CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dj_design89

Cari cinta secara sengaja?

[Copy link]
Post time 10-8-2018 09:23 PM | Show all posts
matkpop replied at 10-8-2018 01:14 PM
adaka poremer bercinta sesama poremer?

ada....
aku jatuh cinta dan kahwin di satu forum lain....tp blind date lah....

dating buta....




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2018 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
nbtech78 replied at 10-8-2018 09:23 PM
ada....
aku jatuh cinta dan kahwin di satu forum lain....tp blind date lah....


wow.. berani tu blind date. menepati citarasa ke terima seadanya?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 10:05 PM | Show all posts
matkpop replied at 10-8-2018 09:45 PM
wow.. berani tu blind date. menepati citarasa ke terima seadanya?

terima se ada nya....x cantik...tp baik budi bahasa nya...

ku jatuh cinta dengan budi bahasa nya....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nbtech78 replied at 10-8-2018 10:05 PM
terima se ada nya....x cantik...tp baik budi bahasa nya...

ku jatuh cinta dengan budi bahasa ny ...

elok la tu. dah bahagia dah sekarang.

dulu pernah jugak nak try blind date tapi jiwa tak kental. takut direject @ mereject. kehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 04:26 PM | Show all posts
you must be reading too much malay novel and watch too much malay drama
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2018 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
MainemHu replied at 11-8-2018 04:26 PM
you must be reading too much malay novel and watch too much malay drama

And you are absolutely WRONG. Aku x beli novel okay. Aku beli non-fiksyen dubook hokkaaayyy.  Dan tak tgk drama2 sampah pkul 7. Benda2 camni bukan boleh dpt kt drama dan novel je. Kdg2 kau dpt notion tu mgkin dari pengalaman lalu. Such typical judging meleis
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 11:38 PM | Show all posts
aku kenal jodoh masa 1st day masuk kerja

saat berkenalan tu ada moment yg "my heart skips a beat"

tak pernah la rasa macam tu walaupun pernah je bercinta sebelum ni

feel tu lain payah nk describe

skrg dh 6 ank

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy sll jatuh cinta.kohkohkoh. tp tak serius.mengisi masa lapang je.

Jumpe org dlm crowd n jatuh cinta x pernah. Tp sy yg menjadi org di dalam crowd itu pernah. He took my address n come back after two years looking for me. I bg address faculty.

Jatuh cinta online pernah. Fall hard. Benci. Blah dr dia, sblm dia melukakan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-8-2018 06:50 PM | Show all posts
Edited by mimi_mimpi at 14-8-2018 06:52 PM

Kalau kita accept cinta dari orang yang kita tau ada crush dengan kita, tu kira cari cinta sengaja ke?

Kiranya kalau kita berkawan dengan ramai orang, dan ada yang jatuh hati dengan kita, tapi kita tak balas pun.
Then one day kita terasa nak bercinta, kita carila orang yang ada crush dengan kita ni... kira sengaja cari cinta la kan. Heheh

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu-dulu aku mudah sgt tersuka kat orang....zmn muda remaja kan
Sekarang, takde hati langsung...pandang lelaki dgn tiada perasaan
Sesungguhnya, rasa cinta itu memang satu anugerah !
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 03:15 PM | Show all posts
dj_design89 replied at 10-8-2018 12:48 PM
Tu sbb org kata cari jodoh online ni lebih thrill .
Tu sbb sekarang saya tgh cari thru website ca ...

akak pun sedang mencari  di website cari jodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 03:17 PM | Show all posts
memang akak akui, akak mencari cinta secara sengaja....tapi rasanya bukan cinta sangat kut, akak mencari soulmate, someone yg boleh terima kita seadanya, sanggup hidup bersama hingga akhir hayat...

umur dah senja ni, rasanya cinta dah tak berapa relevan kut...entahla, akak is keliru
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
nbtech78 replied at 10-8-2018 10:05 PM
terima se ada nya....x cantik...tp baik budi bahasa nya...

ku jatuh cinta dengan budi bahasa ny ...

Laaa, hero rupenye....ingtkan heroin
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 06:24 AM | Show all posts
hibernation replied at 19-8-2018 09:46 PM
Laaa, hero rupenye....ingtkan heroin

ya saya hero....

haaha....ingatkan heroin ya....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 06:26 AM | Show all posts
hibernation replied at 19-8-2018 03:17 PM
memang akak akui, akak mencari cinta secara sengaja....tapi rasanya bukan cinta sangat kut, akak men ...

cinta tu tetap ada...cuma bila kita meniti usia senja ni...

cinta kita lebih kepada akhirat....maksudnya kita berada pada right track...untuk mencari cinta yang kekal iaitu cinta yang boleh membawa kita kepada Allah....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:39 AM | Show all posts
nbtech78 replied at 20-8-2018 06:26 AM
cinta tu tetap ada...cuma bila kita meniti usia senja ni...

cinta kita lebih kepada akhirat.... ...

Tu lah, memang matlamat hidup skrg ni ke akhirat....cuma kdg2 terfikir, nak ke tanah suci mengerjakan haji dan umrah dgn pasangan, meniti hari tua ke masjid, majlis ilmu bersama2....
tak nak susahkan anak2, tak nak anak2 risau kita yg berseorgan je kat rumah sedangkan diorg pun ada life sendiri, tu pun kalau panjang umur la, hehe....

tapi mcm sy cakap la, ikhtiar mencari...kalau dah ditakdirkan berseorangan pun sy redha...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2018 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
nbtech78 replied at 10-8-2018 10:05 PM
terima se ada nya....x cantik...tp baik budi bahasa nya...

ku jatuh cinta dengan budi bahasa ny ...

Sebut la sedap mata memandang...herghhh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 12:55 PM | Show all posts
hibernation replied at 20-8-2018 08:39 AM
Tu lah, memang matlamat hidup skrg ni ke akhirat....cuma kdg2 terfikir, nak ke tanah suci mengerja ...

usaha kan....insha Allah....

mcm saya....yang ada pandai pula menghilang.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 12:57 PM | Show all posts
nbtech78 replied at 20-8-2018 12:55 PM
usaha kan....insha Allah....

mcm saya....yang ada pandai pula menghilang.....

Maksud? menghilang camne tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 01:52 PM | Show all posts
hibernation replied at 20-8-2018 12:57 PM
Maksud? menghilang camne tu.....

hahaha....cinta tu kan makhluk...

makhluk sifatnya tak kekal.....ada masa dia akan hilang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 12:56 AM GMT+8 , Processed in 0.080671 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list