CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 15929|Reply: 56

Cadangan baju untuk Konvo

  [Copy link]
Post time 4-1-2018 08:17 AM | Show all posts |Read mode
Edited by watachiwa at 4-1-2018 08:25 AM

salam semua.
wata just nak tanya korang. untuk konvokesyen pesen camne yang sesuai dipakai untuk graduan.
my convo bulan April nanti still x cari kain untuk dibuat baju lagi sebab x tau nak pakai ape

kurung modern?
kebaya?
dress?

kite bukan budak2 lagi dah. ujung bulan ni nak masuk 37 dah. (jiwa je remaja lagik)
i google tapi macam lost plak. duk fikir nak pakai shawl ke bawal ke sebab takut tudung penyek dek topi lak nanti. hahaah
ni konvo study pjj diploma je uols.. tapi nak le cantek digambar ye dak?

kalut nak tempah baju sebab tailor akan tutup tempahan dalam bulan 2 macam tu sebab dah dekat nak raya kan.

anyone boleh tolong. tq

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-1-2018 08:42 AM | Show all posts
kurung modern jer..pakai dgn bawal..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 08:50 AM | Show all posts
iols konvo bulan 10 aritu pakai kurung riau je. ngan shawl. kalo pakai bawal mmg agak penyek ngan topi konvo tu.

sesuai pakai shawl je. baju pun depend pada jenis jubah uols. ada stengah u macam usm jubah dia cam tergantung n terbuka kat depan, so kalo pakai baju cantik2 mmg menyerlah la. nampak baju kat dlm. ada jubah jenis tertutup takat nampak kain je nnt. contoh cm utm. lg satu tgk gak kaler jubah uols nnt. kalo nak menyerlah dlm gambar...cari la warna baju yg kontra.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2018 09:00 AM | Show all posts
senahitam replied at 4-1-2018 08:50 AM
iols konvo bulan 10 aritu pakai kurung riau je. ngan shawl. kalo pakai bawal mmg agak penyek ngan to ...

oo. tq cik senah.
jubah iols kaler dark blue. iols sokmo buruk pakai shawl. kene practise la nih jawapnya.
kasut mmg kene bertumit la kan.. mau cramp kaki berdiri kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:18 AM | Show all posts
watachiwa replied at 4-1-2018 09:00 AM
oo. tq cik senah.
jubah iols kaler dark blue. iols sokmo buruk pakai shawl. kene practise la nih  ...

kasut pun depend kat u. usm dulu mmg nak hitam je, x kisah tumit ke x asalkan bertutup. utm lak x kisah kaler ape asalkan bertutup. kalo uols x biasa pakai heel..beli yg stengah inci or seinci pun cukupla...jgn yg tumit halus kalau x biasa pakai heels. jang jatuh atas pentas maluuuu. hehehehe. beli yg biasa tu. nama dia court shoe.

kaler baju pun kalo u yg raja2/sultan jd canselor pun ada gak yg dilarang. usm xleh pakai kuning diraja. utm lak xleh pakai kaler royal blue. hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2018 09:20 AM | Show all posts
harkktuih replied at 4-1-2018 08:42 AM
kurung modern jer..pakai dgn bawal..

niatnya macam tu lah tapi macam too plain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2018 09:21 AM | Show all posts
senahitam replied at 4-1-2018 09:18 AM
kasut pun depend kat u. usm dulu mmg nak hitam je, x kisah tumit ke x asalkan bertutup. utm lak x  ...

pulak..
macam masuk court plak yea ade certain kaler x buleh
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:26 AM | Show all posts
just nak cakap pakai baju cantik2 tak nampak sangat sebab kita pakai jubah convo kan..tapi nak rasa best di hari convo pakai la baju secantik yang kita rasa hihi
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 4-1-2018 09:29 AM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 4-1-2018 09:26 AM
just nak cakap pakai baju cantik2 tak nampak sangat sebab kita pakai jubah convo kan..tapi nak rasa  ...

x kan the whole day nak sarung jubah. hahaha
iols rase kalo uitm lepas amik scroll tu terus kene pulang jubah kot.
so iols nak gambar2 dgn family n yang tersayang la.


