CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 8158|Reply: 71

serabut dgn staff tempat kerja

[Copy link]
Post time 6-11-2017 11:03 AM | Show all posts |Read mode
Edited by nuril86 at 6-11-2017 03:44 AM

aku nak buka thread...tapi tak pandai sebenarnya... apapon aku cuba sbb aku rasa aku perlukan pendapat dari org lain pasal masalah aku ni....

aku kerja sebagai seorang front desk di hotel budget... dan aku kerja kat sini dh 6 tahun... Manager aku seorang yang sgt menjaga kebajikan staf2 kat tmpt kerja dia... dia mmg terlalu baik , dan disebabkan itu dia slalu kne pijak ngan staf... okeyla.. xnak berceloteh panjang lebar, aku ceritakan pasal staff nama Z....

Z ni lelaki lembut.... dan dia meminati kaum sejenis... Z tua dua tahun je dari aku... dan Z ambil barang terlarang..masa mula2 kerja, aku tak tahu pon yang si Z ni layan barang terlarang... lepas tu dia kantoi dgn aku sbb dia tertinggal barang tersebut kat tmpt kerja.... ouh dan Z ni mmg gilakan lelaki tersangat2... Z ni sanggup berhabis duit asalkan dia dpt lelaki yang dia suke.... Z ni kerja dia main-main... lepas tu dia tmpt kerja dia ni mcam bapak dia ada share... dah beberapa kali ditangkap ats kesalahan jual bilik  dan gunakan diwaktu bekerja... dan aku akan update setiap kali Z kantoi pada manager aku.... ouh ya... satu lagi sikap Z yang aku tak suka ialah dia ni mulut macam hangsuang.... kalau kau tegur kesalahan dia, dia mesti jawab balik... dan cara dia jawab tu mcm tak puas hati dan akhirnya jadi gaduh.... dalam masa setahun Z ni kerja , bertukar ganti jugakla staff baru gara2  Z ni punya mulut... dan Z ni suka ambil duit tanpa kebenaran... mcam mana aku blh tahu... sbbnya setiap kali tukar shif..duit memanjang x cukup...dan Z ni slalu cakap yang dia bgtahu manager yang dia pinjam duit tu.... sikap Z yang suka pakai duit ni dh banyak kali aku isukan pada manager aku... Manager aku dah pesan banyak kali jangan pandai2 ambil tanpa kebenaran... tp Z ni langsung tak dengar cakap... sbb dia tahu tmpt kerja aku ssh nak dpt org baru.... dan manager aku slalu maafkan dia klw dia buat kesalahan... dan manager aku jugak selalu cakap, pandang sisi baik dia... korang bayangkanla.... si Z ni waktu bekerja dia pegi  ehem2 dgn guest dalam bilik... dah terang2 benda tu salah... Z dapat warning letter... tp pihak management tak tahu kisah sebenar sbb manager aku cuma cakap si Z tido dalam hostel waktu bekerja.....dan sekarang ni Z dah naik lemak.....

Baru-baru ni aku dpt cari staff baru, aku namakan staff tersebut sebagai N... N ni orgnya sangat tenang... diam dan teratur.... N ni dulu kerja dibidang yang sama iaitu perhotelan... tapi di singapore.. dan dia balik malaysia pon sbb mak dia yang suruh dia balik... N ni sebenarnya bru dapat kerja kat tmpt aku sbb dia cerita dari bulan 4  dia mohon.. mmg susah nak dpt.... N terima je kerja apa yang dia dpt asalkan dia ada kerja... N dapat tahu tmpt kerja aku ada kosong pon sbb kawan N  ade kenalan dgn si Z... so kwn N suh tny pada Z klw tmpt kerja aku ni masih perlukan org atau tidak.... dan Z pon cakap mmg nak guna org... so N pon temuduga dan diterima kerja.. sebulan N kerja, aku mmg senang sbb N ni boleh diharap.... dan N mmg dpt kepercayaan dari manager aku diatas kesungguhan dia bekerja...

