CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-LTS

Mulai Januari Depan, Semua Guru Dikecualikan Tugas Perkeranian- Dr Maszlee

  [Copy link]
Post time 2-10-2018 10:20 PM | Show all posts
Isu guru lagi.
Guru gaji kecil
Guru kerja banyak
Guru nak transfer tempat kerja supaya dekat dengan rumah
Guru tinggal jauh dari tempat kerja.....mohon elaun transport
Guru buat PhD.........nak gaji Prof (padahal ajar budak2 je.....takde buat researchpun. Suruh ngajar U taknak. Penat katanya)
Guru buat admin job..........kecoh satu kampung.
Kelas 40 orang murid........kecoh jugak sebab ramai sangat murid (suruh ngajar kampung2 yg ada 15 orang satu kelas tak nak pulak)

Tapi isu guru macam ni senyap pula
Guru tak ngajar......atau ngajar separuh hati. Murid nak pandai atau nak bodoh ke......gasak kau la
Guru MIA.........tak ngajar langsung.......hujung tahun tak habis silibus
Guru berniaga semasa time mengajar
Guru berehat lebih dari masa sepatutnya


AKU BOSAN. KERAJAAN TERLAMPAU LAYAN SANGAT GOLONGAN GURU INI......APAHAL.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-10-2018 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 2-10-2018 08:03 PM
Chazey...apa kata your students paper pt3 maths dan sains tahun ni?

Belom berkesempatan interview deyols lagik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 2-10-2018 10:20 PM
Isu guru lagi.
Guru gaji kecil
Guru kerja banyak

Sebab weols anak emas gomen. Jangan jeles.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 10:27 PM | Show all posts
chazey replied at 2-10-2018 10:24 PM
Sebab weols anak emas gomen. Jangan jeles.

Memang jeles kat kauorang kaum guru.
Tukar Gomen..........ingat Gomen baru tak layan sangat korang....
Rupa2nya 2x5
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerja apa pun.. Ada yg rajin dan yg malas.
YG kerja private bonus ribu ribu orang tak nampak dan sentiasa nmpk rajin.. Tapi Klau kerja kerajaan asyik dicop pemalas je..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dikecualikan tugas perkeranian, lepas tu ganti ape kahkah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 2-10-2018 07:40 PM
Cikgu dan doktor. 2 jawatan dalam gomen yang paling beruntung. Segala rintihan diambil berat.

Doktor lagi untung chuols, skim perkhidmatan diorang helok sangat...

Nurse pun elaun berkepok2 berkepok2
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 3-10-2018 12:18 AM
Doktor lagi untung chuols, skim perkhidmatan diorang helok sangat...

Nurse pun elaun berkepok2 ...

Mereka sangat2 beruntung, kan? Umpama anak emas kerajaan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:46 AM | Show all posts
ingat lag dulu cikgu mommymonster kecoh psl kerjaya cikgu mcm mengalahkan keja us president
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:46 AM | Show all posts
Klu murie2 tak pandai, itu menunjukkan kegagalan cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:47 AM | Show all posts
CikCikgu sekurqng2 'nya mempunyai sebahagian besar saham
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Pasni takyah la komplen2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
batu kikir replied at 2-10-2018 10:27 PM
Memang jeles kat kauorang kaum guru.
Tukar Gomen..........ingat Gomen baru tak layan sangat koran ...

Sah2 la gomen baru sayang weols. Ingat Dr. Maszlee tuh backgroundnya hapa?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 2-10-2018 06:57 PM
Harap lps ni cikgu2 kuranglah mengomel mcm keja korg paling susah kat donia lol

Itulah.. Lps ni kalau x ngajar bebetul xpayah nk bg seribu alasan dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2018 07:00 AM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 3-10-2018 02:46 AM
ingat lag dulu cikgu mommymonster kecoh psl kerjaya cikgu mcm mengalahkan keja us president

Idup lg ke nick dia uols? Cikgu kontrak je dia tu.. Gaya mcm seribu tahun dh ngajar. Puiii
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:15 AM | Show all posts
Aku bukan seorang cikgu tapi harap2 berita ni mengembirakan mereka kerana tugas guru dah terbeban dengan bermacam. Cuba ko bayangkan anak2 kau cedera ke apa ke kat sekolah...tentu korang meroyan kat cikgu2 sekolah ni tak reti jaga murid kan. Cikgu juga merangkap ibubapa murid disekolah..kalau kena cikgu yang penyanyang mereka akan jaga betul2 murid2 mereka. Anak murid buat perangai kat sekolah..cikgu yang kena, anak murid tercedera kat sekolah..cikgu yang kena..anak murid fail mata pelajaran..cikgu yang kena...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 2-10-2018 08:03 PM
Chazey...apa kata your students paper pt3 maths dan sains tahun ni?

Morning kaka. Aiol dah tanya stodens. Suma susah kata depa. Tapi masa Maths setahu ai memang ramai colan weols yang bantai tido. Tatau jawab le tu. Guru2 pulak bila ditanya, rata2 bilang subjek deyol susah, termasuk PI (susah untok level bebudak kitorang). BI je kot paling senang? Tu kat sekolah weols la. Sekolah lain tatahu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2018 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah la cikgu...lps ni boleh la bisness kencang tudung,jus minda,pil kurus,jus goyang hahaha...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 08:17 PM GMT+8 , Processed in 0.639512 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list