CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dinopower

[Tempatan] Celcom Network Problem: time nak suh bayar bil laju

  [Copy link]
Post time 15-6-2017 08:12 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-6-2017 02:23 AM
Laaa kita baru plan nak port out dari webe ke Celcom..rupanya webe tumpang line Celcom ye..so dua2 l ...

uols pakai webe kat area 4G tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2017 09:24 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-6-2017 02:23 AM
Laaa kita baru plan nak port out dari webe ke Celcom..rupanya webe tumpang line Celcom ye..so dua2 l ...

byk jugak yg laporkan kes mcm nih...

most of the time due to device/setting...

temporarily coverage yg bkn 4G... run on Celcom infra.. until WEBE complete dia punya infra sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 02:44 PM | Show all posts
zidane_ziege replied at 13-6-2017 12:36 PM
apa guna kuota banyak kalau asik problem je..

biase la tu..mn2 pon telco pon ada psng surutnye...sbar je la..slagi diorg bole baiki bg elok blik kira ok dah la..bkn sllu xelok..ada masa ada yg laju je line..normal la tu..mn2 sme je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 02:50 PM | Show all posts
youngliving replied at 14-6-2017 02:08 PM
Tula gerams je. Nak tuko line lain, ade contract le puloks bayar bagai nak rak tapi sevis kalah kura ...

sy pkai celcom setakat ni okay je. pkai yg laen tak berapa sesuai.lgpon kdg2 je prob..tp tlco laen pon hadap jgk bnda mcm ni..xleh slhkn jgk kn..adat la mn ada yg perfect..slgi diorg bg feedback cstomer msih okay la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 03:03 PM | Show all posts
teruk sangat celcom ni..padahal duk bandar kot
kalau ceruk kg boleh dimaafkan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 03:05 PM | Show all posts
wktu ada mslh teknikal tu line ada mslh la,wktu lain ok saja.org malaysia ni suka complain la.guna telco lain pon merungut jugak.bagi la peluang dlu diorg mau buat kerja..cuba positif la..bsing2 pun buang masa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2017 03:18 PM | Show all posts
mummy75 replied at 13-6-2017 02:22 PM
abes semua org meroyan psl celcom..ni pun still x ok lg..fb boleh je no problem tp WA n lain2 tu x t ...

dorg tgh baiki kan?sblom ni laju je,xpe try sbar jap tggu diorg wat kje dlu acaner .. diorg pon msti nk settle cpt2 xnk dgr cstomer merungut kan..bg masa dlu la..sy bole sbar lg sbb dah pkai lma slame ni xde prob pon..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2017 03:04 PM | Show all posts
line sy punya dah okay dh..nsib kjap je..ada hikmah la line xde dpt tdo awl,sllunye lwat je..heheh
sbb dah guna lama dah xdpt la nk mrh sgt..janji suma dah okay mcm biasa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2017 03:26 PM | Show all posts
GigaMom replied at 14-6-2017 02:59 AM
Ai baru port out celcom ke maxis. Setahun kot bg peluang, line ttp hamjad. Sesia 20g p/m. No ai aman ...

ai pun nak berpindah ke maxis ni.. uols pakai maxis plan yg mana satu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2017 09:44 PM | Show all posts
ohnoLia replied at 16-6-2017 03:26 PM
ai pun nak berpindah ke maxis ni.. uols pakai maxis plan yg mana satu?

Pakai ni. Napa lah benda alah ni x wujud zaman single mingle. Xlah kena bayar bill sambil termenung. Unlimited call gitu. Mak ayah yg jauh smai bosan ai sehari call byk kali