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:32 AM | Show all posts
watachiwa replied at 4-1-2018 09:29 AM
x kan the whole day nak sarung jubah. hahaha
iols rase kalo uitm lepas amik scroll tu terus kene  ...

macam i pakai jubah sampai tengah hari/ptg..nak tangkap2 gambar outdoor ke studio ke time tu la...dah tangkap pulangkan laa on the day...sebab bila dah panas2 dari pagi-ptg, bila bukak jubah dah peluh2 i dah takde mood nak tangkap gambar...so gambar berjubah je la kekdahnyer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2018 09:35 AM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 4-1-2018 09:32 AM
macam i pakai jubah sampai tengah hari/ptg..nak tangkap2 gambar outdoor ke studio ke time tu la... ...

kan.. hopefully mood iols elok la dan x period. hahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 09:36 AM | Show all posts
watachiwa replied at 4-1-2018 09:35 AM
kan.. hopefully mood iols elok la dan x period. hahahaah

hahah period rimass....check calendar cepat hahhah
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:16 AM | Show all posts
KulitKayuManis replied at 4-1-2018 09:26 AM
just nak cakap pakai baju cantik2 tak nampak sangat sebab kita pakai jubah convo kan..tapi nak rasa  ...

ye betul, baju tak nampak,
just yang nampak kain dan tudung.. warna jangan pilih senada dengan jubah, nanti tenggelam..
tudung bawal pun ok, since bawal nampak muda, cuma topi kebelakangkan sikit so tak lah terpenyek muncung tudung tu
dan bawak pin banyak2 ye.. untuk secure baju dah tudung supaya terletak je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:36 AM | Show all posts
harkktuih replied at 4-1-2018 08:42 AM
kurung modern jer..pakai dgn bawal..

ok je kalau cam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:44 AM | Show all posts
shuk_one replied at 4-1-2018 10:16 AM
ye betul, baju tak nampak,
just yang nampak kain dan tudung.. warna jangan pilih senada dengan j ...

betul tu.

kasut juga harus diberi perhatian.

jgn pakai flat shoes pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:47 AM | Show all posts
watachiwa replied at 4-1-2018 09:29 AM
x kan the whole day nak sarung jubah. hahaha
iols rase kalo uitm lepas amik scroll tu terus kene  ...

kena pulangkan hari tu jugak ke?

kalau nak gambo dgn famili, adik beradik, semua kena dtg la...

nak2 ada ipar duai...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 4-1-2018 10:50 AM | Show all posts
iznanaziz replied at 4-1-2018 10:47 AM
kena pulangkan hari tu jugak ke?

kalau nak gambo dgn famili, adik beradik, semua kena dtg la... ...

jubah amik awal sikit kot. boleh posing sebelum tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:51 AM | Show all posts
watachiwa replied at 4-1-2018 09:00 AM
oo. tq cik senah.
jubah iols kaler dark blue. iols sokmo buruk pakai shawl. kene practise la nih  ...

muka i mmg tak sesuai pakai shawl.
tengok org pakai cantik je.

jgn le pakai kasut tumit tinggi.

cari yg lebar tapaknya, at least bertumit.  kalau flat shoes, tak cantik beb.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2018 10:54 AM | Show all posts
wahhh bagusnya tt....semangat belajar.....
tahniah dah grad....

pakai je cantik2..macam nak raya tuh......sebab sangat2 sempat je nak berposing2 dengan jubah pada hari konvo tuh....
kalo boleh pakai baju yang selesa....
kalo boleh pakai color ceria...jgn gelap sangat...jgn terang sgt...
kasut pon jgn pakai yg x selesa or yg kite x bese pakai....kang rosak hari bahagia anda...hehehe

i pernah konvo dua kali dah...1st konvo tuh pakai kasut x best tapi nasib baik bawak spare dalam beg...nyaris merosakkan hari ku...
i pakai baju kurung moden....siap ada lace2 gitu...baru menyerlah bile nak tangkap gambar kat studio...
if u pakai make up...kalo risau nak solat ke apa...
solat je dulu...lepas tuh touch up balik..pon still sempat untuk berposing2 di taman bunga ke..hehehe (if u sesi pagi)

kahkahkah...terover lak iols...iolsss excited tawww biler nak konvo...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2018 10:57 AM | Show all posts
merrissa replied at 4-1-2018 10:54 AM
wahhh bagusnya tt....semangat belajar.....
tahniah dah grad....

hihihih. tq uols..
mmg kalo kaki penat mmg spoil pulak mood kite karang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 09:13 AM GMT+8 , Processed in 0.095509 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list