CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: solarlunar

Instashop: Koleksi Baju Raya 2017

   Close [Copy link]
Post time 9-5-2017 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
jess1205 replied at 9-5-2017 12:08 AM
last year saya beli 3 jubah dari Bella Ammara..Sehelai je yang dipakai... Lagi 2 helai buat simpan h ...

Mmg hauk sis. Dlu masa dorg baru start mniaga jual telekung lace tu, i pn beli la. Tgk bella pakai cabtik naww. Dah la mahal 250 kot kalau xsalah. Sekali sampai jahitan lace xkemas dgn lace tu guting xpn kemas. Eiii pendek kata mmg xpadan dgn harga.
So i pn komen lah kat fb B.A ni, skali dia bals sruh iols p sedekah kat masjid telekung tu dan wang akan dikembali kan.   
Lps tu i xbeli dah apa2 produk B.A nih  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
BA tu kalau korang nak beli pegi tgk sendiri pegang jenis kain, kualiti jahitan sume.. Jgn lah beli online. Menangis nnt byr mahal tapi kualiti hauk.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 09:01 AM | Show all posts

untuk iols yang tak fashionable ni nampak macam compang camping kaedahnye baju dorang ni macam alas kaki zaman dulu
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:13 AM | Show all posts
iols pernah beli leeyanarahman, hauk kain tak sedap.
last year beli minaz peonies design, pon tak pakai. jual balik harga murah nasib ada org beli.

kalau uolss perasan design minaz n leeyana sama je tahun ni, tang design bunga tu. tau la bisness adik beradik, idea pon sama kerrrr?

lebih prefer mek kembang cotton.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
titiana replied at 9-5-2017 08:09 AM
Mmg hauk sis. Dlu masa dorg baru start mniaga jual telekung lace tu, i pn beli la. Tgk bella pakai ...

I siap marah ofismate i sbb beli telekung tu dulu. Konsepnye tunang mintak buat hantaran kawin. Die pun gigih pegi beli. Bile tgk jahitan i ckp kt die, klu mcm ni gaya jahit lace, mmg boleh mendatangkan amarah bella ammara ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:19 AM | Show all posts
nemonemonemo replied at 8-5-2017 07:43 AM
I dah beli dari Zalora brand Lubna. Harga pon ok, Semua simple jeh takde over2.

Uols, material ok tak? I pun ada berkenan dengan 1 baju Lubna ni, kena pre-order. Harga macam affordable.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:47 AM | Show all posts
babynina30 replied at 9-5-2017 01:27 AM
Disebabkan i berkenan sikit dgn baju BA yg bella pakai kt page depan tu. Tp kain melampau kembang se ...

wow..
letups la u raya ni..

i pun suka sgt bracde n songket..cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:48 AM | Show all posts
Edited by kechikchomel at 9-5-2017 11:50 AM

baru ni lalu dekat bangi sentral
nampak meriah la sikit. b4 ni senduuu je
taknak OT...
ada yang cantik, ada yang biasa2 je
tapi tengok harga dia!


Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
lawanyaaaaa tapi x mampu sbb mahal betul   
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:43 PM | Show all posts
nemonemonemo replied at 8-5-2017 03:43 PM
I dah beli dari Zalora brand Lubna. Harga pon ok, Semua simple jeh takde over2.

u beli yg mana? ok x materialnye? tgk harga ok, not bad
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:45 PM | Show all posts
hr2 beli tudung bawal bella tengok kualiti pon x ok
antara calaqisya dgn bella baik calaqisya
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:47 PM | Show all posts
Tema baju raya taun nie mcm sesuai tuk tunang/kawin atau seangkatan dengannya
Rega jangan cakap la
Melambung2
Pastu lepas raya buat sale ker apa
Rega jatuh mendadak
Sakit ati la siapa yg dah beli awal

Pagi raya ko nak siap2kan makanan raya
Hidang air, kuih, makanan time org datang
Nak p basuh pinggan cawan kotor suma
Mcm tak sesuai plak aku rasa baju hat melerek2 kiri kanan bawah
Lainla kalau ko dalam kelompok orang kaya
Ada org gaji
Raya2 ada org uruskan suma
Ko just bergaya di pagi raya
Blh la nak rembat stok2 tu semua
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni mood raya terus jd suram sbb abah meninggal sekaligus jdkn iols yatim piatu.. adik beradik pun raya ni nk g cuti2 jd nk beli baju raya pun xde semangat sgt..
Tp teringin nk beli selai baju yg simple jelaa
Murah2 dan tak beria sgt. Tp menepati keperluan iols iaitu jenis nursing selak dan ade poket.
Ok tak ye kalau baje cream ade bunga biru ni.
Nmpk gemss tak?
Iols takut betul nk pkai baju kaler soft sbb takut nmpk gems asik baju hitam ngn blueblack je sampai somi pun kata byk nauuu baju kaler sama.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
honey_d7881 replied at 9-5-2017 12:47 PM
Tema baju raya taun nie mcm sesuai tuk tunang/kawin atau seangkatan dengannya
Rega jangan cakap la
...

Nasihat iols berdasarkn pengalaman, baiklah beli baju biasa2 dan harga rm100 ke bawah pun xpe..
Serius cakap mmg rugi sgt beli yg ratus2 dan mcm baju tunang bagai tu
Percaya la kita ompuan ni biasanya bila baju tu dah pkai sekali dan bergambar post kt ig ke apa mesti dah segan nk pkai lg dan lg.
So rugik kn baju2 lawa tu, kalo nk jual kena jual harga rugik.
Iols sblm ni gitulah terpaksa uols jual harga rugi termasuk yg masih ade tag.
Tidak xde org beli

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 8-5-2017 01:59 PM
Harganya, alahaiiiii....  
Sebenarnya pada Hari Raya yang sedap & selesa pakai adalah baju kurung c ...

Betul tapi nk cotton yg flowy jatuh je mcm kain batik yg dah pkai lama
Xmo yg kejung.
Pastu bila duduk abis kedut2 kt depan tu huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2017 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 9-5-2017 12:50 PM
Tahun ni mood raya terus jd suram sbb abah meninggal sekaligus jdkn iols yatim piatu.. adik beradik  ...

Takziah sis. Al fatihah utk arwah ayah sis. Harap sis cekal sbb hidup mesti diteruskan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 01:36 PM | Show all posts
mampu tengok je..design memang cantik tp kualiti kain mcm mana??
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 01:38 PM | Show all posts

TT ape link utk radiusite ni. berkenan pulak dgn design utk kanak2 tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2017 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
I selalunya akn beli baju raya yg i boleh pkai pegi office jugak. Taknak beli pkai time raya je. Sume baju raya i pakai pegi office jugak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2017 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
farahfatihah replied at 9-5-2017 01:38 PM
TT ape link utk radiusite ni. berkenan pulak dgn design utk kanak2 tu

Google je radiusite. Akn kuar official website die. The first one.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 05:03 PM GMT+8 , Processed in 0.081199 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list