CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dinopower

[Tempatan] Celcom Network Problem: time nak suh bayar bil laju

  [Copy link]
Post time 13-6-2017 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Memangla kg. Tp dulu2 ok je line. Laju jugak nk surfing
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
stryder_cats replied at 13-6-2017 09:36 AM
celcom ni kuat mkn data ke.. padahal xde tengok u tube pon / tengok on9 movie. kejap je dah habis da ...

Ko kol celcom bgtau.dulu xde kan cepat habis data.ke sejak dulu sama?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
-electrifying- replied at 13-6-2017 04:28 PM
so far ok . puas hati je... xde la pkir berapa lg tggal quota... line tu sme je mcm provider lain, ...

ada idea tak nak guna internet via laptop...product apa yg elok ya di malaysia. Di rmh i guna unify...tp waktu travelling tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 13-6-2017 11:09 PM
ada idea tak nak guna internet via laptop...product apa yg elok ya di malaysia. Di rmh i guna unif ...

Guna hotspot mobile tak blh ke?

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah berbulan tukar dari celcom 150 ke umobile 28 je hahahaha...  jimat

Line ok ler.. Kebanyakan guna wifi je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa kita baru plan nak port out dari webe ke Celcom..rupanya webe tumpang line Celcom ye..so dua2 line hauk la ni..  Tak boleh go la dgn webe ni..kita guna since Nov, tapi line makin hari makin teruk...full connection pun internet speed mcm siput...  Nasib baik ada digi broadband sbg back up.......
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu digi ada online promo unlimited internet for RM80 ++/month .. Miss that promo..now dah takde dah..hanya ada unlimited plan,RM150 per month..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai baru port out celcom ke maxis. Setahun kot bg peluang, line ttp hamjad. Sesia 20g p/m. No ai aman2 bahagia dgn maxis one plan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2017 05:31 AM | Show all posts
dinopower replied at 13-6-2017 01:34 PM
TM beli P1... so rebrand balik jd webe.... takyah cari nahas guna webe tu....

emm..so far aku guna WEBE okey lagi ...coverage okey. Lagi satu dia semua unlimited and tanpa kontrak. so kalau tak nak ..boleh tutup bila2 masa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 05:33 AM | Show all posts
MengkuduMasam replied at 13-6-2017 03:10 PM
WEBE bought over P1.. reason being.... depa ada 4G license.. tp TM xde.... kebetulan depa pun not  ...

terima kasih for info..but so far WEBE agak bagus coverage dia. internet pun okey..semua unlimited, setakat ni puas hati lah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 07:54 AM | Show all posts

dah plan nak pegi celcom centre pagi tu bayar bil. Serba tak kena bila nak whatsapp tak boleh..call keluar, call masuk pun tak boleh. Sekali pukul 10 lebih dah ok. So, lepas raya je la bayar bil yg tertunggak tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 08:05 AM | Show all posts
padanlah ramai officemate menyumpah pagi pagi semalam, celcom buat hal rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 14-6-2017 05:33 AM
terima kasih for info..but so far WEBE agak bagus coverage dia. internet pun okey..semua unlimited ...

Adik sy pun guna webe, memanjang yutube, x takut data habis...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kmarin mmg celcom x line nasib yes 4g ada line...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kmarin mmg celcom x line nasib yes 4g ada line...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 08:35 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 13-6-2017 11:09 PM
ada idea tak nak guna internet via laptop...product apa yg elok ya di malaysia. Di rmh i guna unif ...

webe broadband pon ade, rm59... xde kontrak
celcom n maxis pon ade... yg ni xsure kontrak mcm mne
sblm ni me guna celcom, bila nk guna bru topup, xde la tiap2 bulan byr kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2017 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
-electrifying- replied at 14-6-2017 08:35 AM
webe broadband pon ade, rm59... xde kontrak
celcom n maxis pon ade... yg ni xsure kontrak mcm mne ...

thanks....duli webe ada call i, buat jual mahal. Hari ni i nak call depa pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 09:04 AM | Show all posts
EncikRhoma replied at 14-6-2017 07:54 AM
dah plan nak pegi celcom centre pagi tu bayar bil. Serba tak kena bila nak whatsapp tak boleh..cal ...

Bagus. Ganja pun ingat nak buat macam tu


Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 09:08 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 14-6-2017 08:40 AM
thanks....duli webe ada call i, buat jual mahal. Hari ni i nak call depa pulak

online pon bole sis... website webe, xyh kol pon xpe...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bila nak elok celcom ni... aku nak main pokemon pun susah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 04:22 PM GMT+8 , Processed in 0.131990 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list