CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 14407|Reply: 106

Kongsi Pengalaman Pekerjaan Pertama Korang Dan Kenapa Berhenti Kerja ??.

[Copy link]
Post time 9-5-2017 06:52 PM | Show all posts |Read mode
Apa pengalaman pekerjaan korang yang pertama kali ??.
Tak kisah lh part time ke full time ke..

Kalau nk cerita pengalaman pekerjaan yg ke-2 kali pon boleh jugak yg ke-4,5,6,7,8,9,10 kali pon ok jugak boleh baca banyak Cerita/Pengalaman orang.

Ada kisah kisah Lucu , Sedih, Lawak, Hambar, Seram ??.

Dan kenape pulak berhenti ??.
Sbb tempat keje berhantu, boss mcm hantu, kena buli, cinta xberbalas, gaji ciput keje mcm hantu etc...

Haaa... Cer citer... Cer citer....

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-5-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 9-5-2017 06:52 PM
Apa pengalaman pekerjaan korang yang pertama kali ??.
Tak kisah lh part time ke full time ke..


masa form 4..partime keje kiosk jual waffle.. sehari je keje.. hahahaha saja galak p try pastu malas nk p dah
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
juruwang stesen minyak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
1st time keje jawatan exec.. berhenti sbb dpt better offer... gaji keje baru up kaw kaw
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sementara tgu result spm kerja kfc.. Lepas 2 hari aku cabut.. Penat, gaji ciput
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerja ktsatu kampeni ni part time aku duduk mcm malas2 rupanya boss perati. Trus kena buang keja. X sangka akuada pengalaman dibuang kerja
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah kerja kedai hp lepas spm semata sebab nak bayar bil tepon rumah (gayut tak ingat dunia) tapi ayah i tak bagi kerja sebenarnya... i takut kantoi bil beratus.. tapi tahan 2 hari je sebab kena marah pasal benda i tak tau n tak faham. Rupanya owner tu ada hutang along.. sebab tak bayar so ada lah orang cari dia. Dia kata kat i, orang tu perompak lalu dimarahinya i pula.

Tak lama tu i nampak cat merah bertaburan kat depan rumah dia. Dia pun dah lesap dengan anak bini tak tau ke mana. Hari tu i nampak berita pasal pengganggur kena tangkap curi duit tabung surau tu... sebijik muka dia

Oh gaji masa tu 500 kot..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kerja promot simkad free(padahal nnti dia caj dlm 1st bil). Masa tuh lepas spm tahun 2002. Lepas spm g belajar komputer kat cosmopoint dekat area central market tuh. Lepas habis 3 bulan jalan2 jumpa la kerja promot simkad. Masa tuh mmg takde gaji basic pun, dia based on komisyen je. Merata tempat promot kat cm, kat mydin lama jalan tar, kat jalan tar banyak ah tempat nya tak igt, kat dpn pudu. Tapi paling tak leh lupa dpt customer maknyah(time tuh kan budak lagi tak tau sgt pasal maknyah), bila nak fotostat ic dia nama lelaki ngan muka bermisai bagai. Kerja kat luar semuanya, berpanas. Yg ok sikit kat dpn mydin je sbb pintu masuk dia aircon mmg kuat. Gaji ntah berapa sen je dpt itu pun tak dpt banyak. Berhenti sbb masa tuh dapat offer belajar. Oklah dpt gak pengalaman kerja jumpa mcm2 org.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-5-2017 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas habis belajar kerja jadi dtp artist kat semua house. Mmg banyak kepada kad kahwin jela. Yelah time tuh tahun 2006 ke 2007. Bos melayu, perempuan. Kerja masuk kul 10 balik pun malam, kul 8. Dpt gaji basic 700 je, yelah mentang2 aku sijil je. Redha la sbb nak pengalaman. Masa tuh zaman myspace ah. Aku rajin gak bukak myspace tapi time kerja dah siap la. N selama 3 bulan kerja tuh tak pernah ada silap la sbb aku mmg akan recheck kerja2 aku. Yelah nak print kad kahwin bukan sekeping dua. Ratus2 kot, kalau salah ejaan pun kalau customer taknak, rugi ah. Ada sorang mamat nih dia budak diploma cosmo, dpt gaji 1100. Bos aku bangga sgt ngan dia sbb dia dip n kreatif la. Aku nih bab kreatif mmg lemah. Tapi kalau buat kerja aku mmg teliti. Mamat nih pernah buat silap ejaan nama. Kad dah print tak silap 1000kpg. Bos aku pejamkan mata je. Kalau aku buat kerja bukan main dia pesan aku puluh2 kali suruh check spelling, pelan rumah semua. Tapi so far customer mmg tak pernah ada problem ngan aku semua puas hati. 1 day aku kena panggil bos tuh, dia ckp aku selalu bukak myspace so dia berhentikan aku. Padahal mamat sorang tuh pun selalu je bukak myspace tapi takde pun kena berhenti, siap mamat tu nak resign dorang siap up gaji lagi tinggi. Aku syak bos perempuan tuh mmg jaki ngan aku je.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas SPM kerja kilang buat telefon..
Masuk kul 7 petang, balik kul 7 pg.. 12 jam kerja kau.. Mng jd burung hantu kerja shif malam. Bila siang tidur, mlm bjaga.. Kerja x teruk sangat sbb iols kena bahagian QC. Kalo bhgaian production matilanak.. Kerja iols cuma cek speaker ada bunyi buzzing ke tak.. Ganggang telefon ada scratches ke tak.. Tp yg x tahan nya keje sambil berdiri.. X boleh duduk.. 2 minggu pertama kaki mcm nk patah.. Lama2 dh ok.. Tp kadang iols curi2 duduk gak time supervisor xde.
Kilang iols ni byk org indon, vietnam n bangla.. Hahaha.. Tp kat line iols semua melayu.. Siap ada sorang makcik. Rasa kesian lak tgok dh tua2 kena kerja berdiri mcm tu..pastu line iols bersebelahan je dgn abang2 techician. Selalu kena ngurat..
Lps 4 bulan kerja iols berhenti sbb sambung form 6..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2017 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
zawara replied at 9-5-2017 07:10 PM
masa form 4..partime keje kiosk jual waffle.. sehari je keje.. hahahaha saja galak p try pastu mal ...

