CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Hanis Zalikha Dikecam, Berseronok Dengan Rakan Sampai Sanggup Tinggalkan Anak

  [Copy link]
Post time 5-5-2018 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong laaa acik bawang... wlaupn aku bukan fan depa nih.. tp tolongggg la paham.. laki dia baguih nih bg bini p bcuti skli skala dgn kwn2... jgn jd mcm laki kwn aku.. bini kerja.. bini p kerja naik Moto jer.. aku igt fam depa ada 1 knderaan ja.. rupanya  ada Honda city & exzora.. exzora tu kwn aku byaq.. dlu2 kad bnk kwn aku laki dia pgang.. pastu bini dia bsungguh2 mintk balik.. gaduh besaq.. then laki dia kata.. exzora tu u bayaq klu u nak sgt kad bnk u.. last2 kwn aku byr sdri exzora tu tp laki dia x bgi bwk jugak... tp kwn aku lega psai gaji di blh control sdri bukan dolu2 laki dia guna & kluarkn.. kwn aku nk p knduri ngn kwn2 lain pn laki dia x bagi.. mesti lki dia nk ikot bwk 4 org ank skali.. laki dia xdak kwn lain.. hnya bini dia jer...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik bukan laki nya bru lps balik dr kerja ke? Dan2 tinggal anak kt laki. Nak ME-time pn beragaklah, nmpk mcm dah penat sgt jaga anak sampai xdan xmenyempat dah nak berangkat. Xboleh sabar dlu ke nak ber #bujanggetaway tu

Nenek habsah pn nmpk gaya xsetuju ngan cara anak menantu ni. Nenek mesti la kesian ngan cucu dia.

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala standard give and take. Haritu kekrul pergi mancing, ni keknis gi jalan. Okayla, somi sheols tak bising, so why bother why bother why bother
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
netizen spesis babi yg kecam2 ni... ingt dh jdk mak.. berkuntum ngan anak ngan laki 247 ke???  plisss la...  sapa2 yg kecam ni... stok x dpt me time n xde pertlngan ngan laki... aku baru anak sorng dh stress gler...  aku mmg train laki aku jaga anak.. setakat aku nak kuar shopping 4 jam... xde hal...  stakat laki jaga anak seharian sbb pengasuh cuti... aku dh syukur...  xde la cuti aku je yg abis sbb pengasuh anak cuti...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
I yakin 100% hanis nk balas dendam kt herol. Kesian herol. Dah la penat training paskal, blik skjap nk rehat kne jg ank yg tgh buas. Tu la, sape sruh nk kawen dgn hanis. Hanis pon klo xready nk jd mak, apsal gtal nk branak???
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 5-5-2018 06:23 PM
Aik bukan laki nya bru lps balik dr kerja ke? Dan2 tinggal anak kt laki. Nak ME-time pn beragaklah,  ...

laki die nk smbung shooting gi turkey kan?  x lama lg..  lantakla die nak cuti.. laki izinkan... mmg nmpk kesian..  tp diri sendri perlukan ruang..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jujur iols tertanya2 yg duk pungpang2 mak2 nk me time ni sejenis working mom or fulltime housewife? Kalau working mom iols mampu senyum sinis je la tgk gelagat theyols hihi
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
belilies: Yg kecam tu laki tak pernah bagi mommy/wife me time. Kesian betul.

Setuju{:hooray
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2018 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 5-5-2018 06:07 PM
Tolong laaa acik bawang... wlaupn aku bukan fan depa nih.. tp tolongggg la paham.. laki dia baguih n ...

Laki dia xdak kawan? Aiyoh sadisnya lelaki tersebut. Selayaknya xdak kawan
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak baby lagi, tak patut la pergi berjimba berhari2 ke luar negara tinggal anak. Baby tau, bukan reti bahasa lagi mcm budak sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 5-5-2018 08:26 PM
Laki dia xdak kawan? Aiyoh sadisnya lelaki tersebut. Selayaknya xdak kawan

Kannnn... aku kesian bini dia jer.. naik la moto hujan panas p kerja.. ada kreta laki x bgi bwk p kerja... tolol lah laki dia ni... SELPISHHG
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 5-5-2018 08:55 PM
Kannnn... aku kesian bini dia jer.. naik la moto hujan panas p kerja.. ada kreta laki x bgi bwk p  ...

