CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: katokcun

Masalah Aku - Penyewa yg bermasalah...

[Copy link]
 Author| Post time 6-12-2016 03:09 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-12-2016 03:02 PM
so by right, kontrak dengan zakat bukan dengan dia kan..
contract dengan zakat dah terminate makn ...

ikutkan tuan rumah mmg ade hak..cumenye...bak advise dr peguam...
klu penyewa adalah bermulut longkang..dia boleh create crite brg dia hilang..
so tuan tanah akan kne if suke suki kluarkan brg dia..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2016 03:10 PM | Show all posts
katokcun replied at 6-12-2016 03:07 PM
ati kakak awak kne kering..sekering2nye..

rumah kakak tu my mom yang uruskan..
iols suruh dia refer kat agent yang cari orang tu..
tapi everytime gi, tak pernah dapat jumpa laki tenant tu..
semendang bininya je ada kat rumah..
tapi iols dah cakap.. bagi dua tiga bulan lagi..
kalu masih bermasalah, bagi tau agent suruh mereka keluar je..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 03:11 PM | Show all posts
katokcun replied at 6-12-2016 03:09 PM
ikutkan tuan rumah mmg ade hak..cumenye...bak advise dr peguam...
klu penyewa adalah bermulut lon ...

ooo.. ok.. iols take note.. tq for sharing..nanti share juga ye cam mana awak settle masalah ni..

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 03:19 PM | Show all posts
Uii  xberani la nk bg sewa rumah kt orang...tambah masalah pulak..aku pun ritu baru bedepan masalah bakal penyewa...janji taun depan nak sewa alih2 duk paksa aku bagi dia masuk awai..semak  kepala..tu blum duduk..aku suruh cari umah lain jah..

tgk chanel ci depa ada penghalau belesen..heehe...tp legal la..sory x dpt tolg masalah ang..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 03:34 PM | Show all posts
Aku dulu pernah dpt penyewa gangster... sewa tertunggak smpi 5-6 bulan, dgn bil air n api x byr smpi rm1k... bila tnb nak terminate elektrik, dia bw parang nak parangkn org tnb... huhuhu... tp nasib baik dia keluar jgk rumah tu lps aku merayu2 kat dia... hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 04:13 PM | Show all posts
alieyrina replied at 6-12-2016 03:19 PM
Uii  xberani la nk bg sewa rumah kt orang...tambah masalah pulak..aku pun ritu baru bedepan masalah  ...

jgn trima org yg terdesak nk sewa...alamat jadi mcm aku nih ha..
aku bg dia sewa pn sbb dia merayu2 kt aku..siap bawak anak kecik lg..
sadis tul..sbb tu aku n laki aku cukup nyampah dah dgn org yg gne perkataan asnaf and islamic sgt..

Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 6-12-2016 04:55 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-12-2016 03:11 PM
ooo.. ok.. iols take note.. tq for sharing..nanti share juga ye cam mana awak settle masalah ni..
...

xtau ar cmne nk setel..rase nak jual jer rumah tu..
tp nk jual time2 ekonomi xcantik nih..xuntung..

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 05:03 PM | Show all posts
katokcun replied at 6-12-2016 04:55 PM
xtau ar cmne nk setel..rase nak jual jer rumah tu..
tp nk jual time2 ekonomi xcantik nih..xuntung ...

sabar la noks.. semua pun ada risiko..rumah tu aset..sayang kalau jual..
sekarang puncak alam pun dah naik sikit..
tapi masalahnya, majoriti melayu je la..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2017 06:58 PM | Show all posts
same poblem.
penyewa bayar bulanan elok je, always on time. takpernah miss.
lepas dorang kuar ropanya takpernah bayar bill api dari awal masuk
2taon lepas.

rm1800.

sib baik rumah tadak ekon.  
neks time acaner nak elak poblem tu yek??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2017 03:09 PM | Show all posts
bangcak replied at 16-4-2017 06:58 PM
same poblem.
penyewa bayar bulanan elok je, always on time. takpernah miss.
lepas dorang kuar ro ...

aku setel dah...

xgne lawyer pn...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 03:09 PM | Show all posts
katokcun replied at 17-4-2017 03:09 PM
aku setel dah...

xgne lawyer pn...

acaner settle? citer sket
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2017 03:16 PM | Show all posts
bangcak replied at 17-4-2017 03:09 PM
acaner settle? citer sket

puas dah pk..nk amik lawyer..kne ade wet..bukan sikit..

sepupu husband ade kje kt mahkamah...so dia advise..

wat surat permohonan untuk pemyewa keluarkan barang dari rumah.

cm surat rasmi...tulis reason knp dia patut keluarkan brg2 dari rumah tu..bagi date last yg dia kne setel semua bende2 tu..

pas jer aku bagi surat tu kt dia...baru penyewa sewel tu respon...and nmpk dia takut gak ar..

bermakne..surat2 cmni..ade power dia sendiri...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-4-2017 03:17 PM | Show all posts
bangcak replied at 16-4-2017 06:58 PM
same poblem.
penyewa bayar bulanan elok je, always on time. takpernah miss.
lepas dorang kuar ro ...

mcm kes ko ni pn leh gak..tp wat surat untuk menuntu byran bil2 yg tertunggak...
pastikan ade bukti ar...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 05:53 PM | Show all posts
xboleh ke kuakan brg2 tu tp polis yg tengok...wlupun sy menyewa jugak tp xbaik la buat tuan rumah cmtu.tt lepasni please berhati kering. skrg ni ramai yg amik kesempatan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-4-2017 05:56 PM | Show all posts
wafeloren replied at 28-4-2017 05:53 PM
xboleh ke kuakan brg2 tu tp polis yg tengok...wlupun sy menyewa jugak tp xbaik la buat tuan rumah cm ...

2 kali dah wat report polis..klu nk polis tgk or dtg umah kne ade surat dari mahkamah..

tp xpe ar..alhamdullilah..semua dah setel...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 04:55 AM GMT+8 , Processed in 0.055787 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list