CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 7212|Reply: 137

[Tempatan] Tak sangka ramai yg sokong dan sayang Tun M

  [Copy link]
Post time 17-5-2018 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hari ni I scroll FB News Feed, ramai kawan2 cainis dan india I duk share perihal Tun M. Sambil2 tu I randomly baca komen2 current news. Shockingly, tak sangka cainis n india pn ramai sokong dan suka Tun M. Antaranya :

1. Sandal Tun M yg heols pakai jenama Bata tu, kawan Cainis I share dengan caption ‘Gonna buy these Bata sandal tomorrow!’

2. Video lawak Tun M duk cakap pasal Proton dh kena jual, lepasni apa lagi milik Malaysia yg nk dijual ? Ada org jwab ‘Rosmah !’ , Mahathir tersengih dgar jawapan tu dan jawab ‘tak laku!!’ ... kawan cainis iols share dgan caption ‘He is so funny. Love him’

3. Perihal manifesto PH yg tak membenarkan PM pegang apa2 jawatan menteri selain jawatan PM itu sendiri. Ada sorg dari PKR dah memekak suruh Tun lepaskan jawatan Menteri Pelajaran tu sbb bertentangan dengan manifesto. Surprisingly, I baca komen semua suruh wakil PKR tu senyap dan let Tun decide everything. Ramai yg komen Tun knows what he is doing. Dan majoriti yg komen mcm tu adalah Cina dan India di page The Star Online.

4. Kalau perasan juga di ruangan komen ramai yg sarankan Tun M berehat takut2 kesihatan Tun M terganggu. Siap ada yg suruh Tun M jgan jd Menteri Pelajaran bukan sebab bertentangan dgan manifesto tp kesian tgok Tun byak perkara nak handle.

5. Kawan India iols share gambar kemesraan Tun M dan Tun Siti dgan caption ‘Relationship Goal’...

6. Kawan cainis iols ada share berita dalam bahasa Cina psal Mahathir n dia tulis caption ‘Real Godfather’ .....

I je ke yg rasa mcm terkejut bila tgok Cina dan India pun ramai yg menyokong Mahathir? Zaman Najib dlu mcm ramai yg memaki jah dikalangan frenlist I di fb...

Truly,
Tun M lovers
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2018 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang nampak camtu la.

Dulu zaman 90an-2000an masa Tun jadik PM pun banyak kena maki jah seingat aiols walau zaman tu socmed tak wujud/aktif macam sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 09:49 PM | Show all posts
Jgn lupa Tun terkenal dgn, mahazalim, mahafiraun, diktator etc.
Btw aku pun admire Tun, mcm aku admire Hitler.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 17-5-2018 09:44 PM
Sekarang nampak camtu la.

Dulu zaman 90an-2000an masa Tun jadik PM pun banyak kena maki jah seing ...

dulu bdk2 kecik ludah gambo che det sis...
bbnu zaman wechat mana tahu seme tu haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 17-5-2018 09:49 PM
Jgn lupa Tun terkenal dgn, mahazalim, mahafiraun, diktator etc.
Btw aku pun admire Tun, mcm aku adm ...

mat sabu beri gelaran mcm2...
n mat sabu mengaku seme tuh... n die bgtau bijan lg bhy haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2018 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 17-5-2018 09:44 PM
Sekarang nampak camtu la.

Dulu zaman 90an-2000an masa Tun jadik PM pun banyak kena maki jah seing ...

Iols igt zaman Sukan Komanwel dlu tgah sibuk dgan Reformasi segala bagai.... mmg masa tu penyokong Anwar gila2 buat rusuhan dan caci makian... but somehow byak negara luar yg join sukan komanwel puji KL sbg penganjur Sukan Komanwel pd ketika tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 09:55 PM | Show all posts
ini semua kaum lalang

mana yang naik, itu yang dorang jilat

bangsa hipokrik krik krik  hadap projek







Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2018 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 17-5-2018 09:49 PM
Jgn lupa Tun terkenal dgn, mahazalim, mahafiraun, diktator etc.
Btw aku pun admire Tun, mcm aku adm ...

