CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3920|Reply: 36

[Tempatan] (Video) Artis Minta Pelepasan Cukai: Berapa Banyak Yang Mereka Mahu Lagi?

[Copy link]
Post time 9-11-2016 04:16 PM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-MAL at 9-11-2016 04:19 PM




Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang


Rupanya potongan cukai penampilan diri untuk penggiat seni sudah pun diberikan pihak kerajaan seperti potongan bagi bayaran jurusolek, sewaan pakaian, pengurusan artis, kos perjalanan dan lain-lain. Pelepasan cukai apa lagi ingin diminta artis itu?  


Sedangkan atlet negara yang mempunyai tunggakan cukai pun tidak diberi layanan khas walaupun untuk menjalankan tugas demi negara dalam pertandingan besar di luar negara, mengapa artis perlu diberi pelepasan cukai? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2016 04:23 PM | Show all posts
tu TT ke yang?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 04:24 PM | Show all posts
ya benar...hiks
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 04:25 PM | Show all posts

TT nervous ye
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:00 PM | Show all posts
special sangat ke ko nak lepas cukai... kejar je lhdn kat retis2 yg tak abeh2 nak show off harta kat socmed ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sebenarnya bile nowa buat statement mcm tu menunjukkan banyak retis ni tak amik tau hal financial sendiri.senua serah kat org smpai bab cukai ko bole claim baik pon ko tak tau.ni la beza artis yg tak berapa bijak dgn yg bijak
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:18 PM | Show all posts
jutawan2 kosmetik atau yang untung byk jual baju/jubah dkt media sosial tu lhdn xkejar ke? ke theyols mmg bayar? tp rasa mcm ada je yg x bayar
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai TT CARI MAL bertudung hijau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2016 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak la plepasan cukai bnyk2 lg.. nti aku nk apply jd retis gak nih
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
CARI-MAL replied at 9-11-2016 04:16 PM
Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang

Rupany ...

Dia nak mintak maintenance cost punya pelepasan pulak..di nak kekal cantek supaya dapat jadi mennatu menteri.

Ke ada yg bercita2 nak jadi permaisuri agung.
Maklumla.. bakal agung kan Duda..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xtravaganza replied at 9-11-2016 06:27 PM
Mintak la plepasan cukai bnyk2 lg.. nti aku nk apply jd retis gak nih

nanti kau nak g apply jgn lupa ajak aku.aku pom nak jd retis .untung.bnyk plepasan cukai
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:36 PM | Show all posts
dapat boifren kaya anak menteri...

dapat sponsor sana-sini...

pergi mana-mana kadang2 kedai@shopping mall bagi free...


lagi nak mintak perlepasan cukai




Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 9-11-2016 06:33 PM
Dia nak mintak maintenance cost punya pelepasan pulak..di nak kekal cantek supaya dapat jadi menna ...

Agung negeri iols tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mawar_Helena replied at 9-11-2016 06:34 PM
nanti kau nak g apply jgn lupa ajak aku.aku pom nak jd retis .untung.bnyk plepasan cukai

Hahahaha.. kt semua apply ramai2 jdk retis.. suam2 kuku pon retis gak.. dpt pelepasan jgk kannnn..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
xtravaganza replied at 9-11-2016 06:45 PM
Hahahaha.. kt semua apply ramai2 jdk retis.. suam2 kuku pon retis gak.. dpt pelepasan jgk kannnn..

haruslah retis walaupun sendu nan hado..pada aku lah.kalau nk bg plepasan cukai baik bagi pada atlet negara .nmpk jugaklah sumbangan mereka pada negara ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
TT ker tu? uols boleh jd anak didik mazidur. suara lantang bila jd host.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2016 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Alorhh
::
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Alorhh
::
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ok lhdn, next clarification pls.....atlit borang b atau borang be? dah tahu kategori, senang kita bincang epal ka oren ka....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau jd mcm retis luar negara, sumbangan naikkn perlancongan di Malaysia xpe la jugak ni x.. sendu sedan je...harap cantik tp useless... iols tngk crush iols kt kolej lg letops + wangi dri retis lelaki meleis
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.086203 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list