CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12735|Reply: 113

HONEYMOON

[Copy link]
Post time 11-6-2018 01:25 PM | Show all posts |Read mode
aku plan nk g honeymoon pertama kali pd bln 12 ni. agk2 bpe bajet ye?


klu aku k g berjaya resort langkawi. dh google  bilik2 dia. ada byk jenis yg jenis rainforest pn ada. tersangat la cntik ya Allah ciptaan Mu...

tp pricey la sna. tp teringin sgt.

agk2 bpe bajet all in ye?

nk sedia bajet from now. klu xmmpu g resort lain jela. tp area langkawi jugak. suggestion amat dialu2 kan

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2018 01:44 PM | Show all posts
problemnya sekarang, berapa budget u

kalau nak pergi langkawi, nak naik apa?
i dulu naik flight dalam 400+ 2 adult
hotel 300+ 2 nights

kalau u pergi bulan 12 time school holiday
semua kos jadi mahal sikit lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 01:47 PM | Show all posts
kenapa tanya orang sedangkan u boleh check berapa harga hotel ikut website..
even harga flight or tol kalau nak drive pun boleh je check kat web..
so u kena tengok la budget u berapa dan suaikan ikut kemampuan u..
kalau nak murah, jangan pergi peak seasons iaitu musim cuti sekolah..
kalau honeymoon, gi je time bukan cuti sekolah..
nak jalan tak sesak nak shopping pun tak mahal..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau boleh jgn honeymoon masa cuti sekolah. Semuanya akan Naik harga. Lepas itu tgk budget. Ada kalanya cuti di luar negara lagi murah berbanding cuti dlm negeri
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2018 02:16 PM | Show all posts
SLAManya replied at 11-6-2018 01:44 PM
problemnya sekarang, berapa budget u

kalau nak pergi langkawi, nak naik apa?

naik flight la sng. sb tu i tny agk2 bajet bpe? then i akn sediakn.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2018 02:17 PM | Show all posts
Edited by jue10 at 11-6-2018 02:19 PM
prettyuglybabe replied at 11-6-2018 01:47 PM
kenapa tanya orang sedangkan u boleh check berapa harga hotel ikut website..
even harga flight or t ...

sb i xde msa sgt nk check one by one bpe cost itu dan ini. so klu ada yg pnh ke tmpt yg i sebut tu beserta bajet sekali amat la membantu i dri segi persiapan . itu je my concern.

then i bkn tny bajet je. i tny skali suggestion for other places

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2018 02:18 PM | Show all posts
steven.l replied at 11-6-2018 01:59 PM
Kalau boleh jgn honeymoon masa cuti sekolah. Semuanya akan Naik harga. Lepas itu tgk budget. Ada kal ...

h2b kata dia nk ke langkawi sb tu tny psl langkawi
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 02:23 PM | Show all posts
jue10 replied at 11-6-2018 06:16 AM
naik flight la sng. sb tu i tny agk2 bajet bpe? then i akn sediakn.

nak agak2 budget flight tix tu payah dek
sebab flight tix totally different even selang sehari je
lagi2 time peak season
pastu kalau pergi time peak season, sesak ramai orang
nak masuk apa2 pun kena q panjang
kalau tanak jalan2 better honeymoon dalam bilik hotel area KL je

i dulu hornymoon time weekday
bebas sebebas2nya berjalan tawaf 1 singapore 2 hari

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2018 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
jue10 replied at 11-6-2018 02:18 PM
h2b kata dia nk ke langkawi sb tu tny psl langkawi

Kalau utk honeymoon, Langkawi adalah salah satu pilihan baik dlm percutian tempatan. Byk aktiviti boleh dilakukan berbanding dgn tempat percutian pulau yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 03:08 PM | Show all posts
jue10 replied at 11-6-2018 02:17 PM
sb i xde msa sgt nk check one by one bpe cost itu dan ini. so klu ada yg pnh ke tmpt yg i sebut tu ...

guna la agoda ke booking ke hotel.com ke..masuk je date keluar segala mala hotel kat sana dengan price ikut date u pilih..
tak perlu pun check one by one..
then u boleh check berapa budget yang perlu..
sewa kereta pun masih ok kalau bukan time cuti sekolah..
langkawi tu bukan besar mana pun..
paling-paling jalan gi island hopping..
or kalau nak best sikit u pi snorkeling pulau payar..
budget about rm200 per pax..
u type je tempat menarik langkawi, segalanya ada disitu





Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alang2 nk berhoneymoon ke langkawi tu..buat sesuatu yg adventure sikit.