Haritu Tun M siap warning press sambil igtkan pd diorg yg dia adalah diktator
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2018 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bila tun kena cerca,mesti rasa sedih..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 09:58 PM | Show all posts
dinopower2 replied at 17-5-2018 09:53 PM
mat sabu beri gelaran mcm2...
n mat sabu mengaku seme tuh... n die bgtau bijan lg bhy haha

Itula apa gelaran yg Tun x dpt? Tp ada dia kisah?
Dia relax jer bila bagi ceramah takdak la terjerit or jwp reporters punya soalan pun on point & witty.
Susah nk jumpa pemimpin ada combination ni

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 17-5-2018 09:58 PM
Iols bila tun kena cerca,mesti rasa sedih..

dah start kena tangkap yg kritik che det tuh.... welksm becckkkkk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2018 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 17-5-2018 09:58 PM
Iols bila tun kena cerca,mesti rasa sedih..

Bijan kena cerca uols sedih tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 17-5-2018 09:53 PM
Iols igt zaman Sukan Komanwel dlu tgah sibuk dgan Reformasi segala bagai.... mmg masa tu penyokong ...

Sukan Komanwel 1998 tu memang gah la aiols tak nafikan. But seingat ai Tun Det memang makan cacian penentang2 beliaw jah masa tu. Sapa baca Harakah di zaman tu taw la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2018 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 17-5-2018 09:58 PM
Itula apa gelaran yg Tun x dpt? Tp ada dia kisah?
Dia relax jer bila bagi ceramah takdak la terje ...

Oh lupa ada lg 1 video kawan cainis I share psal soklan reputz apa perasaan Tun M bila Anwar bebas harini... Tun M jwab ‘Ya laaa... mereka kata sy msuk kan Anwar dalam penjara jadinya la ni sy bebas kan la dia’, sambil Tun M menjeling
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:05 PM | Show all posts
Orix replied at 17-5-2018 09:56 PM
Haritu Tun M siap warning press sambil igtkan pd diorg yg dia adalah diktator

Aku gelak mengekek aritu bila dia ckp mcm tu kat reporters

Mcm mimpi jer aritu bila tgk Tun angkat sumpah jd PM balik.
Umpama bgn tido lps 15 thn & terpinga-pinga, wth is happening here..
awkward giler rasa dgq & baca berita : Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad.
Confuse jap, eh aku balik 20 thn lepas ker?

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower2 replied at 17-5-2018 09:52 PM
dulu bdk2 kecik ludah gambo che det sis...
bbnu zaman wechat mana tahu seme tu haha

Aiol gelak bila ada porumer cerita, ada bbnu kata kat heols Anwar ditangkap di zaman Najib.

Bila dilihat gomen sekarang, paling banyak bising tak puas hati kat PM dalam tempoh beberapa minggu after gomen baru ditubuhkan adalah geng2 Keadilan. Guess masih berbekas di hati mureka akan layanan yang dikenakan terhadap Nuat.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 17-5-2018 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 17-5-2018 10:05 PM
Aiol gelak bila ada porumer cerita, ada bbnu kata kat heols Anwar ditangkap di zaman Najib.
...

Surprisingly DAP tak berkutik lgsg pn khuenz
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 17-5-2018 10:05 PM
Aku gelak mengekek aritu bila dia ckp mcm tu kat reporters

Mcm mimpi jer aritu bila tgk Tun a ...

Aiol tergelak bila baca status rekan FB - apsal muka PM baru ni sama dengan PM dulu, gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:08 PM | Show all posts
chazey replied at 17-5-2018 10:02 PM
Sukan Komanwel 1998 tu memang gah la aiols tak nafikan. But seingat ai Tun Det memang makan cacian ...

Harakah legend la zaman tu. Akhbar penentang utama Tun.

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2018 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 17-5-2018 09:44 PM
Sekarang nampak camtu la.

Dulu zaman 90an-2000an masa Tun jadik PM pun banyak kena maki jah seing ...

bg aku tun ngan najib sama je penyangak.. the only reason tun is not exposed sbb zmn dulu xdak internet mcm zmn najib.. kalu ada sampai tinggal spender kena exposed.. dah tu bn plak jenis kaver sesama sendiri.. aku kaver jahat ko.. ko kaver jahat aku.. jenis hormat beria dkt org lama..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 05:46 AM GMT+8 , Processed in 0.093169 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list