CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6567|Reply: 54

[Tempatan] Kepada Pelanggan Broadband Streamyx, Sila Upgrade Ke UNIFI

  [Copy link]
Post time 30-9-2018 12:00 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 30-9-2018 12:23 PM

Technician tm baiki streamyx. Dahtu dia tanya tak mohon unifi ke? Jawab lah macam orang tm cakap coverage unifi takde rumah ni. Dia cakap isi borang mohon je. Nanti bila dah banyak permintaan, insyaallah akan dapat arahan ganti streamyx jadi fiber. Sebab dia kata kerja dia pasang/ maintain line, kalau unifi sekalipun dia boleh je pasang fiber dari TM sampai ke rumah.
PS: Technician tu selit cakap kerajaan banyak pakai duit TM untuk pilihanraya, jadi TM sekarang dia cakap kalau ada benda boleh jimat diorang jimat dulu. I tak tanya lebih, sebab cakap mulut takde bukti, tapi faham la.

So kepada semua pelanggan broadband streamyx yang takde coverage lagi, bolehlah buat permohonan nak langgan unifi hantar borang terus online ke ape dulu.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
aku da upgrade, 100mbps
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 12:20 PM | Show all posts
celah mana pakai duit TM untuk buat pilihanraya berapa komisyen dia dapat pasang UNIFI? dia kontraktor celah mana dapat gaji ? cina ke tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2018 12:25 PM | Show all posts
shamsadis replied at 30-9-2018 12:20 PM
celah mana pakai duit TM untuk buat pilihanraya  berapa komisyen dia dapat pasang UNIFI? dia ko ...

Haa.. tu kita taktau. Sebab tu I tak tanya lebih. I yang tanya gaji dia okay? Kemudian dia cakap takde masalah pasal tu (maybe maksud dia komisen ke ape). Tapi masakan pokok bergoyang kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yer.. mohonla..
ade kes da pasang infra kos tinggi..tp yg nk guna 2 ketul je. rugi.

ps. hanya org2 dlm TM yg tau duit g jahanam mse pru. mmg da dibgtau org yg cabut lari tu...benci gile.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 30-9-2018 12:20 PM
celah mana pakai duit TM untuk buat pilihanraya  berapa komisyen dia dapat pasang UNIFI? dia ko ...

Tm installation pakai kontraktor. Tapi untuk maintenance dia guna staff yang naik van tm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 den boleh dapat free upgrade 100Mbps tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
TM mcm harommm !!!! I dh beli rumah 2 tahun usahkan unifi !!!! Streamyx pn nan hadooo !!!!! Yg pelik kawasan kejiranan ada pulak !!! Penduduk dekat 30 lebih pegi buat aduan mcm kimakk jah TM bo layan !! Skrg ni semua penduduk tgah wt laporan ngn skmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2018 12:53 PM | Show all posts
cehhh 4mb streamyx aku pun terhegeh-hegeh putus line tak stabil ada hati nak suruh upgrade?

mana menteri singh tuhari suruh tnb masuk buat line internet? sengap dah ka camna?

bg tnb buat la baru tm ada akai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-9-2018 01:03 PM | Show all posts
noell replied at 30-9-2018 12:53 PM
cehhh 4mb streamyx aku pun terhegeh-hegeh putus line tak stabil ada hati nak suruh upgrade?

ma ...

Kalau dah pakai unifi, dia tukar wire fiber kaca terus, tak main wire copper murah dah. Setel terus problem.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak semudah tu TM nak pasang infra kat kwsn perumahan. Kadang2 developer rumah korang dah bg Digi atau maxis pasang infra. so kalau nak unifi jugak kena hantar borang permohonan serentak ramai2 tunjuk ada demand unifi kat kwsn korang. Lepas tu Sales team TM still kena dpt approval internally. Mesti la dorang nak tgk berbaloi ke nak pasang unifi kat tempat korang. Kalau setakat brp kerat je penduduk yg nak sign up unifi mmg takdenya dorang proceed.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 01:17 PM | Show all posts
Edited by noell at 30-9-2018 01:19 PM
Lagubestbest replied at 30-9-2018 01:03 PM
Kalau dah pakai unifi, dia tukar wire fiber kaca terus, tak main wire copper murah dah. Setel teru ...

aku dok flet bodo mmg tak mimpi la nak dpt unifi

mintak  streamyx 8mb pun depa tak mau upgrade padahal kawasan aku dah abih urban dgn jusco tesco econsave aeonbig keliling umah tau

mentang2 bangnon pindah pi PD depa takpandang dah org cherok tok kun neh

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 30-9-2018 12:48 PM
Harap2 den boleh dapat free upgrade 100Mbps tu.

Haha aku pun duk mengharap yg tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 30-9-2018 01:17 PM
aku dok flet bodo mmg tak mimpi la nak dpt unifi

mintak  streamyx 8mb pun depa tak mau upgrade  ...

Org matang pauh ka ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 02:11 PM | Show all posts

tokkun tanah kelahiran bangnon

esok kalu jd pm umah pesaka tuh jd muzium laaa baqhang


Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 02:15 PM | Show all posts
shamsadis replied at 30-9-2018 12:20 PM
celah mana pakai duit TM untuk buat pilihanraya  berapa komisyen dia dapat pasang UNIFI? dia ko ...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-9-2018 02:18 PM | Show all posts

UNIFI Is TM

Sub kat tokey Webe tu..  Betol tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
zon13 replied at 30-9-2018 02:18 PM
Sub kat tokey Webe tu..  Betol tak?

Tak sub ,tm tak over co tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 02:33 PM | Show all posts
krustykrab replied at 30-9-2018 02:31 PM
Tak sub ,tm tak over co tu

ok.. itu hari aku ambik itu free 5 simkd..  

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
internet aku laju ooo....dload 1gig kurang 15 minit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:15 AM GMT+8 , Processed in 0.209053 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list