bermulalah episod yang sangat mengacau bilau emosi aku dengan N.... Aku kerja shif pagi, manakala N kerja shif tgh hari.... dan Z kerja shif malam.... Z ni  selalu guna ayat yang dia rekomen si N kerja jadi jangan besar kepala.... Z mmg selalu buli si N... dan Z ni pandai, bila shif aku dia akan burukkan si N... cakap yang N pon macam dia...amek bahan terlarang... dan aku selalu cakap... jgn suka sgt buruk sangka pada org.... dan Z mmg tak puas hati klau aku bekap si N... N mmg banyak beritahu aku ttg kesalahan yang Z buat.. contohnya marah dan herdik guest... dan setiap kelakuan Z tu kami berdua rakam..kemuncaknya bila Z buat kesalahan yang aku rasa manager aku dah tak boleh nak terima lagi.... dia jual bilik besar dgn harga yang tidak masuk akal... Guest tu pandai...dia booking di internet bilik hanya utk 3 org... tp bila sampai , dia ada 5 org dewasa dan 6 org kanak2... korang bayangkan dalam bilik yang mmg hanya untk 3 org tu disumbat manusia seramai itu...jadi si Z ni call manager aku tanya, blh tak bagi org tu check in... manager aku cakap.. x blh... dan guest tu kene ambil maksimum dua bilik Family.... Tapi guest tu ambil satu family , dan tambahan dua extra mattres.... disinilah segalanya bermula,, dimana si Z ni  dah ambil duit pada guest termasuk duit extra mattress,, tapi Z cuma Key in dalam sistem duit tambahan bilik tidak termasuk extra bedd tersebut.....Z kantoi bila manager aku call dia tanya kenapa caj yang Z knekan tu masih murah.... dan Z ni bgtaw manager aku  yang dia terlupa nak key in duit extra mattres... Manager aku tegur dia yang dia tak boleh buat mcm tu...itu dah dikira mencuri... dan manager aku berterus terang yang dia tak blh terima apa yang Z buat..dan dia suruh Z berhenti kerja... Z ni plak terus sentap dan buat surat berhenti kerja malam tu jugak.. tapi notis sebulan... bila manager aku dh dapat surat berhenti kerja tersebut... manager aku terus suruh aku tampal Jawatan kosong... kebetulan N ada kawan nak kerja.... jadi N bagitahu manager yang N dah dpt org.... Z jadi tak puas hati dan Z mula burukkan si N.... cakap macam2 pasal N.. bila aku tegur, Z makin bengang sbb Z anggap aku bekap N.... Aku cakap baik2 dgn Z... bukan bekap  tp tak baik klw apa dia cakap tu satu fitnah.... dan skang ni Z main ugut2... dia cakap nak bomohkan kitorang... tp dia slalu ckp dgn N je... nak bomohkan kami dgn guna bomoh dari seberang.... bayangkan setiap hari tu yang N dengar... smpai N  rasa down skang ni... N pon banyak mengadu kat aku apa yg Z cakap...dan emosi N sedikit terganggu....dan N ada cakap yang dia xnk lagi sambung kerja disini... skarang ni aku jadi tak de mood nak dtg kerja bila masalah ni timbul... Z ni seolah2 tak boleh terima yang dia dah buat salah... dan kesalahan dia tu tak boleh dimaafkan lagi....

skang ni aku cume nak minta pendapat dan semangat2 dari kawan2 dalam forum ni supaya aku blh share dengan N.... untuk lagi beberapa minggu ni sebelum Z berhenti... kami berdua mmg dah mentally torture ngan psiko Z ni....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-11-2017 11:28 AM | Show all posts
kata Z dah berenti?...apa yg buat kan tertekan lagi?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 11:40 AM | Show all posts
Edited by nuril86 at 6-11-2017 03:41 AM
zulka replied at 6-11-2017 03:28 AM
kata Z dah berenti?...apa yg buat kan tertekan lagi?

