CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 18367|Reply: 352

Masakan Yang Korang Paling Terer Masak Dan Yg Paling Fail.

[Copy link]
Post time 7-5-2017 12:58 PM | Show all posts |Read mode
Masakan ape yang paling terer sekali korang masak kire paling sedap dan paling menjadi sekali lh.
Masakan apa pulak yang paling fail pernah korang masak kira belum pernah menjadi belum menepati citarasa terhangit termentah termasin terkelat terbantat pecah minyak etc...

Yg paling terer tu tak termasuk lh masak air goreng telur masak mee segera tu semua ye.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2017 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling reti ayam masak kicap. Paling fail nasi goreng.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Plg terror msk sup ayam...plg teruk msk tumis asam pedas..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Missfadh replied at 7-5-2017 12:09 PM
Paling reti ayam masak kicap. Paling fail nasi goreng.

Sedap dh tu boleh kata lauk kegemaran rakyat malaysia.
Jujur ayam masak kicap fel selalu rasa xmenepati citarasa lagi.  

Nasi goreng ni xpe boleh cuba dan cuba dan cuba lagi cuma lenguh tgn je dok menghayun sudip.

Fel punye nasi goreng fel akan guna bawang putih yg ditumbuk diperam dgn minyak dan buah keras.
Lebih sedap harum semerbak...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
i suka mkn babi steam.. cicah sos tilam.. menjilat kaki hoh hoh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2017 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 7-5-2017 12:13 PM
Plg terror msk sup ayam...plg teruk msk tumis asam pedas..

Sedap sedap.. Sup ayam...

Tumis asam pedas fel pon tgh belajar dan belajar lagi ni...

Fel suka asam pedas tetel.  
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 7-5-2017 01:17 PM
Sedap sedap.. Sup ayam...

Tumis asam pedas fel pon tgh belajar dan belajar lagi ni...

Tetel tu perut lembu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
plg terer : sup. neka jenis sup.
plg fail : gulai style nenek aku. kalau gulai kedai aku terer.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2017 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
plg terer : sup. neka jenis sup.
plg fail : gulai style nenek aku. kalau gulai kedai aku terer.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Plg terer masak ayam sambal
Plg fail buat kek cheese ( eh baking xleh masuk ke )
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
wanawina replied at 7-5-2017 12:19 PM
plg terer : sup. neka jenis sup.
plg fail : gulai style nenek aku. kalau gulai kedai aku terer. :l ...

Gulai ape tu yg resepi nenek tu ??.

Kalau fel suka gulai padang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
BuNSSS replied at 7-5-2017 12:22 PM
Plg terer masak ayam sambal
Plg fail buat kek cheese ( eh baking xleh masuk ke  )

Hehehee..

Boleh.. Boleh..

Kita kongsi pengalaman..
Nk kongsi tips petua pengalaman pon dialu alukan.  
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling fail - sambal. Selalu lupa letak air sampai hangit sambal tu. Tapi aku makan jah..garing sedap la pulak

Paling terer - ayam masak kicap
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 7-5-2017 01:22 PM
Gulai ape tu yg resepi nenek tu ??.

Kalau fel suka gulai padang...

gulai ikan fel.

sheols mmg terer masak dari zaman anak dara. rempah babas ke alagappas ke faizah mmg dia x pakai. dia pakai rempah khas kedai mamak di penang.

suma jenis gulai/kari mcm tu. tapi bagi meols mmg gulai ikan dia the best.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling terer dimana iols bleh masak sambil pejam mata ialah Masak Lemak Cili Api /Masak Kurma.
Paling gagal total lagi hauk ialah Asam Pedas.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
goreng telur pling stress..flip x jd..berderai telur...
plg senang msak sup
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-5-2017 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 7-5-2017 12:18 PM
Tetel tu perut lembu kan?

Tetel tu daging yg berada bawah lapisan kulit lembu tu..

Dia mcm ada lemak lemak sikit..
Kenyal....

Sedap...
Fel suka sgt...
Buat gulai pon sedap...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling terer i masak hehe masak lemak cili padi... paling fail masak kari..selalu rasa tak kena
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2017 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
wanawina replied at 7-5-2017 12:25 PM
gulai ikan fel.

sheols mmg terer masak dari zaman anak dara. rempah babas ke alagappas ke faiza ...

Ohh okok...
Fel pernah rasa ya allah sedapnye..
Terpejam pejam mata ni makan...
Kt pineng lh...
Dia punye lemak tu aduh...

Fel pernah masak kari ayam pakai rempah kari uncle india ni kt melaka..
Ya ampun puji sendiri.  
Padahal sbb rempah kari uncle tu.  
Rempah kari tu rempah basah @ pes.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 7-5-2017 01:28 PM
Tetel tu daging yg berada bawah lapisan kulit lembu tu..

Dia mcm ada lemak lemak sikit..

Oh...msk gulai pun sdp tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 01:08 PM GMT+8 , Processed in 2.657778 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list