CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 157497|Reply: 2528

Edisi Zul Aripin : Gara-Gara Foto Mesra & lakonan mantap Peminat Minta Zul

   Close [Copy link]
Post time 18-2-2018 08:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by MatDeghem at 20-2-2018 05:01 PM

Gara-Gara Foto Mesra, Peminat Minta Zul Ariffin & Neelofa Kahwin

  







TINDAKAN pengarah Michael Ang memuat naik foto babak mesra di antara pasangan pelakon Neelofa dan Zul Ariffin yang kini sedang menjalani penggambaran drama bersiri Ti Amor Sweetheart 100 Hari di Rome, Itali mengundang pelbagai reaksi peminat.

Rata-rata tidak sabar melihat gandingan kedua-dua pelakon itu malah ramai mendoakan agar mereka bertemu jodoh bukan sahaja di dalam drama lakonan mereka tetap dalam dunia nyata.

Walaupun drama itu masih belum ditayangkan ramai mengatakan Neelofa dan Zul kelihatan serasi dan secocok sebagai pasangan.

"Semoga pintu hati Zul terbuka untuk Neelofa dan semoga impian Neelofa mahu berumah tangga pada 2018 tercapai.
"Saya rasa lebih baik Neelofa dan Zul terus kahwin. Kan lebih bagus. Saya doakan abang dan kakak bahagia," itu antara 3,000 komen yang ditinggalkan peminat di Instagram Michael.

Ti Amor Sweetheart 100 Hari adalah sebuah karya adapatasi novel tulisan Suri Ryana dan ia gandingan pertama Zul dan Neelofa.

Lebih menarik, baru menjalani penggambaran sejak Jumaat lalu, peminat sudah mencipta tanda pagar gabungan nama pasangn itu, #zulofa dengan memuat naik koleksi foto mereka di Rome.

Bagaimanapun disebalik keterujaan peminat terhadap gandingan itu, ada pula peminat yang tidak besetuju dengan cara Zul dan Neelofa bergambar yang dianggap tidak bersesuaian sebagai wanita bertudung serta bergelar Hajah.
Antara kecaman dan kritikan di ruang komen foto tersebut.

"Maaf untuk cakap, sweet memang sweet tapi untuk pasangan halal ya. Ini dah menggalakkan maksiat dan menjadi contoh kepada generasai muda terutamanya remaja beragama Islam.

"Jadi, peminat sekalipun, jangan betulkan apa yang salah. Identiti wanita muslim dan gelaran Hajah itu biar di landasan yang betul," tulis salah seorang netizen.

Bagaimanapun, ada peminat berpendapat kecaman dan kritikan tersebut disebabkan mereka mempunyai perasaan dengki terhadap pengacara program Meletop itu.

"Banyaknya dengki dengan Neelofa. Chill sudah lakonan saja pun kenapa sakit hati tengok foto ini pun tak tahu. Patutlah rezeki Lofa semakin banyak sebab banyak sangat dengki dengannya.



Baca lebih lanjut di http://www.mstar.com.my/hiburan/ ... 4oQtMmDGWbFLlh5E.99








This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-2-2018 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobenak v3?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
cliche betul pemenat2 hajah lop...xhabis2 kalau xsetuju tu dengki dengki dengki..aiyo
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Sikit2 soh kawen... Adoyaiii.... Dah kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Che mat klu blh nama si heroin jgn buh nanti kena humban kat thread sana plk.tk best la
Iols duk tunggu org bkk thread julpin ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2018 08:47 AM | Show all posts
Edited by MatDeghem at 18-2-2018 01:54 PM

Peminat2 neelofa  semua teruja dengan ganding mantap ini dan menjangka drama ini bakal menjadi satu fenomena negara.














Heroine begitu focus dalam membawa watak isteri kepada hero   





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Jul pun nampak dah upload gambaq kat IG . agak2 tercinlok ka . prinsip dah kekuburan kaedah nya sebab ditenung dimata bundar
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
since ni benang abg jul, peminat2 abg jul diminta memberi sebuah dua pikiran..helok ke tidok deyols? setuju ke kome nak berbiras dgn lobenak..ekeke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-2-2018 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
gingerbreaf replied at 18-2-2018 08:45 AM
Che mat klu blh nama si heroin jgn buh nanti kena humban kat thread sana plk.tk best la
Iols  ...

aigogo...hrp2 kluang man xkeluar dr lopaland.. huru hara pulak benang abg jul ni nnt
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
gedik sgt aksi lopa..nmpk sgt tryhard..berlakon x tara mana
.huhuhu...ni kalau jd dgn zul,alamatnya boleh drop karier zul,pecayalah..lopa x sesuai dgn zul..
buat lopa,jaga bts sama,bkn apa ,dia kan suka show off islamik..pakain pun makin ketat
i adore bakat bisnes lofa..bijak diani,tp x pandai acting,kayu sgt..dak zul ni kompom la x kayu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk lawan kapel fattzura ke manisannya..haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:56 AM | Show all posts
kahkahkah dah retis.........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2018 08:57 AM | Show all posts
gingerbreaf replied at 18-2-2018 08:45 AM
Che mat klu blh nama si heroin jgn buh nanti kena humban kat thread sana plk.tk best la
Iols  ...

ok...done



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2018 08:57 AM | Show all posts
gingerbreaf replied at 18-2-2018 08:45 AM
Che mat klu blh nama si heroin jgn buh nanti kena humban kat thread sana plk.tk best la
Iols  ...

ok...done



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok la kalau berjodohan
Zul kan suka berteduh di pohon nan rendang
Lps ni boleh join nanas main golf pakai seluar kotak2
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobenak
Islam’s code of modesty extends to all aspects of one’s life, including attire. BerHijab ni is an outer manifestasi of an inner commitment ibadah kepada allah,hijab is the responsibility of men and women to share in upholding modesty.Pakai hijab is a personal and independent decision that comes from a sincere yearning to please Allah while appreciating the wisdom underlying His command duhh.....
The inner rendah hati is shown or exhibited through etiks etika and morals
Acts and conduct completes the significance of the physical veil(tudung)yng kita pakai......itu pasal orang condem lopa yng mcm takde tata tusila sebagai seorang hajah!sad!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-2-2018 09:00 AM | Show all posts
gingerbreaf replied at 18-2-2018 08:48 AM
Jul pun nampak dah upload gambaq kat IG . agak2 tercinlok ka . prinsip dah kekuburan kaedah nya seba ...

dalam gambar itu jul kata dia rasa awkward & embarassed. tapi kena tugas dia terpaksa lakukan.....dengan kerja sama team. Hasil nya harap dapat happy kan peminat heroine
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2018 09:00 AM | Show all posts
gingerbreaf replied at 18-2-2018 08:48 AM
Jul pun nampak dah upload gambaq kat IG . agak2 tercinlok ka . prinsip dah kekuburan kaedah nya seba ...

dalam gambar itu jul kata dia rasa awkward & embarassed. tapi kena tugas dia terpaksa lakukan.....dengan kerja sama team. Hasil nya harap dapat happy kan peminat heroine
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2018 09:00 AM | Show all posts
gingerbreaf replied at 18-2-2018 08:48 AM
Jul pun nampak dah upload gambaq kat IG . agak2 tercinlok ka . prinsip dah kekuburan kaedah nya seba ...

dalam gambar itu jul kata dia rasa awkward & embarassed. tapi kena tugas dia terpaksa lakukan.....dengan kerja sama team. Hasil nya harap dapat happy kan peminat heroine
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2018 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuuh.. Rapatnya hajah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 08:02 AM GMT+8 , Processed in 0.098473 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list