CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4268|Reply: 81

[Tempatan] Jualan ikan murah

  [Copy link]
Post time 29-11-2017 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
JEMPUT SEMUA WARGA #TamanMelawati

#Share Penjualan Ikan Dengan Harga Patut Berbeza Dengan Harga Pasaran.

Tarikh   : 02 DISEMBER 2017 (SABTU)
Jam      : 9.00 Pagi HINGGA SELESAI
Tempat :  TAPAK PARKING HADAPAN KLINIK IDZHAM, JALAN BANDAR 4, TAMAN MELAWATI, 53100 KUALA LUMPUR.

Senarai Harga Ikan Yang Dijual :

Ikan Kembung - RM5 Sekilo
Ikan Cencaru   - RM5 Sekilo
Ikan Selayang (Sardin) - RM5 Sekilo
Ayam Biasa -RM10 seekor
Ayam Pencen -RM6 seekor
Gas Isian Semula - RM20 (bagi 14Kg Sahaja)
Petai / Telor / DLL

Ikhlas dari
Dato Sri Jamal Yunos
Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar.

Semua Di Jemput Hadir.

#DSJY #JelajahSelangor #IkanMurah #BantuRakyat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2017 03:01 PM | Show all posts
wah..ikan ikan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow. Tp jauh sgt. Tq for the info
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual murah ok, jgn jual terlampau murah potong harga sampai peniaga lain tak boleh meniaga.

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 03:33 PM | Show all posts
murah2 ni mesti ikan busuk...eloklah makcik2 sengkek je yg berebut beli nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MH3707 replied at 29-11-2017 03:33 PM
murah2 ni mesti ikan busuk...eloklah makcik2 sengkek je yg berebut beli nanti...

Kalau ikan busuk, dah lama keluar news online.

Agak2 la nak buat fitnah pun.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Peratikan kwsn mana yg dpt ikan murah ni..aritu belah shah alam kan..skang tmn melawati pulak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 03:56 PM | Show all posts
cikgukafa replied at 29-11-2017 07:55 AM
Kalau ikan busuk, dah lama keluar news online.

Agak2 la nak buat fitnah pun.

makcik sengkek beli IKAN BUSUK
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2017 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
MH3707 replied at 29-11-2017 03:56 PM
makcik sengkek beli IKAN BUSUK

hati jgn busuk.




Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:02 PM | Show all posts

tak busuk hati,tp realiti,...groseries ni especially ikan/ayam/sayur ni kalau murah tu for sure ikan2 reject,gred E...tp sesuai lah kot untuk ko makan,utk org yg berlagak alim ni.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada orang komplen ke ikan dia jual busuk?

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:08 PM | Show all posts
peratus jadi calon makin meningkat
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:10 PM | Show all posts
kalau dia bebetol ikhlas nak bantu
why not dia buka gerai di area situ seminggu sekali
cam berniaga di pasar tani tu.....tak pon di pasar malam situ...

dan betol kata forumers ...nak jual murah tu boleh tp jangan sampai menutup rezeri peniaga lain
seperti bg makan free di ampang tu....dgar citer ada peniaga dah mula rasa rimas
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:13 PM | Show all posts
maksud aku busuk bukan busuk bangkai lah ngok,tp maksdunya ikan dah tak elok,,dah lebam...paham ?

ofkos lah kalau busuk yg takleh makan tu sape nak beli...bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:22 PM | Show all posts
MH3707 replied at 29-11-2017 04:13 PM
maksud aku busuk bukan busuk bangkai lah ngok,tp maksdunya ikan dah tak elok,,dah lebam...paham ?

...

Mokcik mokcik melayu yg alim suci syumul....depalah nak beli mende tu semua..



Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:26 PM | Show all posts
Nokiaman replied at 29-11-2017 08:22 AM
Mokcik mokcik melayu yg alim suci syumul....depalah nak beli mende tu semua..

kau mengata @cikgukafa ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2017 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak jawab soalan lagi. Ada org komplen ke ikan dia jual busuk?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:31 PM | Show all posts
cikgukafa replied at 29-11-2017 08:27 AM
Tak jawab soalan lagi. Ada org komplen ke ikan dia jual busuk?

eh bahlol. yg post no.14 tu apa??

dah ko tanya aku tanpa reply kat post aku,so aku pun post tanpa reply kat post ko lah jugak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:31 PM | Show all posts




Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2017 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
MH3707 replied at 29-11-2017 04:13 PM
maksud aku busuk bukan busuk bangkai lah ngok,tp maksdunya ikan dah tak elok,,dah lebam...paham ?

...

Kau ni....cuba le bersangka baik....

Jamal tu org sekinchan....dekat dgn tjg karang...dekat dgn kola selangor....dah sah sah situ byk ikan....dia kaw tim je dgn nelayan kat sana seminggu sekali nk beli ikan dari dorang dgn harga mcm tu.....apa masalahnya....boleh je...bkn dia amik dari langkawi punnn......

Yg aku pelik...harga ikan kat kola selangor pun mcm kat hero & giant....
Cencaru - rm9
Kembung - rm12
Tenggiri- rm39

Apa ke hal nya....org kola selangor nk kaya cepat....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 09:49 AM GMT+8 , Processed in 0.111258 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list