CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dinopower

[Tempatan] Celcom Network Problem: time nak suh bayar bil laju

  [Copy link]
Post time 13-6-2017 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 13-6-2017 04:18 AM
https://www.lowyat.net/2017/134057/celcom-voice-network-outage-across-malaysia/

The Celcom voice  ...

Masih problem tapi haritu lagi dasyat internet data asyik habis for no reason.aku browse sama mcm before ni tapi asyik kena add data.so satu hari aku x tahan sebab after 2 days add dah kena add balik aku kol komplen.xde solution tp lepas komplen data maintain mcm dulu balik dah x laju je habis(browsing time and page benda yg sama jugak).ko rasa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-6-2017 01:08 PM | Show all posts
zidane_ziege replied at 13-6-2017 12:54 PM
yg 40g boleh tukar.. 40g all day and night..kena tambah duit sikit.. x ingat berapa..yg 20g x pa ...

rumah iols skrg line celcom mcm taik..... seksyen 36..... satu bar je manjang.....
klau org call sangkut2..... mmg kena migrate le.... byr bil service hampeh....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2017 01:11 PM | Show all posts
ohnoLia replied at 13-6-2017 01:05 PM
Kan ada anydaygb.... subscribe je....

kena tmbh fulus lg
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 13-6-2017 01:08 PM
rumah iols skrg line celcom mcm taik..... seksyen 36..... satu bar je manjang.....
klau org call  ...

Siannya uncle. 1 bar tu baik uols buang je tepon tu... sure stress...


Kna test telco lain full bar ke tak....  

Ai mmg sebelum beli aka  test bar network dulu...  samada kat rumah dan kampung dan suku sakat bakalan utk beraya nanti pun bar cantik....

Haruslah laju berselfie and share kat wassap grup dan ig nanti dgn line yg berdesup
..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:11 PM | Show all posts
kalo digi biasa hari minggu. time aku nak tgk movie online la dia no service. biadap.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2017 01:19 PM | Show all posts
ohnoLia replied at 13-6-2017 01:11 PM
Siannya uncle. 1 bar tu baik uols buang je tepon tu... sure stress...

kite cari rumah dah tak tgk la line tepon ni seme..... asal lokasi n bajet sesuai ambik je
tgk2 1 bar.... kat dapur ok skit
hr tu hbis data psl unifi blum masuk.... skrg ok la... tak guna sgt data..... tp takleh call n terima call tu kurg asam sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 13-6-2017 01:19 PM
kite cari rumah dah tak tgk la line tepon ni seme..... asal lokasi n bajet sesuai ambik je
...

Kadang2 ada yg telco xkuat signalling dia utk penetrate indoor... hmm

Kalau mcm tu cepat2 lah tukar ngeee.. asal.jgn.bila tukar jadi lagi masalah yg sama yer....heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Maxis pun sama jugak.sakit hati aku.nk tukar digi tp coverage tak meluas pulak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2017 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Fon bapak i selalu kena especially bila request tac untuk online transaction. Menyampah okay bila beli tiket airlines, pilih seat bagai then transaction tak boleh proceed. Ngek. Maxis punya aman2 jah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kabarnya umobile lagik hanat. Sebab adik i dok berulang alik ke centre tu siap tukar simkad baru lagi tapi line still tak okay. Kau rasa??
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 13-6-2017 01:08 PM
rumah iols skrg line celcom mcm taik..... seksyen 36..... satu bar je manjang.....
klau org call  ...

yg iols perasan..area padat penduduk mesti line celcom hauk.. contohnya kat SUK shah alam ms nk pengumuman bonus pagi td..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kite the whole morning dok on off ,on off  tepon,tkut ade emrngcy kol...skrg pun msh x elok Sgt line x celcom ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:28 PM | Show all posts
dinopower replied at 13-6-2017 12:40 PM
webe aka p1 share infra celcom..... dgr kata tunetalk pun sama....

WEBE tu P1 ke? sebab WEBE ni adalah dari TM, ingatkan diaorg hidupkan balik tmtouch cuma tukar nama jer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2017 01:29 PM | Show all posts
zidane_ziege replied at 13-6-2017 01:26 PM
yg iols perasan..area padat penduduk mesti line celcom hauk..  contohnya kat SUK shah alam ms nk ...

ni kat opis... subang jaya... dua bar sajork,..... sembang wilayah celcom la... terpantas la......
yg basic tu kasi stabil dulu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala maxis pun sama. Dah lah data dia siap separate kan youtube & data internet. Percuma 2gb hujung minggu tu haram nak merasa. Yang digi plak i tak berani. Kalau certain area connection bar dia jadi halimunan sis. Scary. Kena panjat atap rumah baru ada line.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
eh patutla td Dr 4g tetiba takde line langsung.hangin je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2017 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eh patutla td Dr 4g tetiba takde line langsung.hangin je
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:33 PM | Show all posts
ooo pagi tadi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2017 01:34 PM | Show all posts
espri6006 replied at 13-6-2017 01:28 PM
WEBE tu P1 ke? sebab WEBE ni adalah dari TM, ingatkan diaorg hidupkan balik tmtouch cuma tukar nam ...

TM beli P1... so rebrand balik jd webe.... takyah cari nahas guna webe tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2017 01:36 PM | Show all posts
Mary_jane replied at 13-6-2017 01:29 PM
Ala maxis pun sama. Dah lah data dia siap separate kan youtube & data internet. Percuma 2gb hujung m ...

2g hujung minggu tu kan propa sgt2..... most org ade unifi la kat rumah.... tak guna pun data 2g tuh....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-11-2022 11:59 PM GMT+8 , Processed in 0.100257 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list