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 10:00 AM | Show all posts
wafeloren replied at 15-6-2017 03:03 PM
teruk sangat celcom ni..padahal duk bandar kot
kalau ceruk kg boleh dimaafkan lagi

bndar mn trok sgt tu?npe tak g komplen kt forum diorg tu je.celcom community forum.rmai jgk dlm tu..atleast ada respon dari kta dok smbang sorg2.aku bru join,aku pegi sembur dlm tuh je, phak diorg bls..fast respond!
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 12:21 PM | Show all posts
alang2 tu saya kongsi skli https://community.celcom.com.my/ . tempat paling bagus nk buat luahan psal celcom.sy baru cuba mggu lps sbb line xde lgsg.nk col reprt mmg dah mls dah.kt situ ada manager cmmunity diorg tlg guide.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 05:05 PM | Show all posts
HI anak anak mummy. Ni mummy nak tanya sikit ni. Anak mummy ni suka sangat dok main phone. Lepas tu dia main beli apps itu ini tolak dari debit card mummy. Kalau boleh mummy taknak debit card mummy disentuh. Celcom ni takde ke buat payment method untuk purchased apps? Mummy nak tanya je laahhh. Kalau ada mummy nak  tukar line ni. Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 09:26 AM | Show all posts
MummyHayam replied at 20-12-2017 05:05 PM
HI anak anak mummy. Ni mummy nak tanya sikit ni. Anak mummy ni suka sangat dok main phone. Lepas tu  ...

setting yg tolak msok bil.so tmbh di bill je..kalau sy pon mmg xkenan nk tolak dri debit card.kang xsdar abis duit ckit2..lg snang mson bil tiap bulan byar.celcom ada la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 09:31 AM | Show all posts
MummyHayam replied at 20-12-2017 05:05 PM
HI anak anak mummy. Ni mummy nak tanya sikit ni. Anak mummy ni suka sangat dok main phone. Lepas tu  ...

cara palg senang,letak password fon.hahahha!bahaya kot sndri2 bli2 dlm apps tu.kang trus licin duit awk tuh..benda mcm tu tanpa sedar.plg xsuka purchase lam google store
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 13-6-2017 05:29 AM
Ala maxis pun sama. Dah lah data dia siap separate kan youtube & data internet. Percuma 2gb hujung m ...

data maxis hanat kan.. kalau u dah subscribe data, pastu bila dah cukup point, dapat free data.. kalau tak redeem free data dalam 3 hari, nanti dia buang free data tu.. tapi bila kita redeem, dia tak guna data tu.. dia potong data tunggal, bila dah habis, baru guna free data..

sama juga dengan data hujung minggu.. dia habiskan dahulu data tunggakl, baru guna data hujung minggu.

hanat tul maxis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-12-2017 05:07 PM | Show all posts
samasam90 replied at 21-12-2017 10:20 AM
data maxis hanat kan.. kalau u dah subscribe data, pastu bila dah cukup point, dapat free data.. k ...

Betul . Tu aku sokong. Telco skang ni banyak aku tak yakin. Hahhaa. Ni pun celcom buat cashback ni pun aku tak yakin. Kang sampai bill. Over charged. Ayoo. Aku akan beli kalau betul2 nak guna. Lol.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 05:19 PM | Show all posts
CELCOM IS BADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD! blh kata hari hari ad saje no service nya, tkbayar terus bared pulak tu! service hauk
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 06:27 PM | Show all posts
jijee replied at 21-12-2017 09:31 AM
cara palg senang,letak password fon.hahahha!bahaya kot sndri2 bli2 dlm apps tu.kang trus licin dui ...

Jangan kata benda tu bahaya. Even nak deducted from bill terus pun bahaya. Takut beb. Takut dia overcharged. Dah satu hal nak bayau lebih. Credit card ke debit card ke semua sama. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2017 10:43 AM | Show all posts
Amin123 replied at 21-12-2017 05:07 PM
Betul . Tu aku sokong. Telco skang ni banyak aku tak yakin. Hahhaa. Ni pun celcom buat cashback ni ...

npe nk overcaj pulak...dah kalau ko suma ko nk membeli kt playstore tu mmg la bil ko jd byk..tu bkn slh telco.tu ko yg slh!
ok je ,aku pon dah try bli smlm,sbb aku dah tya cs diorg,law mcm celcom tu trus dia msok bil,dapat rebate 5 rggr lg sbb first time nk beli.untung jgk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 10:29 AM GMT+8 , Processed in 0.112453 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list