CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7983|Reply: 20

Hantu Ku Chik

[Copy link]
Post time 12-6-2017 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sorry lah kalau thread ni dah ada,  kisahnya semalam aku melepak dengan member2 sekolah,  so bila ramadhan ni,  masing2 buka la pasal cerita hantu,  antara yang keluar,  diorang cerita pasal hantu Ku Chik ni yang pernah mdnggegarkan Kota Bharu zaman 80an dulu,  adakah cerita pasal ni sekadar urban lagend atau betol2 berlaku,  sapa tahu cerita pasal ni,  boleh share?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-6-2017 01:03 PM | Show all posts
Cer cik TT share dulu citer yang melata dari mulut ke mulut yang cik TT tau...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 01:21 PM | Show all posts
TT, ko bagi la mukadimah sikit psl hantu tu? kami yg bukan org KB mana tau pun kisah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hantu kuchik di kote baru
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 02:49 PM | Show all posts
Pernah dengar kisah ni..tapi dah ingat2 lupa..sebab dah lama dengar dari arwah nenek
urban legend kan?


Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ooo femes jugak psl kuchin ni, katenye rumah ku chik ni area istana kota lame tu ek? nnt nk try tanye my mom
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
eh typoooo *kuchik
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 12:53 AM | Show all posts
Comelnya nama hantu Ku Chik. Hantu kanak-kanak ke?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-6-2017 07:34 AM | Show all posts
siapa ku chik ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 11:10 AM | Show all posts
Rasa macam pernah terbaca psl hantu ku chik ni dlm mps,tapi malas nak godek terid lama.

Ni kisah jaman ai kecik-kecik dulu. Tak kecik mana juga, dah sekolah dah pun. tapi memang tahulah kisahnya sikit-sikit.
dikhabarkan ku chik ni kerabat(sejauh mana kebenaran i pun tak tahu).
Dia ada memakai memende jugak, susuk ke lebih kurang camtu lah..lps tu mati x sempat buang..so selalulah orng nampak seakan dia merayau-rayau kat memana. mmg takutla juga time bebudak tu. selalu kene usik 'merayau la kau, nnti kene amek dgn antu ku chik baru padan muke '

last yang i dgr, ku chik dikatakan ada di pasaraya faqimi kat kubang kerian..lepas tu terus tutup pasaraya tuh. until now bangunan tu masih ada lagi, tpi mybe dh diubahsuai untuk kegunaan lain, bukan lagi pasaraya. hearsay yang lain pula dikhabarkan tutup bkn sbb antu ku chik pun, tpi sbb x mampu nk survive...

nntilah balik raya ni i cuba lalu situ. rumah i pun tak jauh mana pun dari situ..tapi kalu jalan kaki memang tak sampai la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2017 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
alkisah yang didengari, katanya, Ku Chik ni kerabat, lepas tu, bila malam menjelma, warga KB takberani keluar malam, seme org diganggunya

bahkah, pakcik2 pengayuh beca pon turut diganggu, antara gangguan lain, hantu ku chik ni, akan pegi merayau rumah anak beranak dia, lepas tu cakar2 dindingrumah. bsk hari,tuan rumah check, dinding rumah terdapat kesan cakaran.

tujelahyg aku tahu sikit2. nk tahu gak, geng2 lain kut2 tahu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantu ku chik ni hantu jantan ke betina?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ohhh... Macam kisah kt pahang lah...
Kerabat jugak... Kes susuk jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg kat pahang tu....... Aku pun ade denga citer tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 11:05 PM | Show all posts
Macam pernah dengar pasal ni. Rumah dia yg sebelum simpang 4 traffic light Kubang Kerian kalau dari Pasir Tumboh tu ke? Sebelah kiri. Ada banglo macam tak terurus, barang bersepah2 sampai ke pagar. Dululah...sekarang rasanya dah takde kot. Macam dah lama tak perasan banglo tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 04:00 PM | Show all posts
menariknya.....follow
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-6-2017 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
amirezu replied at 13-6-2017 11:05 PM
Macam pernah dengar pasal ni. Rumah dia yg sebelum simpang 4 traffic light Kubang Kerian kalau dari  ...

Rumah banglo sblh stesyen minyak BHP tu ker?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2017 12:18 PM | Show all posts
macam tak seram pun hantu ku cik ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2017 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
ada gamba tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I xpaham lar.... sepatutnya mukaddimah tt cerita lar dulu apa yg tt tau & dengar tentang kuchik ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 06:36 PM GMT+8 , Processed in 0.203679 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list