CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Elle_mujigae

♡ My Sewing Journal ♡

  [Copy link]
Post time 25-12-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lepas beli mesin jahit, masuk kelas online pule. Bersungguh plak rasa. Hopefully berpanjangan. Jahit untuk suka2 jek. Brg2 anak sendiri. Nak sarung bantal. Nsk selimut. Budgect2 your mum expert sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2021 11:13 AM | Show all posts
allysumc replied at 20-7-2019 03:52 PM
Salam suma. Nk tumpang thread tt. Kt mana ada kelas menjahit on9 ye? Terasa nk belajar menjahit pula ...

cuba tengok sini kelas online tu

https://jomjahit.onpay.my/order/form/kelas-jahit-online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 5-1-2021 11:13 AM
cuba tengok sini kelas online tu

https://jomjahit.onpay.my/order/form/kelas-jahit-online

Dh join jom jahit ni. Murah mmg murah. Rm10 je utk satu pattern baju. Tp audio n video hauk tul kualiti nya. Rakam guna hp je kot. Plus cikgu yg buat tutorial tu mcm x pandai sgt interaksi dgn audience

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chesfa2 at 17-1-2021 08:55 PM

Tumpang letak sini ya TT



Tak banyak gambar masa buat EPP ni, sedar2 dah masuk tahun 1442, siap sekotak hexies

Masuk tahun 2021, siap sebekas bunga2

Tunggu tahun haru sohma nak datang, kita sambung bunga2 jadi taman bunga lak

Ps @FanTasyCreaTioN memang patut orang jual sampai beribu, nak lepas tiga tahun baru pun tak siap2 jahit lagi




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 02:12 AM | Show all posts
chesfa2 replied at 17-1-2021 08:40 PM
Tumpang letak sini ya TT
tahun... " sedar2 dah masuk tahun 1442" ...?

Terimakasih sudi share hasil kerjatangan


rajin nyer lahai

FC pernah buat kecik jer untuk anakbuah ... haha tu pun dah rasa ... bila nak siap... bila nak siap


FC pernah ada kawan yang memang ambik upah buat selimut ni... sebab tu tau harga nya ... tapi... dia memang sepenuh masa buat ... 1 bulan gtu dapat siap 1 ... kerja memang ngadap tu jer la


Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
chesfa2 replied at 17-1-2021 08:40 PM
Tumpang letak sini ya TT



Kagum dgn org buat bende nih. Hahaha. Tak sanggup nak hdap satu project tuh. Walaupon ade la minat nak buat. Selalu usha mat salleh buat
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
allysumc replied at 5-1-2021 08:39 PM
Dh join jom jahit ni. Murah mmg murah. Rm10 je utk satu pattern baju. Tp audio n video hauk tul ku ...

Awak, kalau nsk try,

Try haurra sewing class beginner. Saya masuk kelas nih sekarang. Quite good untuk beginner.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah start masuk kelas. Online class la. So far dah buat sampai task 5. Ade lagi 5-6 task. One task per week.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
estrellas replied at 31-1-2021 01:56 PM
Awak, kalau nsk try,

Try haurra sewing class beginner. Saya masuk kelas nih sekarang. Quite goo ...

Mahal x fees nya. Pattern baju ape je yg diajar?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
allysumc replied at 31-1-2021 09:08 PM
Mahal x fees nya. Pattern baju ape je yg diajar?

Rm50. Total ade 11 kelas.  Material kalau needed kene sendiri sediakan. Dia bukan kelas belajar jahit baju. Tapi belajar menjahit. Mcm mane nak dapat bucu tajam,  curve seam bulky bile you turned. Memang truly beginner punye kelas

Kelas dia start off dgn basic sekali. Jahit straight line, curve, corner atas kertas, then  akan proceed dgn next project yg akan makin susah skills dia. Buat placemat, jahit legging, apron. Task or project yg memang untuk beginnee gain the sewing knowledge, mcm nak buat bagi kemas. Etc. I punye kelas tak habis lagi. Technically baru minggu ketiga. Hihi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 02:29 PM | Show all posts
Edited by estrellas at 1-2-2021 02:31 PM

test dah lama gile tak uplaod gambar dalam forum...some of the project that I'm working on
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 02:31 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 18-1-2021 02:12 AM
tahun... " sedar2 dah masuk tahun 1442" ...?

Terimakasih sudi share hasil kerjatangan {:1_149 ...

H tak lekat

1442H. Fuh terus jadi cam buat time travel back to zaman kesultanan melayu melaka

1442H ---> 2021M ---> tahun haru sohma

Hobi, manade orang malas masa buat hobi fc sekarang malas sebab benang tak cukup


200++pcs 4cm hexies untuk buat 20x20cm border. Taman bunga dah siap, nak jahit pagar, letak batting, backing, binding. By next year harap siap, nak jahit epp bentuk jewel lak

Tak mampu nak jahit dalam masa sebulan cam kawan fc ni pun jahit dengan kelajuan siput turbo dah
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
estrellas replied at 21-1-2021 11:43 AM
Kagum dgn org buat bende nih. Hahaha. Tak sanggup nak hdap satu project tuh. Walaupon ade la minat ...

Aah. Diorang ni ajar step by step sampai siap


Fabric stash organisation up to another level, wow sangat!
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
estrellas replied at 1-2-2021 02:31 PM

Superheroes Kain perca simpan tau. Mana tau pasni nak buat epp
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 18-1-2021 02:12 AM
tahun... " sedar2 dah masuk tahun 1442" ...?

Terimakasih sudi share hasil kerjatangan {:1_149 ...


Granny's flower garden, tak berpagar 180x210cm, hand-sewn, ada bulky sana-sini malas nak tetas balik

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Few months have passed. Sempatla tambah mesin jahit tepi dgn coverstitch. Buat satu corner kat living room untuk letak mesin jahit.

Penah tersalah cantum lengan. Ekekeke. Rasa nak cube buat cantum2 tuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 04:38 AM | Show all posts
chesfa2 replied at 7-3-2021 10:20 PM
Granny's flower garden, tak berpagar  180x210cm, hand-sewn, ada bulky sana-sini malas nak teta ...
FC tak dapat notification ni...

maaf sesangat


tapi gambar dah takde ... boleh up balik tak...?


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 04:40 AM | Show all posts
chesfa2 replied at 7-3-2021 09:28 PM
H tak lekat

1442H. Fuh terus jadi cam buat time travel back to zaman kesultanan melayu mela ...
Tu yang respek sesangat kat kawan tu ...

tapi tu la ..
haha kita nengok lak rasa lemas


tapi bak kata dia ...
sambil nengok cerita kat tv ... tangan sambil menjahit


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 04:42 AM | Show all posts
estrellas replied at 13-7-2021 12:34 PM
Few months have passed. Sempatla tambah mesin jahit tepi dgn coverstitch. Buat satu corner kat livin ...
Terimakasih sesangat banyak bagi info best2 ...

meh la buka thread sendiri ...
nanti2 masa depan ... boleh nengok2 balik...
ni zaman newbie ... masih belajar masa ni...
ni dah beli mesin jahit tepi...

best tau ...

Jom la!!~

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 04:59 AM GMT+8 , Processed in 0.159390 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list