CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: Nfikri98

Saman tiada lesen memandu di mahkamah trafik

  [Copy link]
Post time 29-9-2020 04:29 PM | Show all posts
denda bayar saman di mahkamah ni terpulang kepada budibicara majistret tu sama..
bila kes ditetapkan sebutan pada hari tu, pegi lah mahkamah.. kendian mengaku salah & buat lah mitigasi.. mintak lah denda paling ringan, cakap lah kesalahan pertama ke, berjanji tak buat lagi ke, dh insof ke.. merayu lah mintak denda ringan..  
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Saifulhisyam replied at 22-9-2020 10:09 PM
Salam.. Nk tnya sy ada saman trafik.. Saman lesen kenderaan motor dan lesen memandu pada tahun 2018. ...

Wsalam.cik perlu ke balai trafik beritahu nak ambil tarikh baru ke mahkamah.ada sorang incas akan bagi tarikh baru sekali dengan surat saman & tarikh ke mahkamah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum
Sy nk btnya soal saman tnpa lesen motor.
Pada 20/09/2020. Sy kena saman oleh anggota polis. Dngan ksalahan tiada lesen. Dan ada bertarik makamah pada 19/11/2020.
Tapi sy tak dapat hadir disebabkan pkp. Baru-baru ini
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
fairusnik replied at 24-9-2020 02:50 PM
rm300..sya br je setel td..dgn syarat ngaku salah..pastu buat rayuan..tp dia tetap bg 300..tp jgn  ...

mcm sye tarikh mahkamah dh lpas klau naik mcm mne ye dia boleh kurangkn kn denda ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tya... Sy baru kna saman tiada lesen.. Blh xbayar saman d pejabat pos atau bank2
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokchik periksa tred neh.....

Dah macam kaunter trafik kat Bus Stand Klang pulak

Tapi teruslah bertanya...moga moga ada forumner lain dari cawangan trafik polis boleh bantu jawap.

Pokchik nak membantu...tak dapat. Lain perkhidmatan dan uniform
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 09:23 AM | Show all posts
Edited by syeeee at 24-2-2021 09:26 AM

salam.. saya nak tanya utk saman polis tak ada lesen memandu pada 21/9/2019 di kelantan disebabkan belajar. dan sekarang saya berada di selangor boleh settle di selangor atau kena ke kelantan utk settle kan..? terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tnya. Kalau saman tiada lesen memandu. Ade kaitan susah untuk hidupkan roadtax ngan insurance ke? Senang kata. Kaitan dengan owner pemilik nama kenderaan kereta/motor
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam sy nk Tanya klu tak de lesen memandu blh ke clim insuran atas kerosakan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 07:03 AM | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 18-9-2021 07:04 AM
PristineOne replied at 18-2-2021 09:54 PM
Pokchik periksa tred neh.....

Dah macam kaunter trafik kat Bus Stand Klang pulak

FC jumpa thread ni sebab masuk ModCP  
banyak reports tu bang

baca baca ... nya bukan perbincangan tapi pertanyaan ... huhu kita2 pula tak reti nak jawab ...


edit :

Lupa pula nak bgtau ... rasa pelik la pula ... yang bertanya tu ... semua takat ada 1 -2 tacang ja ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 18-9-2021 07:03 AM
FC jumpa thread ni sebab masuk ModCP  
banyak reports tu bang


Takpa la depa tanya .. moga moga ada forumner yg berpengetahuan atau yg bertugas sebagai polis dapat membantu menjawap.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 02:33 PM GMT+8 , Processed in 0.139029 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list