CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1519|Reply: 16

Nyawa Melayang Kerana Kerap Tagih Hutang

  [Copy link]
Post time 25-4-2018 10:01 AM | Show all posts |Read mode
Gara-gara kerap menagih hutang, lelaki maut leher hampir putus akibat ditetak kenalannya.


Memetik BH Online, kejadian berlaku di Simpang Taman Warisan 4, Jalan Tengah Nipah, Lahad Datu, tengah hari semalam.


Menurut Ketua Polis Daerah Lahad Datu ACP Hamzah Ahmad, adik ipar mangsa, Hardisyam Saparuddin, 11, turut cedera diserang suspek, manakala Fazrin Ibrahim, 30, meninggal dunia di tempat kejadian.




Foto: BH Online




Difahamkan, suspek melarikan diri sebaik melakukan serangan itu, meninggalkan adik ipar suspek menangis di sisi mangsa sebelum ditenangkan orang ramai yang berada di lokasi.

"Kanak-kanak itu dihantar ke Hospital Lahad Datu untuk mendapatkan rawatan.

"Hasil temubual dengan kanak-kanak terbabit, suspek dikenali sebagai 'Kajan' itu dikatakan mempunyai hutang dengan abang iparnya.

"Ketika kejadian, suspek berada di dalam kereta di bahagian tempat duduk belakang lalu menyerang mangsa dari belakang menggunakan parang jenis barong.

"Akibat kejadian itu, leher mangsa hampir putus manakala adik ipar mangsa turut cedera luka di jarinya," katanya.


Mayat mangsa dibawa ke Hospital Lahad Datu untuk bedah siasat, sementara suspek diburu dengan unit anjing pengesan (K9).







Sementara itu, BERNAMA melaporkan, siasatan awal mendapati mangsa sebelum itu mengambil adik iparnya dari sebuah sekolah sebelum singgah mengambil suspek.

"Siasatan masih diteruskan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh," katanya. - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-4-2018 10:26 AM | Show all posts
sial sangat manusia berhutang tak bayar ni..
sampai orang yang bagi hutang pulak bersusah payah..
semoga mereka yang berhutang tak nak bayar ni mampus digelek lori sampai hancur berkecai..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 10:30 AM | Show all posts
innalillah.. mungkin terdesak nak pakai duit tu yg asik tagih hutang. to suspect tu, ko tanggungla apa ko dah buat, nak lari mana.. dunia akhirat tak lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 10:32 AM | Show all posts
mmg sial sape yg hutang tak reti2 bayar..dah kita yg bg pinjam lak kena tagih macam mintak sedekah...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 10:48 AM | Show all posts
dh la xnk bayo utang..
pstu ko g bunuh lak org tu..
kejam tol..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 10:49 AM | Show all posts
kesian, trauma tak pepasal budak 11 tahun tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Org yg berhutang makan lg mewah, baju slalu tukar, lg byk travel tanpa ada usaha nak bayar hutang {:nose {:nose kau takde muka ke anat!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 11:53 AM | Show all posts
kebanyakan orang forum cakap halalkan je lah hutang tu.. sebab dia orang mana ada duit.. kalau dia orang ada duit, dia orang tak pinjam duit hang..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-4-2018 12:01 PM | Show all posts
Dah berhutang , buat lah cara berhutang. Masa berhutang, mulut manis.. masa kena tagih hutang, mulut puaka keluar... Ni lah manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 12:04 PM | Show all posts
dah berhutang duit pastu skg berhutang nyawa plak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 12:04 PM | Show all posts
Dah berhutang, taknak bayar siap membunuh pula. Ni spesis manusia ker binatang ni? Jahanam sangat!
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 12:08 PM | Show all posts
Dulu2 yang meminjam takut pada si beri pinjam.  Sekarang dah terbalik yang bagi pinjam pulak takut dengan yang meminjam takut jadi macam kes ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 12:08 PM | Show all posts
babik betul la dah la berutang ko bunuh pulak org yg bagi ko utang... kesian adik tu trauma dia moga dia x cedera teruk la nak nya
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 02:51 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 25-4-2018 10:26 AM
sial sangat manusia berhutang tak bayar ni..
sampai orang yang bagi hutang pulak bersusah payah..
...

klu kena gelek lori, mati... sape nk bayar hutang? hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
aku memang pantang kalau berhutang tapi taknak bayar!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 03:02 PM | Show all posts
ardy replied at 25-4-2018 02:51 PM
klu kena gelek lori, mati... sape nk bayar hutang? hahaha...

hidup pun tak inginnya dia bayar hutang..
yang bagi hutang pulak jadi macam minta sedekah..
elok mampus je manusia gini..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-4-2018 03:05 PM | Show all posts
mcm selalu ..org ygbagi hutang bgi tolong jadi mangsa..patutnya mangsa awal2 dh nyahkan sipenghutang tu dari hidup. akukan..lebih tak berduit dari mengadap org mintak duit kita balik..tapi itulah..hidup yg berutang tu mcm sial seumo hidup.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 07:06 AM GMT+8 , Processed in 0.081714 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list