CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

"Azmi Dah Mewah, Nak Raya Ni Nafkah Anak Tak Bagi-Bagi,"-Elly Mazlein

  [Copy link]
Post time 13-6-2018 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 13-6-2018 06:30 PM
Faye ni masuk mulut buaya..huhu... kekdahnye ex laki kak lina ni kene bayar nafkah tuk ex wife1...ex ...

Pdn la muka ikut nafsu sgt hidup tu..kte tgk jela bapak jenis kedekut ni end up jd ape..bodoh piang jantan xde telo nafsu kuda
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2018 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dellema replied at 13-6-2018 06:22 PM
Yg suruh move on tu dah kahwin n dah kena cerai ke belum? I tnya je. Kot dua2 belum tk pyh suruh org ...

Aku pn emo jgk tgk org suruh move on..bia la die kalo azmi tu xmalu xtau nk kate ape la..lain org lain care..janji kak lina x carut2 dh le die perli2 pn halus
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 13-6-2018 06:45 PM
ko kena diam weih... menda tu bukan urusan ko untuk ko komen... haish...

kt fb rotikayap ke bn aku x ingat ramai gila bash betina fakeyed ni menyibuk hal kak lina pehal. semua ckp jemik xda telor sb biar bini muda yg jawap kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
go go kak lina pom pom
pang je jemik telo busuk ni
biar fakeyed plk tgal kan dia sb x larat tgk duit jemik byk abis bayar nafkah anak2 dgn ex bini.
padan muka ko fakeyed puiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca tadi kat rotikaya katanya azmi bayau setakat mampu je. Hellloooooooomotor besar ada semua ada nafkah anak culas. Kalau tak mintaak tru socmed ni ada ke jantan nak pedulik sangat. Kalau jenis baik diam je pakai surat lawyer memang mengelat je laa. Go kak pompom
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 13-6-2018 10:09 AM
Kak lina dah buat pun dek..dah dapat arahan mahkamah suruh bayar nafkah anak pun azmi masih degil  ...

Iols sokong je kklina fight jemi tak bertanggungjawab ni. Tp let her do it in classy way. Fight sampai keluar waran tangkap. Fight smpai tinggal spender. Baru ada akai pak takde tanggungjawab ni

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 13-6-2018 06:30 PM
Faye ni masuk mulut buaya..huhu... kekdahnye ex laki kak lina ni kene bayar nafkah tuk ex wife1...ex ...

Itu yg buat org nyampah dgn kak fake tu. dari dulu belum kawen pun dah masuk campur bg komen dlm kain. Cuba usah menyibuk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
catwoman91 replied at 13-6-2018 09:47 AM
Motif queen tumpang sekaki?

Queen h tu dah full jaga anak dia eh skrg? No more london new york paris dah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2018 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah dia tuntut hak anak dia.. Dah ada perintah mahkamahkan... Bila culas, kita kena ingatkan.. Entah2 dia dah cuba contact ex tp xde reply ke apa.. Last action, kasi satu dunia tahu! Hahahaha!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 13-6-2018 09:51 AM
fakeyed plk yg bg statement laki bkn x bagi nafkah TAPI IKUT KEMAMPUAN dah ko plk yg bg state ...

Kenapa org yg xde kaitan nak menjawab bagi puhak si bapak ek? Dok diam2 sudah. Kalau suami dia dah tahu x mampu, x kan mahkamah tetapkan nafkah anak sebanyak RM1500. Dgn bukti kewangan yg kukuh lah mahkamah tetapkan jumlah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 13-6-2018 10:46 AM
org lelaki mmg suka lepas tangan lepas bercerai. ada org akak kenal, gaji RM50,000 sebulan tapi byr  ...

Homakai! Gaji gitu tp bagi nafkah mcm marhein jumlahnya?? Hakim tu x reti Maths ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2018 11:58 PM | Show all posts
mixed replied at 13-6-2018 08:20 PM
kt fb rotikayap ke bn aku x ingat ramai gila bash betina fakeyed ni menyibuk hal kak lina pehal. s ...

memang patut pun kena hentam...  ko dah kenapa menyemak menyebuk hal rumahtangga orang...  dah la ko penyumbang runtuhnya rumahtangga minah tu...  jangan nanti ko pulak yang merasa...  and yes, memang jantan bangang tu takde telur ngan totey...  satu sebab tak bagi nafkah, dua sebab biarkan bini bangang dia menjawab...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 12:02 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 13-6-2018 11:31 PM
Homakai! Gaji gitu tp bagi nafkah mcm marhein jumlahnya?? Hakim tu x reti Maths ke apa?

ada je yang manipulate slip gaji pastu tipu hutang2 dan tanggungan...  percaya la, jantan babi camni la nanti dah tua tergedik2 cari anak pastu kata anak derhaka segala...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
This bitch is doing the most.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis2 mensosial mediakan kisah peribadi nak bagi satu dunia tahu.
Doa baik2 biar Allah saja yg tahu tak boleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Rita Royani 2.0 ke ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2018 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 13-6-2018 10:05 AM
Dia dah lakukan semua prosedur pun..pg mahkamah tuntut nafkah..hakim pun dah arahkan bapaknya bagi ...