Hahaaahaaa...

Same lh dulu dulu pon mmg suke try keje kiosk tu kiosk ni saja nk merasa gitu...
Tgk mcm best je org ni bt waffle try... Mcm best je org ni buat biskut try...  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2017 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
kernasayang replied at 9-5-2017 09:20 PM
1st time keje jawatan exec.. berhenti sbb dpt better offer... gaji keje baru up kaw kaw

Wallaawweeeyyy...

Kaaww kaawww aaarrr...
Manyak ong laaa...

Alhamdulillah....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2017 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 9-5-2017 10:18 PM
Sementara tgu result spm kerja kfc.. Lepas 2 hari aku cabut.. Penat, gaji ciput

Hahaaa...
Siyes lh mmg ramai yg cakap gini...
Penat giler tp gaji nan hado...
Tp makan kepci ari ari boleh tuang sos cheesy wedges byk byk banjir.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2017 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
fuyupoktek replied at 9-5-2017 10:23 PM
Kerja ktsatu kampeni ni part time aku duduk mcm malas2 rupanya boss perati. Trus kena buang keja. X  ...

Kiikiikiii...

Pengalaman pahit tu.  

Xpe.. Xpe...
Belajar dari pengalaman.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2017 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 9-5-2017 10:38 PM
I pernah kerja kedai hp lepas spm semata sebab nak bayar bil tepon rumah (gayut tak ingat dunia) tap ...

lol...
Yeke tu dia...
Dh jadi penganggur dan penyamun tarbus.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2017 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
owhgee replied at 9-5-2017 11:05 PM
Lepas habis belajar kerja jadi dtp artist kat semua house. Mmg banyak kepada kad kahwin jela. Yelah  ...

Hahaaahaaa....
Lama xdengar perkataan 'jaki' tu..
Mama fel suka sebut masa kecik2 dulu jaki jipang.  

Sadisnye boss tu..
Pilih kasih...

Cakap pasal ejaan nama tu kalau silap ejaan mmg haru la.  
Silap peta lagi naya tah kemana mana perginya kang.  
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 10-5-2017 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 9-5-2017 11:34 PM
Lepas SPM kerja kilang buat telefon..
Masuk kul 7 petang, balik kul 7 pg.. 12 jam kerja kau.. Mng j ...

Ganggang telefon ??.
Buat telefon rumah ye ??.
Kt rumah fel byk koleksi telefon rumah
Paling suke main yg pakai pusing nombornye tu...

Seronok kerja kilang fel pon pernah part time kt kilang2 ni dulu2 gaji bayar cash masyuukkkk... mmg nk patah kaki 2 shift 12 jam... Tp best.. Kite tau cmne sesuatu benda tu dihasilkan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 10-5-2017 01:59 AM
Ganggang telefon ??.
Buat telefon rumah ye ??.
Kt rumah fel byk koleksi telefon rumah

Telefon yg kilang i buat tu bukan local punya..  export ke luar negara..
Gaji ok la RM700 kira mewah gak utk budak umur 18 tahun kan.. Kalo rajin OT boleh cecah RM1000. Tp koser lak i nk OT kann.. Foreigner workers la yg mmg kena OT..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Iol masih kt pkerjaan ptama.. da nsk 7thun da.. setia nye lahai
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Still keje tempat yg sama. 10 thn dh. Xtau cane blh survive.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 05:58 PM GMT+8 , Processed in 0.457564 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list