CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 7657|Reply: 19

Sape sini pekerja CITYLINK

[Copy link]
Post time 6-4-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Apa masalah korang yang kerja di Citylink ni?  Korang tak dibayar gaji ker?

Sila bagitau apa masalah korang kat sini sebab sebagai pelanggan berhak juga tahu kenapa ...

Barang korang suka simpan buat pekasam.   

Barang tak hantar tapi kata dah hantar/penerima takmo terima

Sibuk suruh penerima atau pengantar yang telefon korang sedangkan nombor ada kat korang

Takde tanggungjawab langsung untuk uruskan penghantaran barang

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 6-4-2018 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan dah ada bangunan cantik dan besar ...perkhidmatan pun tip top.

Jangan malu jangan segan kongsi masalah korang.  Takkan dalam berjuta member CARI ni takde yang kerja di Citylink.

Harap korang diberhentikan kerjalah kalau tak nak ngaku.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
semalam pekerja citylink hantar barang kat rumah sy ok je...jangan generalize gitu...maybe cawangan tertentu yg ada problem...harap komplen ke saluran yg betul..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah puas komplen merendahkan diri sendiri telefon dan bertanya sedangkan saya ni yang bayar...saya ni pelanggan   (Kang ada pulak yang cakap berapa sen sangat bayar hahaha)

Bila tanya bila boleh hantar..takde jawapan.  Asik buat arrangement ...hantarnya tidak.

Boleh pulak ada ‘dah hantar tapi penerima tak mahu terima’????

Lepas tu call pagi kata dah hantar padahal saya tak terima pun ...bila call ...CS tu kata tak antar pulak.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
marumaru replied at 6-4-2018 03:13 PM
semalam pekerja citylink hantar barang kat rumah sy ok je...jangan generalize gitu...maybe cawangan  ...

Saluran yang betul dalam hal saya ni Tribunal Pengguna saja dah.

Kita jangan anggap sekali ok nanti ok semua tunggu kalau awak pun kena macam saya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 03:28 PM | Show all posts
u yang hantar atau u penerima?
hantar ke rumah atau office?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong baca review ...macam macam masalah orang hadapi.  

Saya kat sini cuba nak memahami masalah Citylink ni memandangkan diorang tak peduli pun dengan masalah saya yang perlukan barang tu dihantar segera.

Lagi lawak kalau ada yang kata kita ni boleh aje guna perkhidmatan kurier lain ...apa?  Kalau saya ni penerima...saya nak kena beli barang yang sama dan gunakan kurier lain lain untuk tengok mana yang bagus?  Apa punya bodohlah.

Patut syarikat syarikat kurier ni buat penghantaran dengan penuh komitmen bukan ikut suka diorang nak kumpul barang di satu area tu banyak banyak dan kemudian baru hantar sekali harung.  Hah Airpak buat macamni ...pastu yang kerja situ pun kira agaknya dah kebal kot kena maki hamun dengan orang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ker Citylink punya orang kat CARI ni ..nak tahu macamana penghantaran dibuat...adakah

ikut suka hati korang nak hantar bila

ambil barang tu dan buat reta sendiri sebab barang tu takde insuran (bukan dapat trace kot sampai berani buat)

kumpul banyak banyak agak agak sebulan barang yang beralamat jauh

memang menipu pelanggan dengan cara melengah-lengahkan penghantaran

syarikat memang latih korang macamni sebab nak jimat kos maklumlah kat Malaysia kan minyak mahal

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-4-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I avoid Citylink at all costs mmg dari dulu selalu dgr kes tak sedap pasal Citylink. Kat office pun ada bad experience dgn Citylink among my colleagues
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 6-4-2018 04:02 PM
I avoid Citylink at all costs  mmg dari dulu selalu dgr kes tak sedap pasal Citylink. Kat of ...

Saya pula aritu tak sangka seller tu guna Citylink ...ada tanya but at the time tak reply.  Later baru tahu she guna Citylink.