Lagi diam lagi naik lemak..i bet kalau elly diam je silap2 mmg takde terus laa tanda2 nk bayor .so cara dia bg semak sket pale otak dia pikir hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 12:25 PM | Show all posts
Mana ada istilah bayar ikut kemampuan. kalau dh ditetapkan RM1500 kena bayar, every month kena bg RM1500. Mana boleh ikut suka ko nk byr bulan 1, bulan ke 2 tak nak bayar. Unless ko dh memang tak mampu sampai tinggal spender, jadi gelandangan baru logik istilah tak mampu.
Si Faye pun tak payah nak backup sgt laki, standby dgn ilmu hak2 seorang isteri selepas diceraikan. Mungkin nasib ko dn anak pun sama nanti.
Ex-wife AC mizal tu "classy" lah settle masalah nafkah anak, ambil masa 8-9 thn baru selesai. dengan nafkah dpt kurg seribu dan yg sulung dh lepas 18 thn dh. AC sampai sudah duk buat rayuan ckp tak mampu bila culas bayar. Tp datin tinted LV memanjang.
Dah la last day posa, kurg pahala aku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Awanku replied at 11-6-2018 03:35 PM
Keluarga belah ayah saya (adik ayah), pun bercerai gara2 perempuan lain (isteri orang pulak time tu) ...

i ni walaupon dulu MJ..xkebulur nk kawen laki org maupon duda (lbh2 lg ada anak) haha..xsedar diri kan..sb i think i am not that cheap..ada la org kenenkan i kat duda tu duda ni bla bla..laki org pon ada..sb i janda kan..ingat i janda yg duk panjat bus tu ka nk bg i org lebih kurang je..tp i xnak..i cr yg bjg jugak..siap berangan klu xdpt laki melayu bjg i nak cr mat saleh..hahaha..i ada la sb i sdiri kan..my mom dulu kawen dgn duda anak 3 kematian bini..kira adik badik i skrg sebapa berlainan ibu..tgk past exp mmg i tobat la nk repeat apa yg mak i buat tu..klu ada pnh jatuh hati dgn duda pon i akan pk 10x gak nk kawen dgn dia sb hal anak2 ni lah..i da lagi risau mengalahkan org laki tu sdiri cr bini kan..huhu..sb i rs i xkawen pon xpa..i mampu je jaga anak2 i sorg n beli apa i nak tanpa ada suami..so buat apa susah payah sakit otak sakit hati kawen dgn laki cam gitu kan..biar la kawen dgn laki menyenangkan..kwn i yg kawen dgn duda yg ada anak..smpi skrg xabis lg bercerita..hal2 anak tiri la..lum lg hal ex wife tuntut nafkah smpi nak tggl spender je..bila di pk kan blk..luckily jodoh i dgn laki bjg n i am quite firm dgn apa i nak tu..skrg xda la serabut dgn hal remeh2 anak2 tiri..

buat apa kawen dgn laki org yg  let say gaji  dia 10k tp 5k da kne bg kat ex n anak2 dia..tu dlm baki 5k nk kne share dgn laki tu sdiri lg..i dpt apa je? belum lg tetiba time raya nk kne bg extra or nk kne jaga anak2 dia..anak2 i pon xterjaga dah..lum lg nk layan drama2 anak2 dia buat..ex bini buat..family dia xleh move on bla bla..haihh..lbh baik kawen dgn laki bjg gaji 5k dr laki org gaji 10k tau..janji less drama..kita dpt laki tu sorg2 je..
mcm laki i skrg bjg..mmg bless sb even gaji dia x 10k..tp tiap kali raya dia dgn i je..n dia cuma layan anak2 i je xda anak2 org lain..klu i ada anak dgn dia pon..still anak i..bkn anak org lain tggl dlm umah kami..psl anak2 i..i senang ajar..i hormat suami i..apa2 pon even nk mkn apa dlm peti yg suami beli..i akan suruh anak2 i tnya dulu suami i leh mkn x mkanan yg abah nye beli..bkn main mkn je bila tau umah tu bapak derang punya..and anak2 i tau i jenis turut suami n dahulukan suami dlm semua bnda..so anak2 i ikut sekali hormat si abah baru..provided suami i pon mmg jenis ptt dihormati la..dia bkn sejenis madi dlm cite nur tu ( bila nk move on citer nur ni)
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 13-6-2018 10:46 AM
org lelaki mmg suka lepas tangan lepas bercerai. ada org akak kenal, gaji RM50,000 sebulan tapi byr  ...

Kenapa sial sangat perangai lelaki begini hah? Orang yang I kenal, pun buat his ex-wife macam pengemis minta nafkah anak-anak. Kalau tak mampu, tu lain cerita. Ini, tauke besar. Tu pasal bila ada his big project dihentikan dengan serta merta bila new government ambil alih, I cash cash CASHKAN saja! Now, tunggu SPRM masuk pula nak check
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 12:27 PM GMT+8 , Processed in 0.104985 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list