amik bas atau tren ets smpai Alor star..pastu naik la grab / prebet sapu ke jetty kuala kedah.

dh smpai kt jetty kuala kedah tu..kalo masih lg tak tau nk ke hotel mana...bgtau je kt ulat2 travel yg byk berkeliaran kt area jetty tu.

sb sy pernah buat ms honeymoon 10 thn lepas..ms nak amik tiket parking kreta kt kaunter tu, dh tanya siap2 "bang,kitaorg takde hotel dgn tiket bot. boleh tlg arrange tak?" parking je kreta, terus ulat2 travel tu dtg. All in package ( tiket bot/ hotel / kreta sewa / island hopping).

sebab apa kitaorg pakai ulat2 travel ni. time tu hotel byk yg penuh (cuti skolah). Online booking penuh...try call booking penuh..jd gamble aje la pakai khidmat ulat2 travel ni.

Deal punya deal..borak punya borak..Dapat juga hotel yg sebelah airport tu dgn langkasuka four point (kena pindah2 hotel la bile pakai ulat travel ni)..Pdhal bile call hotel tu semedang je ckp penuh.sembang punya sembang... Rupanya ulat2 travel ni dh lock beberapa room kt setiap hotel utk guest yg dtg walk-in ke langkawi.

harga yg ulat2 travel ni bg..agak competitive la..takde la mahal sgt..sb diaorg pon dpt percent dr operator2 kt pulau sana.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 03:59 PM | Show all posts
skrg baru bulan jun. sempat lagi nak menyimpan utk duk hotel tu.
takat berdua, ko survey2 la AA. AA kan biasanya murah kalau pandai cari. (aku pun tak pandai cari. hahahaha). ambik flight pepagi kul 6am pun takpe. ambik flight paling lewat kul 10pm pun takpe. berdua kan..

sementara berdua ni, duk aje hotel mahal2. Once in a life time.

nanti dah beranak pinak, lagi la tak merasa duk hotel mahal unless bakal laki ko gaji lebat le. nanti dah ada anak, sure duit ke arah anak aje. (utk rakyat marhein mcm kita kita la).

Duk langkawi berapa hari? biasa 3 hari 2 mlm. so, budget utk duk hotel - RM2000 (RM 800 x 2 mlm). Budget utk flight RM 1000.
dah tadi tanya budget kan..hahahaha..
ambikla bilik air yang ada jazuki...bila lagi nak main2 air dgn laki. nanti dah ada anak, tak sempat nya unless baby tu kuat tdo la.


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
jue10 replied at 11-6-2018 02:18 PM
h2b kata dia nk ke langkawi sb tu tny psl langkawi

U suka shoping tak? jaga2 poket tu
Beg satu boleh jadi 3
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2018 08:37 AM | Show all posts
Hana replied at 11-6-2018 03:59 PM
skrg baru bulan jun. sempat lagi nak menyimpan utk duk hotel tu.
takat berdua, ko survey2 la AA. AA ...

ini aku suka. aah mmg plan nk cri yg berjakuzi. igt nk g 4h3m. tq for suggestion
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2018 08:38 AM | Show all posts
Catpaw replied at 11-6-2018 11:50 PM
U suka shoping tak? jaga2 poket tu  
Beg satu boleh jadi 3

sukaaa amatttt brpeluh la dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2018 08:38 AM | Show all posts
izwan_izi replied at 11-6-2018 03:11 PM
Alang2 nk berhoneymoon ke langkawi tu..buat sesuatu yg adventure sikit.

amik bas atau tren ets sm ...

ptt hotel slu full
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-6-2018 08:39 AM | Show all posts
izwan_izi replied at 11-6-2018 03:11 PM
Alang2 nk berhoneymoon ke langkawi tu..buat sesuatu yg adventure sikit.

amik bas atau tren ets sm ...

alamak mcm xsbr plak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2018 08:40 AM | Show all posts
SLAManya replied at 11-6-2018 02:23 PM
nak agak2 budget flight tix tu payah dek
sebab flight tix totally different even selang sehari je ...

check in hotel area kl tu pnh je trlintas. mmg akn buat nt. depends klu dia xleh cuti lama maka nye ke hotel tu la kami pg
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2018 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Xyah la honeymoon langkawi time cuti2 sekolah..penuh yg amat mana2 ceruk pon..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2018 09:18 AM | Show all posts
aldehyde replied at 12-6-2018 08:55 AM
Xyah la honeymoon langkawi time cuti2 sekolah..penuh yg amat mana2 ceruk pon..

sbb xde msa lain dh nk g. klu x x g trus je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 01:31 PM GMT+8 , Processed in 0.138076 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list