CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2257|Reply: 4

Problem Xiaomi Redmi 3

[Copy link]
Post time 16-10-2017 09:11 AM | Show all posts |Read mode
Salam Semua

Aku beli phone Xiaomi Redmi 3 ni tahun lepas bulan 11 di lazada.
dari Gtronics Communication.

semalam 4G line mcm kureng sikit. so aku pon tanpa melengahkan masa terus reboot phone aku.
malangnya dia x reboot. malahan tak hidup terus.

sampai la pagi ni.
member2 suh antar ke service center kat lowyatt.

masalah sekarang ni aku x sure phone aku ni under warranty ke tak. sebab aku dapat resit Tax Invoice jek dlm kotak tu.
kat situ just state tarikh beli, invoice date.. ade seller SKU, Shop SKU..

sape2 blh bagi advice kat aku ape nak dibuat. pegi mana2 tempat baiki phone or pegi service center?

merana pulak idup bilemana tak de phone neh..

tq in advance ye sape2 tlg bg nasihat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2017 06:51 PM | Show all posts
kes macam tu better contact kat seller Lazada terus tanya dia pasal waranty and etc sebab mostly diorg ada solutionnya. tapi biasanya  xiaomi kalau kita reboot dia okay. aku cadangkan tanya seller tu balik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2017 07:32 AM | Show all posts
cathy45 replied at 7-11-2017 06:51 PM
kes macam tu better contact kat seller Lazada terus tanya dia pasal waranty and etc sebab mostly dio ...

tq for responding.. Alhamdulillah fon aku dah oke..

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas reboot phone xiomi ni akan ambik masa yg sangat untuk on balik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 08:25 AM | Show all posts
bictoria replied at 16-11-2017 02:21 AM
Lepas reboot phone xiomi ni akan ambik masa yg sangat untuk on balik

2 ari baru leh on. sesuatu sangat tepon aku.
merajuk agaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 05:57 AM GMT+8 , Processed in 0.079960 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list