Actually ikut nasib kita kot barang kita siapa yang handle ...if the person is committed about his/her job ..masalah macamni even which courier service we use will not have any problem.

Boleh menyelamatkan Customer Service dari kena maki hamun (sebab tak bother call inform and expect kita yang call ..entah kenapa perlu letak contact number there)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Poslaju kat area I staffnya memang good dah improved after so much complaints.

Airpak haprak..

Yang lain tak larat nak share mesti ada aje kisah sedih.  Satu tu simpan barang I which I bought ikan bilis ..habis kena gigit musuh kucing.  Dah tulis kat kotak tu but still ....

Alamat dah terang benderang but still ..boleh salah hantar kawasan lagi..bukan rumah yer...negeri.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ni kira dah cukup bersabar ...saya masih lagi cuba untuk kompromi ..saya tanya bila boleh hantar ..end up still the same...will make arrangement.

Guess that they actually maybe try to collect packages banyak-banyak kot and later send one shot here...maybe they should mentioned it in their website.

Simpan sebulan later deliver hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanya Airpak ...diorang suka kumpul barang orang.

Van rosak is the customer problem yer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe just maybe kat Malaysia aje kot syarikat syarikat penghantaran ni buat macamni sebab rakyat Malaysia tersangatlah baik dan banyak bersabar.

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2018 04:36 PM | Show all posts
lepas ni nak beli barang u check dulu dengan seller pakai courier apa..
if dorang kata citylink, then cancel je la beli..
kalau ramai-ramai boikot seller pakai citylink, sure dorang akan tukar courier service..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2018 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-4-2018 04:36 PM
lepas ni nak beli barang u check dulu dengan seller pakai courier apa..
if dorang kata citylink, th ...

Memang pun takdelah nak cari pasal pening kepala dengan Citylink ni.

Sebelum ni bila dengar aje seller kata guna Airpak ..dan bila saya minta tukar kurier lain seller pulak tak mahu ..terpaksalah saya batalkan.   

Actually kalau boleh nak elak terus beli barang yang kena pos pos ni..tak laratlah.

Sebab saya dah kena banyak kali.  Kadang tu kita masih lagi ingat takpe takpe mungkin now dah ok tapi tak jugak.   Ada aje ..

Nak kata kawasan saya duduk ni tempat jin bertendang ..tak jugak ..so apa masalahnya?  

Kita tanya apa masalah yang sampai seminggu pun tak boleh hantar pun tak mahu bagitau.  Macamana tu?  Macam Skynet dulu antara alasan saya dapat driver cutilah ...lori rosaklah...takpelah boleh sabar lagi eventho bukan masalah saya pun ..dioranglah kena settlekan dan kenalah hantar barang jugakan tapi entahlah ..



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 6-4-2018 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesanan untuk seller seller online pleaselah tengokkan sama bila masalah macamni jadi.  You all berjual ..buyer yang bayar delivery ...tu dah safe cost you.

Berilah kerjasama dengan buyer call kurier servis bukan lepas tangan...mentang mentang bukan you yang bayar delivery.

Especially yang jual makanan macam keropok
ikan dan makanan laut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2018 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai saat ini barang tak dipulangkan semula kepada sender selepas dah beberapa hari sender minta.

Yang lawak bangang tu ada pulak telefon kata nak antar esok hari...tapi saya takkan accept.

Masalahnya kalau nak cakap nak accept ker tak accept pun tak boleh ...sebab maid kata takde pun datang. hahaha.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2018 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengah fikir nak buat tuntutan tribunal ker tak ni sebabnya hati sudah sakit

Sebabnya dah call sebelum sebelum ni tapi last CS tu hang up bila saya jerit tanya nama dia sebab jawab macam sial ...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2018 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat saya hati hati lah memilih kurier servis.  Kalau ikut pengalaman saya selama hidup ni ..Citylink lah yang paling banyak menipu.

Yang lain walau ada masalah takdelah sampai dekat 3 minggu still main main.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:24 PM GMT+8 , Processed in 0.091698 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list