CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 9472|Reply: 73

Zamani Slam artis pertama 'live stream'

[Copy link]
Post time 18-4-2018 10:12 AM | Show all posts |Read mode
[size=0.75]17 April 2018 4:00 PM
[url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url][url=][/url]






PENYANYI Zamani Slam menyifatkan dirinya bertuah kerana menjadi penyanyi pertama dipilih menjayakan persembahan diadakan secara atas talian yang boleh diikuti peminat di mana sahaja berada termasuk di luar negara.
Zamani atau nama sebenarnya Zamani Ibrahim, 47, akan menjayakan Konsert Pentas Maya Bersama Zamani secara langsung (live streaming) menerusi pentasmaya.com anjuran Pentas Maya dengan kerjasama Mobilewerkz Technologies pada 2 Mei ini.
“Saya bersyukur kerana jadi artis pertama terbabit untuk program ini. Bayangkan kita ada ramai lagi artis-artis popular lain dan saya jadi orang pertama, sudah tentu satu penghormatan buat karier seni saya yang sudah lebih 20 tahun.

“Apa dilakukan oleh Pentas Maya dan Mobilewerkz Technologies sesuatu yang bagus kerana dapat memperkenalkan artis kita bukan sahaja dalam negara tetapi juga kepada peminat luar. Ia cara promosi terbaru dan efektif,” katanya.
Showcase Zamani akan diadakan di Warisan Hall Sijangkang di hadapan 200 peminat bermula jam 9 malam sehingga 10 malam pada 2 Mei dan bagi mereka yang jauh, boleh menyaksikannya menerusi pentas.maya.com dengan bayaran akses sebanyak RM30.
“Showcase saya bukan menggunakan minus one, sebaliknya menampilkan pemuzik pengiring yang mantap. Nyanyian dengan iringan pemuzik sangat berbeza daripada menggunakan minus one. Saya akan menyampaikan sebanyak lapan lagu untuk peminat.
“Saya sedar masa yang diperuntukkan agak terhad dan berjanji akan lebih fokus pada persembahan berbanding komunikasi. Lagipun peminat sudah tentunya nak menyaksikan nyanyian saya.
“Biarpun secara maya, aspek kualiti tidak akan dipinggirkan kerana kualiti video dibuat secara definisi tinggi (HD) dan pasti memuaskan hati peminat,” katanya.
Penyanyi yang mempunyai ramai peminat di negara jiran Indonesia, terutama daerah Bandung berharap agar mereka tidak melepaskan peluang menonton showcase ini.
“Saya tahu peminat di sana amat menyukai lagu Gerimis Mengundang dan pastinya saya akan menyanyikan lagu itu buat mereka. Sebagai penyanyi, saya sentiasa bersedia memberikan yang terbaik kepada peminat.
“Tidak dinafikan perasaan risau itu ada terutamanya membabitkan teknikal sistem audio tetapi kami akan melakukan persiapan awal untuk mengenal pasti kelemahan yang ada,” katanya.
Dalam pada itu, Zamani mengakui kempen politik sempena pilihan raya umum ke-14 (PRU 14) yang sedang hangat berlangsung sekarang sedikit sebanyak mungkin menjejaskan tumpuan peminat terhadap industri seni tempatan.
“Saya akui masyarakat kita sekarang berdepan demam pilihan raya dan mungkin lebih suka mengikuti perkembangan politik berbanding berita artis.
“Untuk itu saya sudah buat teaser promosi berkenaan showcase ini yang dimuat naik di laman sosial Zamani Slam Official Fanpage.
“Selain itu saya percaya Pentas Maya pun ada strategi sendiri bagi mempromosikannya kepada peminat,” katanya.




Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 13 April 2018 @ 9:35 PM




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2018 11:28 AM | Show all posts
moga zamani nih ubah perangai.berhenti lah jadi penagih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2018 11:34 AM | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 18-4-2018 03:28 AM
moga zamani nih ubah perangai.berhenti lah jadi penagih

doakan lah nek... dia suruh nek doakan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2018 11:35 AM | Show all posts
@Helena_H
pegi ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 11:35 AM | Show all posts
aku rasa rm30 tu mahal.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2018 11:38 AM | Show all posts
BebeQ replied at 18-4-2018 03:35 AM
aku rasa rm30 tu mahal.

kedeknya uols.... dia nyanyi sedap k
biaq pi lah kurus pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 11:43 AM | Show all posts
TT, tu pic baru ke? awat dah cengkung balik abg adek...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruk sgt dia ni smpi kering mcmtu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-4-2018 12:06 PM | Show all posts
myakayina replied at 18-4-2018 03:43 AM
TT, tu pic baru ke? awat dah cengkung balik abg adek...

yap pic baru... dah melidi balik
kerja keras sakit tulang belakang katanya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2018 12:07 PM | Show all posts
September14 replied at 18-4-2018 03:48 AM
Teruk sgt dia ni smpi kering mcmtu....

asalkan dia sihat konsepnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
SLAManya replied at 18-4-2018 12:07 PM
asalkan dia sihat konsepnya

Ntah2 jln pun x larat ketar2
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:16 PM | Show all posts
SLAManya replied at 18-4-2018 12:06 PM
yap pic baru... dah melidi balik
kerja keras sakit tulang belakang katanya

klu kerja keras utk dia still ok lagi..but klu mcm sebelum2 ni..mmg sampai ke mati la..no ending.. abg adek, kesian tengok ko bang.. makin tua patut dah relaks mcm tok jamal tu ha..nyanyi but still boleh kumpul harta..dah kahwin baru lagi.. stop la mendadih tu bang oi..moga ko sihat 2 je dan sukses utk konsert ni nti..by the way..mana si iris..lama menghilang..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Live stream ngisap dadih ke??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2018 12:27 PM | Show all posts
myakayina replied at 18-4-2018 04:16 AM
klu kerja keras utk dia still ok lagi..but klu mcm sebelum2 ni..mmg sampai ke mati la..no ending.. ...

iris ada je
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:29 PM | Show all posts
suare die power.. tapi kering naw naw sakit tulang ke.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah jumpa dia ni..ya ampun halussssnya badan.. tp suara menyanyi mantain sedap..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2018 12:32 PM | Show all posts
BebeQ replied at 18-4-2018 11:35 AM
aku rasa rm30 tu mahal.

Kan i pun rasa mahal okeh. Bukannya nak kena sewa tempat duduk n dewan pun utk penonton pun. Patut dah nama live streaming bg la murah sikit. Mesti berpusu2 jugak peminat tgk kan. Rm15-rm20 boleh consider lg la
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:34 PM | Show all posts

mohon iris pm kaka..kalau dah bersalin kulit dlm porem nih..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cengkungnyaaaaaaaaaaaa

mujur suara sedap, takde ke org nak panggil slam buat konsert lg mcm dulu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
@doubleA pergi x?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 10:43 AM GMT+8 , Processed in 0.123113 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list