CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6916|Reply: 37

Minta pendapat ikhlas untuk ubati masalah rambut gugur teruk sampai tompok2 bota

[Copy link]
Post time 13-4-2018 02:56 PM | Show all posts |Read mode
Hi, semua. Meolls da 9 bulan lepas bersalinkan anak (anak 1st, 2nd blum pkir lagi). masa sblum kawen sampai peknen memang rambut meolls jenis lurus lebat, meollss pakai shmpu rejo**e minyak klapa je sbab rambut meollss kasar2 ble pakai brand lain.. ok, nak dijadikan citer meollss punya rambut ggur teruk sampai ada dua tompok botak kat kepala..seb baik rambut belah luar cover tau..meolls pon tukar la pakai shampu viral Santan MyH*****b pon da nak habis sebotol makin banyak ggur ade la..skang meolls pakai stop dulu tapi tukar pakai shampu Daun Bidara mak bidan meollss wat sendiri baru je tukar 3 hari lpas..
Nak tanya penah x chuollss sekalian ada masalah cm meolls ni? boleh ke rambut tumbuh balik n pakai produk pe ye?in b4, meollss punya tompok tu da nampak kulit licin da..rasa cam nak g klinik nak tanam rambut je tapi duit nan hado..help me please!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-4-2018 11:08 PM | Show all posts
hello TT,

u bole tanya kat bod ni soalan tu.

tapi another alternative thread.

https://mforum.cari.com.my/forum ... 058998&mobile=2

u boleh tanya soalan kat situ. Maybe forumers kat situ bole berkongsi tips pasal rambut. Just tanya je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2018 04:59 PM | Show all posts
Hai...


May be u bole cuba sapu rambut ngan minyak jarak (castor oil). I pun rambut nipis, my niece selalu tegur rambut i, satu hari ada member soh try minyak jarak. Sekrang da makin lebat rambut i. try la.. kot2 menjadik kat u


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2018 12:07 PM | Show all posts

tanx suriamir..sbnarnya rambut saya da stat tumbuh da ni..dia kluar cam baby hair..saya da sebulan makan vitamin Biotin n lumur kepala dengan Aily Hair Tonic..btw tanx ye..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
suriamir replied at 11-6-2018 04:59 PM
Hai...



Mcm mana nk guna minyak castor ni..sbb dia pekat kan..kene campur minyak lain ke mcm mana

Kepala ni pun dah mcm nak botak..rambut gugur teruk sgt lepas bersalin..mcm2 pakai dah, tak jadi sgt

Tambah lagi dekat sebahagian kulit kepala ni ade priosis..gatal panas
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 12-6-2018 12:07 PM
tanx suriamir..sbnarnya rambut saya da stat tumbuh da ni..dia kluar cam baby hair..saya da sebulan ...

Beli kat mana vitamin & tonic tu sis?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 09:14 AM | Show all posts
fizafaizal replied at 14-6-2018 12:17 AM
Mcm mana nk guna minyak castor ni..sbb dia pekat kan..kene campur minyak lain ke mcm mana

Kepal ...

Hai sis....


X payah campur ngan apa2 bahan lain pun.


U jz lumur macam tu je kat kulit kepala. Urut2 sikit biarkan dalam 20-30 minit g basuh rambut/shampoo. In shaa allah. tapi kena rajin dan tahan sikit la sbb minyak tu pekat.



Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 09:24 AM | Show all posts
doubleA replied at 14-6-2018 12:42 PM
Beli kat mana vitamin & tonic tu sis?

mmmmm.... i dulu terjumpa castor oil ni kat kedai india yg jual barang2 runcit tu, or rasanya ada gak jual online kot. Cer u try google. Harganya tak la mahal sangat, tapi memang berkesan la. Hepi sangat.... hubby pun perasan rambut i da mula lebat... hehe

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2018 09:25 AM | Show all posts
chicozinn replied at 12-6-2018 12:07 PM
tanx suriamir..sbnarnya rambut saya da stat tumbuh da ni..dia kluar cam baby hair..saya da sebulan ...

Ooo... ok... alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
suriamir replied at 19-6-2018 09:14 AM
Hai sis....



Ooo tak payah campur dgn minyak lain..minyak castor ni kan pekat, tu yg ingat kene campur...

Laa ni jugak nk letak kat kepala

Thanxxxxx
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-6-2018 12:39 PM | Show all posts
suriamir replied at 19-6-2018 09:25 AM
Ooo... ok... alhamdulillah....

tanx ye sis..tapi tu la saya msih sdih lgi sbab rambut tumbuh halus cam rambut baby tapi xdapat nk cver tompok botak tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-6-2018 12:43 PM | Show all posts
doubleA replied at 14-6-2018 12:42 PM
Beli kat mana vitamin & tonic tu sis?

vit biotin tu saya beli kat alpro pharmacy..btw kat lazada ade.. ni link kat lazada tu https://www.lazada.com.my/products/amerix-biotin-gummy-5000mcg-60s-exp-date-jul-2020-i100756453-s101045377.html?spm=a2o4k.searchlist.list.6.6e1d76863iK0tA&search=1..
yg tonik aily tu saya bli kat forumer mata bolat..leh tgok blog dia http://isabela-ilabeauty.blogspo ... kan-produk-dxn.html







Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 11:58 AM | Show all posts
chicozinn replied at 20-6-2018 12:39 PM
tanx ye sis..tapi tu la saya msih sdih lgi sbab rambut tumbuh halus cam rambut baby tapi xdapat nk ...

Alaaaa... x pe jgn sedih... in shaa allah nanti pulih la tu....


yg penting istiqomah.... jgn mcm hakak... hehehe.... lama2 lupa nak apply...

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi tgk IG angela karto, dia kata nk share produk dia guna. Tunjuk baby hair dah keluar.

Satu lagi produk Marini, set syampu, perapi dan serum. Tgk byk +ve review. Tgk keserasian lah jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2018 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah try aily tu tp rambut jadi beruban..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2018 12:32 PM | Show all posts
icha80 replied at 27-6-2018 05:35 PM
Penah try aily tu tp rambut jadi beruban..

skang meollss on process to refer to hospital sbab memaang ade tumbuh anak rambut tapi rambut asal makin banyak gugur lak..wish me luck guys..kawan meollss cakap dia syorkan meollss ckap dengan dermato tu mnta inject hormon if meollss more to hormone prob.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2018 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo cubalah.. meols nk try beli castor oil.. sbb rambut kalau panjang skt gugur.. kena maintain rambut pendek
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Yupp.. castor oil mmg jadi.. x pyh pakai selalu.. seminggu skali pun cukup.. i pakai mlm, then paginya baru cuci.. masa tido tu lapikla kain kat bantal.. kang berminyak plak bantal
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 10:17 AM | Show all posts
castor oil ada jual kat watson or gurdian x
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 12:19 PM | Show all posts
castor oil tu brand ape yg uols guna.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 07:05 PM GMT+8 , Processed in 0.100408 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list