CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: annabellaruz2

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

  [Copy link]
Post time 24-7-2017 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-7-2017 04:34 PM
aku dah  tanya pakcik google..
ni rupa pokok halau nyamuk..

Pokok halau nyamuk ni letak dlm rumah ke luar rumah? Nyamuk byk masuk uma. Masuk dr tingkap yg tinggi yg mmg x boleh tutup pon wpun guna tangga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2017 05:06 PM | Show all posts
Peya replied at 24-7-2017 06:03 PM
Pokok halau nyamuk ni letak dlm rumah ke luar rumah? Nyamuk byk masuk uma. Masuk dr tingkap yg tin ...

rasanya luar rumah nok..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2017 05:06 PM | Show all posts
agak2 pokok cherry dari Turkey, boleh tu,buh tak kat MAlaysia ni??
Aku cuba2 jer semai biji dia..hehehe
tp cherry tu tanam dari biji ker tunas pokok?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Anna, mcmana nak hilangkan bena erk? Habis pokok morning glory n pokok kunyit aku kene bena ni. Stress gile. Morning glory bunga bantut. Daun kunyit abis kuning2 n layu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2017 05:15 PM | Show all posts
Peya replied at 24-7-2017 06:08 PM
Anna, mcmana nak hilangkan bena erk? Habis pokok morning glory n pokok kunyit aku kene bena ni. Stre ...

ooo..benda ni namanya 'bena' yer??
Aku panggil kulat pulih jer babe..

@FARRAZOOL @DEEHANANIA @JEEPERSCREEPERS

ada petua tak? aku sembur dgn spray serai wangi jer..

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 24-7-2017 05:06 PM
rasanya luar rumah nok..

Orait orait. Maceh
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 24-7-2017 05:15 PM
ooo..benda ni namanya 'bena' yer??
Aku panggil kulat pulih jer babe..



Mertua panggil bena. O serai wangi erk. Orait nanti aku cuba. Maceh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokok cili aku dah berputik..x sabar tgu ada buah plak..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2017 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukacactus at 29-7-2017 08:43 AM

Buah tin iols...nak masak dah

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2017 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukacactus at 29-7-2017 09:01 AM

Waaa...dah senang tepek pic dgn cari baru ni
Ni nenas MD2 iols plak.
Dah petik masa ujung puasa aritu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2017 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukacactus at 29-7-2017 09:05 AM

Cili padi purple & sawi bunga

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 29-7-2017 09:14 AM
Buah tin iols...nak masak dah

Mesti hati penuh bunga berkembang mekar kan?? Seronok dia lain macam...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 29-7-2017 09:46 AM
Waaa...dah senang tepek pic dgn cari baru ni
Ni nenas MD2 iols plak.
Dah petik masa ujung puasa ar ...

Sedapnya nenas ni cicah kuah kicap pedas..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2017 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 29-7-2017 10:04 AM
Cili padi purple & sawi bunga

Waaaa......aku next week baru nak start projek bayam & kangkung..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 29-7-2017 08:14 AM
Buah tin iols...nak masak dah

Yg jenis ni tanam 3 tahun baru nak berbuah...mmg happy sgt
Mcm2 dah kasi baja, kelar batang, siap ugut + pujuk
Last2 iols tut dapat 6 pokok
Siap kasi umah mak, umah mertua & kwn hubby
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 30-7-2017 07:43 AM
Sedapnya nenas ni cicah kuah kicap pedas..

Nenas MD2 manis juicy kurang berserat & besar
Buah tu berat dia 2.6kg
Iols mkn gitu je anna pun dah sedap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2017 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 30-7-2017 12:32 PM
Yg jenis ni tanam 3 tahun baru nak berbuah...mmg happy sgt
Mcm2 dah kasi baja, kelar batang, siap ...

Bila ko sebut tanam 3 tahun, aku pun rasa buah ajaib tu kena ambk masa untuk berbuah...aku nyer teruja dulu, ingatkan lepas beli dan tanam, boleh la berbuah dalam masa berbulan ker...rupanya makan tahun juga...hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2017 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 30-7-2017 12:35 PM
Nenas MD2 manis juicy kurang berserat & besar
Buah tu berat dia 2.6kg
Iols mkn gitu je anna pun  ...

Sedapnya babe.....aku mmg peminat buah nenas... bayangkan masa pregnant anak 2nd baru 3 bln aku boleh teringin nak makan rojak nenas..laki aku tak kasi..tp mak aku bagi la juga utk lepaskan mengidam...tp mmg tak puas la..makan sikit jer...hahaha

Tp aku pernah buat kerja gila... masa preggy anak sulung..dlm 3 bln, aku teringin nak makan durian..nasib baik kebetulan masa tu aku balik kuching dan mmg sedang musim buah. Adik ipar bawa balik durian tembaga saiz besar. Aku leh habiskan sebiji. Takde sorang pun bersuara. Lepas dh beranak baru mak aku tegur...'nasib baik anak ko takde apa2. Tp klu ikutkan klu ibu mengandung buat sesuatu yang tak boleh dibuat masa mengandung, JANGAN lah ada sapa2 yg tegur. Biarkan saja'..
Huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 30-7-2017 05:46 PM
Bila ko sebut tanam 3 tahun, aku pun rasa buah ajaib tu kena ambk masa untuk berbuah...aku nyer te ...

Tanam pokok kena byk sabar jg
Tp pokok iols yg ni je buat hal
Yg variety lain2 tu ok
Tp skali dia keluar buah berderet
Nnt pokok anna pun camni la agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 30-7-2017 05:52 PM
Sedapnya babe.....aku mmg peminat buah nenas... bayangkan masa pregnant anak 2nd baru 3 bln aku bo ...

Eh beraninya ko....
Tp tgk omputih tu selamba je mkn cemacam kan...cuma xambil alkohol je
Rasanya ikut body jg kot
Kalau yg tahan, tahan la agaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 10:05 AM GMT+8 , Processed in 0.082276 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list