Z bg notis sebulan.... dia last 25/11 ni.....

aisey.... nak edit skit supaya xde yang terkeliru....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 11:43 AM | Show all posts
nuril86 replied at 6-11-2017 11:40 AM
Z bg notis sebulan.... dia last 25/11 ni.....

dia dh blah nti aman damai la korang, cakap kat Nazri tu tahan je la sehari dua ni....eh Nazri plak....N  la...
toksah risaula dia kata nk guna bomoh ke apa.....ingat dia ada duitke nak bayar bomoh tu...dia sndiripun manjang tak cukup duit..
bukan murah ok nk guna khidmat bomoh tu....makan ribu2 gak la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 11:48 AM | Show all posts
zulka replied at 6-11-2017 03:43 AM
dia dh blah nti aman damai la korang, cakap kat Nazri tu tahan je la sehari dua ni....eh Nazri pla ...

nnt akan ku sampaikan pada N... N mmg down sbb dia dah pnh mengalami situasi dimana bapanya dibomoh rakan kerja bapanya sendiri... dan kami ada 19 hari je lgi nak hadapi si Z ni....  
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
korang bomohkan balik si Zainal tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 01:02 PM | Show all posts
ni lah sebabnye org benci kt LGBT..
klu perangai elok, tak per gak
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Pulaukan ja z tu.
Toxic
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 6-11-2017 02:44 PM | Show all posts
dauswq replied at 6-11-2017 05:02 AM
ni lah sebabnye org benci kt LGBT..
klu perangai elok, tak per gak

si Z ni pesen xleh control.... lps tu paling x blh adapt biler dia amek dadah....biler dah start usik duit bilik... manager aku mmg x bagi can dah.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 02:46 PM | Show all posts

mula2 aku ngan N pikir nak buat mcm tu... banyakk diam je, kurangkan bercakap.... tapi si Z ni mcm xnk lepaskan N... paling kesian si N pasal ugutan dia tu smpi nak ckp yang dia xkn bg N hdup senang keje kat sini....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 03:10 PM | Show all posts
harap bertabah la buat sementara waktu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 03:13 PM | Show all posts
obviously si Zainal ni psychopath. kalau dia ugut2 lagi, ugut dia balik korang nak report polis...
dasar bajingan betul si Zainal ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 04:10 PM | Show all posts
kat mana hotel bajet tu?
jom kita lepak ngeteh sambil bincang pasal ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 04:17 PM | Show all posts
dauswq replied at 6-11-2017 01:02 PM
ni lah sebabnye org benci kt LGBT..
klu perangai elok, tak per gak

Kerana Tut setitik habis LGBT sebelanga....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 04:47 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 6-11-2017 07:13 AM
obviously si Zainal ni psychopath. kalau dia ugut2 lagi, ugut dia balik korang nak report polis...
...

Z ni lebih banyak berkomunikasi dgn N... N jenis yang sgt lembut hati.... ade jgk saya ckp N buat report polis... tapi N diam je....skang pon N cakap..habis shif terus balik....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 04:48 PM | Show all posts
mdhelmi replied at 6-11-2017 08:10 AM
kat mana hotel bajet tu?
jom kita lepak ngeteh sambil bincang pasal ni

adesss..... jangan nnt mengkeme kne ngorat ngan si Z nnt...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-11-2017 04:52 PM | Show all posts
nuril86 replied at 6-11-2017 04:48 PM
adesss..... jangan nnt mengkeme kne ngorat ngan si Z nnt...

xpe nanti saya pakai tudung hihi

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 04:53 PM | Show all posts
buragazz replied at 6-11-2017 08:17 AM
Kerana Tut setitik habis LGBT sebelanga....

mmg golongan cenggini jeles klw tgk member tu dpt kawan semua muke emsem2 kan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2017 04:54 PM | Show all posts
N bru je update..... rupanya Z bengang sbb N xnk tlg adjustkan kwn2 N utk kenal2 dgn si Z..... tu salah satu sebab yang Z mencemburui N....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 05:27 PM | Show all posts
nuril86 replied at 6-11-2017 04:54 PM
N bru je update..... rupanya Z bengang sbb N xnk tlg adjustkan kwn2 N utk kenal2 dgn si Z..... tu sa ...

Geli lah Thread ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:11 PM GMT+8 , Processed in 0.091494 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list