CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6349|Reply: 63

Cari cinta secara sengaja?

[Copy link]
Post time 9-8-2018 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salaam kepada semua forumers. Nk minta pendapat skit.

Saya selalu teringin utk nk jumpa cinta secara tak sengaja dan unexpected. Cthnya dalam lautan manusia, tiba2 saya nmpk seorang yg berseri-seri dan bercahaya, atau tiba2 ada seseorg yg tolong kita dlm kesusahan, dan tiba2 kita rasa ada sesuatu yg istimewa pada dia. Tapi tu hanyalah fiksyen semata kan? Tapi bagaimana plak dgn cinta yg dicari dengan sengaja ni? Mcm cara online, thru social media etc, wujudkah cinta sejati kalau cinta itu dicari dgn sengaja?

Terima kasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
apa itu cinta
dah kenapa nk cari dia xsengaja
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
saja nak share pengalaman..
love come once we least expected..
saya dulu chatting kt mirc bukan sbb nak caribjodoh...tp mmg sbb rasa nak kawan2..n banyak gak kawan saya lelaki dari perempuan..
semua berdasarkan ketentuan takdir dan jodoh...
ada je cerita kawan2 berjumpa jodoh diorang mcm terlanggar kt library...
atau asyik jumpa org yg sama kat mana2..setiap orang dah tertulis jalan ceritanya..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
aku bertemu jodoh di friendster (ala2 pesbuk versi dulu2). alhamdullilah dah 3 anak. cinta perlu dicari tp risiko cari melalui online tu tinggi. aku pun tak galakkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 08:23 AM | Show all posts
cinta tu biasa dtg tanpa diundang..dlm pada nak cari kawan jer tetiba bertemu jodoh ..klu cari online ni yg jujur payah nak jumpa la..better yg nampak depan mata..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cri kwn thru gaming..hehe..tp kalau cinta y x sengaja tu,mcm ssh je..maybe akn jd,but just fall in love at that moment laa..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 08:39 AM | Show all posts
kaka jumpa jodoh semasa buat keke challenge. sis vokuru jumpa jodoh semasa membawang
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu byk boyfriend, tapi hati dpt rasa x sesuai.. sis dulu byk peminat.. haha
Aku blah gitu je.. bila jumpa hubby, dpt feel.. ini yg dicari.. you can feel.. buat apa nak paksa diri takut andartu.. dia akn dtg sendiri.. go with the flow gitewww
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 09:53 AM | Show all posts
jodoh is ketentuan Allah yg maha esa, begitu jua maut

kalo kita purposely buat sumting sbb niat nk dpt kan jodoh...sis rasa xkan dpt kot..unless kebetulan sbb jodoh tu Allah dh set kan from the top (ni skrip mak azlan dlm cter kuarga iskandar).

jgn kata jodoh...pertemuan pon susah kita nk jumpa (pertemuan is bila kita jumpa org yg kita kenal di suatu tempat tertentu)...cth...kita bercuti kt london, tup2 bumped into our fren ke,,,sedara ke...colleague ke...contoh dik....

so saranan akak berdoa byk2 di temu kan jodoh...leave it to Him....yg penting doa....kalo xde..redha...

ish panjang plak sis tulis sedangkan sis memang x suka tulis panjang or baca panjang...sis malas



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang aku rasa jodoh tu akan datang waktu kau tak expect pun tu jodoh kau. Benda tu jadi tanpa sedar, sedar2 dah kat jinjang pelamin. Hahaha. Yep benda tu akan dtg secara tiba2. Kau takyah susah2 pun nk timbulkan rasa sayang kat seseorang sebab Allah yg akan hadirkan rasa tu dan terdetik rasa cinta kt dia.

(Pakar nasihat org tapi diri masih single huk)
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bela Kucing sis sesungguhnya kaseh sayang kucing adalah tulen jika ada makanan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:40 PM | Show all posts
dia jumpa...lepas tu ada feel....rasa mcm kita tgk dia...lepas tu ada signal kita suka kat dia....

lepas tu balik umah...mesti kita ingat dia...rasa tak sabar nak jumpa....itu lah signal jodoh...

kalo d tempat orang ramai..tiba2 kita terpandang ada seseorang ni...membuatkan kita jatuh cinta....

balik umah dulu...adakah masih terbayang...lepas tu esok...lusa...tulat....tgk...adakah masih ada peluang untuk jumpa.....

kalo jumpa lagi...cpt2 lah ikhtiar utk dapatkan bagaimana nak berhubung
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 10:18 AM | Show all posts
hmmm... lebih suka kalau cinta tu datang naturally
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 9-8-2018 06:04 AM
apa itu cinta
dah kenapa nk cari dia xsengaja

Mgkin sbb saya dh dpt 'petunjuk jodoh' ni kot. Saya x pernah rasa smpai intense skali smpai mcm ni dlm hal2 jodoh dan jiwang ni. Tiba2 dia dtg sendiri, lama plak tu rasa mcm ni dan membuatkan saya nk mencari2 siapa jodoh saya . So tu yg saya nk tau kalau benda ni boleh ke dtg mcm ni? Secara sengaja?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2018 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 9-8-2018 06:37 AM
saja nak share pengalaman..
love come once we least expected..
saya dulu chatting kt mirc bukan sb ...

Betul! Biasanya dia dtg secara unexpectedly. So bagaimana kalau org friend request kt media social? Kita x expect pun dia request dan kita pun x kenal pun dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2018 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 9-8-2018 08:17 AM
aku bertemu jodoh di friendster (ala2 pesbuk versi dulu2). alhamdullilah dah 3 anak. cinta perlu dic ...

Tu sbb org kata cari jodoh online ni lebih thrill .
Tu sbb sekarang saya tgh cari thru website cari jodoh ni sume. Dh dpt nombor beberapa org tp smpai sekarang x jumpa lagi dgn sesiapa. Tp dlm masa yg sama saya masih lg fikir2 psl adakah betul tindakan saya ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-8-2018 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 9-8-2018 08:23 AM
cinta tu biasa dtg tanpa diundang..dlm pada nak cari kawan jer tetiba bertemu jodoh ..klu cari onlin ...

Betul! Tp yg depan mata kebanyakannya dh ada couple masing2 ahahaha
So dh melepas huhuhuhuhu
Selama ni saya pun buat dono je psl hal2 ni dan nk biar dia dtg sendiri Tp tetiba dtg rasa 'petunjuk jodoh' ni so tu yg saya terfikir nk serius je. Umur pun dh makin meningkat . Lagipun jodoh ni mcm rezeki laa, ia xkan datang bergolek, tp kena dicari kan so yeaa hmm tu yg saya terfikir nk cari secara sengaja ni hmmm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2018 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 9-8-2018 08:53 AM
Aku dulu byk boyfriend, tapi hati dpt rasa x sesuai.. sis dulu byk peminat.. haha
Aku blah gitu je. ...

Saya pun go with the flow je. Selama2 ni buat dono je. Buat biasa je. Tp tiba2 perasaan nk cari ni dtg sendiri. Entahlaa hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
adaka poremer bercinta sesama poremer?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya kalau dicari tak menjadi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:51 PM GMT+8 , Processed in 0.137313 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list