Motif x bg bawak kereta? Terbalik dgan abg ipar iols. Dia x bg kakak I bw motor wlupn mse remaja n muda kakak iols mmg selalu bawa motor sana sini. Da kawen sheols bw kereta jah sbb abg ipar iols x bg bw motor. Bahaya katanyehhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Shinichikudo replied at 5-5-2018 07:30 PM
Jujur iols tertanya2 yg duk pungpang2 mak2 nk me time ni sejenis working mom or fulltime housewife?  ...

Kalau yang kerja tu, dapat lunch dengan kawan kat fancy restaurant sikit pun dah kira me time kan.. pastu outstation lega dah malam2 dapat tidur deep sleep 4-5 hours straight (utk yang ada anak kecik still nak nyusu or botol malam2).. Kurang perlukan getaway lama2 sebab masa kerja tu pon boleh makan, pi toilet dengan tenang.. jumaat boleh pi shopping2

Kalau housewife 24hours ngadap anak, kecuali anak semua dah sekolah. Macam SIL i dia pegi surau kat kuarters, anak2 tinggal rumah. Or pegi program BAKAT.. Dapatlah bersosial dengan kawan2
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 5-5-2018 06:07 PM
Tolong laaa acik bawang... wlaupn aku bukan fan depa nih.. tp tolongggg la paham.. laki dia baguih n ...

Ni suami lahanat namanya. The total opposite of hairul. Hairul memang baik sangat layan isteri, layan anak, layan parents albeit pang pang alang plus batak socmed, kuat show off..

Abis tu kereta tu tersadai kat rumah jelah ye.. ruginya underuse
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 09:43 PM | Show all posts
prihatinnya semua nak nasihat laki bini ni. hat laki bini plak semua nak direpot kat socmedia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 10:01 PM | Show all posts
Asal suami izinkan biorkanlah..lgpn family dorg kan.. jgn la asik nk judge..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2018 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lakinye bg org lain pulak nak pung pang...bagus ape ade laki camni...memahami..wpon aku tak bape bekenan ngan herul nih

igt mengadap anak 247 tak penat ke...happy wife happy life
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ok je dia nak ber me time. Igt tak penat ke weh jaga anak. Tpi kalau aku jdi keknis walau rasa nk ber me time aku tak sanggup nk bpisah dgn anak. Rasa x senang duduk duk pikir anak aku tgh buat ape, makan ape, selamat ke dia. Nk me time pun pikir anak baik xpayah ye dokk
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 10:35 PM | Show all posts
eyansss replied at 4-5-2018 11:52 AM
betul...  baru bangun nak berak dah melalak...  kadang2 kena berak bersama2 dengan si kecik...  ma ...

after 2 years easy sebab dah independent,
my baby by 2 years dah free diaper, so kurang
part nak asyik tukar diaper tiap kali dia nak berak..
(malam aje pakai diaper sebba me malas nak bangun)

me ajar anak independent, mandi buka pakaia sendiri,
lepas mandi pilih pakaian sendiri...
makan hanya bila dia kata nak makan...

tapi tak dinafikan setiap baby berbeza. me pernah tengok
dua baby seusia tapi sangat berlainan karekter...


Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Coklatkitkat at 5-5-2018 11:28 PM
immi replied at 5-5-2018 10:48 AM
Sayang Mak Besah. Dlm kekalutan menonton vid jerit pekik terlolong noooo seorang baby, beliau offer  ...


Makbesah mmg terserlah sifat "mak2 sejati"..  xmerempan kat socmed.. tak mnyindir di sebalik tersurat & tersirat gmbar yg dia upload..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 01:39 AM GMT+8 , Processed in 0.115236 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list