CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: azimodin

Borak2 Bawang Lakorn: ketandusan idea, bakalan follow jejak sinetron.

  [Copy link]
Post time 19-9-2016 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 6-9-2016 09:59 PM
iolls suka kalau kim dgn mark, tp tgk sllu pon diorg dua pon bosan jugak kan

ha'ah, uncle chaya ...

Iols teringin nk tgok kim dgn mark berlakon cita serius sikit ala2 rang pradtanah..ni sllu berlakon jd watak sengal2 je dgn kim..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-9-2016 09:41 AM | Show all posts
alien88 replied at 18-9-2016 05:10 PM
tq uolls tolong jwbkan..
walaupon iolls suka Toomtam-Vill msa SSP tp idokla begitu smgt nk lyn Ng ...

Mengulang 4-5 kali jugak sbb meroyan Toomtam kacak (walaupon second hero x hensem langsung). I heksaited tengok dulu pon sebab Ngao Jai Toomtam bawak watak kembar pulak. seb baik xde kembar jahat cam Gandamanee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2016 09:42 AM | Show all posts
Edited by azimodin at 19-9-2016 03:31 AM
Glass_shoes replied at 19-9-2016 01:06 AM
Iols teringin nk tgok kim dgn mark berlakon cita serius sikit ala2 rang pradtanah..ni sllu berlako ...

Edited, baru prasan u cakap pasal Mark and Kim rupanya, bukan Kimmy sorang. Mark tu muka dia jenis lawak.. I pon x pernah layan lagi citer Mark yang xde Kimmy
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 10:54 AM | Show all posts
Glass_shoes replied at 19-9-2016 06:59 AM
Hehe...dh lama xg bod sini..sllu tgok psal cite korea je yg penuh

kan.. hehe, tq tt @azimodin  buka benang ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 10:56 AM | Show all posts
Glass_shoes replied at 19-9-2016 07:05 AM
Harus la dah..
Akak hero tembak akak heroin sbb ingat ada skandal dgn lakinye..sbb tu hero n hero ...

hahaha.. iolls like kalau jln cerita cam tu, tp xmau revenge byk2 sgt
uolls tgk dkt mn?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 11:00 AM | Show all posts
azimodin replied at 19-9-2016 09:41 AM
Mengulang 4-5 kali jugak sbb meroyan Toomtam kacak (walaupon second hero x hensem langsung). I hek ...

kira dua2 watak kembar Toomtam baik la? hebat uolls repeat 4-5kali,
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 11:03 AM | Show all posts
Glass_shoes replied at 19-9-2016 09:06 AM
Iols teringin nk tgok kim dgn mark berlakon cita serius sikit ala2 rang pradtanah..ni sllu berlako ...

kan.. diorg kalau pair sllu watak sengal
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2016 11:30 AM | Show all posts
alien88 replied at 19-9-2016 03:00 AM
kira dua2 watak kembar Toomtam baik la? hebat uolls repeat 4-5kali,

Haah.. Dah alang2 ni meh iouls bagi synopsis sikit.

Rutt & Watit kembar yang dipisahkan sejak lahir. Mak dorang xde duit nak bela kembar, ditambah pulak dengan Watit yang sakit. Jadi dia serahkan Watit pada kawan dia yg merupakan sorang orang kaya yang ada ladang buah (From now on I refer as Bapak Watit). Watit membesar sebagai seorang spilt brat yg hanya makan Italian Food dan cengeng. Asyik nak merajuk je kerjanya. Watit jatuh cinta pada May, seorang florit. Dalam masa yang sama Angkoon (anak sedara Bapak Watit) sukakan May jugak. Watit sakit teruk lepas kena rijek dengan May dan x bersemangat nak hidup la kiranya. Lepas dipujuk2, May setuju kawen dengan Watit. Watit layan May dengan baik sampai May rasa sebe salah gitu.

Angkoon jeles yang amat. satu hari Watit nampak Angkoon cuba buat benda x senonoh dengan May. Dalam pada bergaduh2 tu, Watit jatuh dan terus koma (brain dead) Disebabkan Bapak Watit nak tahu siapa yg buat anak dia koma, Bapak Watit contact Mak Rut. Rut terkejut bila dapat tahu dia ade kembar dan berjanji akan menuntut bela. Sementara Rut gantikan tempat Watit, badan Watit disorokan kat rumah Mak Rut.

Rut menyamar jadi Watit yang kononnya hilang sebahagian ingatan lepas buat terapi. Angkoon bengang sebab Watit yang BARU sangat egresif sampai masuk campur urusan ladang. Rut ingatkan May jahat dan ade hubungan sulit jadi dia layan May dengan teruk. May pon pelik sebab Watit tiba2 boleh makan makanan siam, makan kat kantin ladang dan dah x allergik pada bunga. Lama kelamaan Rut dan May saling jatuh cinta. Angkoon xleh terima kenya dan cuba bongkar siapa Watit yang baru dan merancang untuk rampas kekayaan bapak Watit.

Berbalik ke pertanyaan chuols, watak kembar Toomtam agak senang berbanding Vil dlm SSP. Kalau dalam SSP, rasa macam watak Nee & Gan tu dilakonkan oleh orang yang berbeza. Dalam Ngao Jai pulak Rut menyamar jadi Waitit, so watak Rut yg selebet tu keluar sekejap je. Watit yg  sebenar pon hanya terbaring atas katil.

Citer ni more on Romance/Comedy/Drama dan bukan Slap/kiss
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2016 11:57 AM | Show all posts
azimodin replied at 19-9-2016 11:30 AM
Haah.. Dah alang2 ni meh iouls bagi synopsis sikit.

Rutt & Watit kembar yang dipisahkan sejak l ...

ulasan uolls buat iolls nak tgk je cite ni
cuma iolls nk tau, last jadi apa dkt Watit? boleh ke dia terima May dgn Rutt tu?
tq uolls
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 12:58 PM | Show all posts
wah, best nye ade thread ni. hehehe. tq TT. iols belum berkesempatan layan thai lakorn. tp iols masih tersenah dgn Sunny Suwanmethanont yg berlakon I Fine, Thank You, Love You...hahaha. nangis dgn diri sendiri. angau gile dgn sunny. walaupun mase tgk kat astro citra tu rupenye dah lewat setahun filem tu dh release.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
azimodin replied at 19-9-2016 09:42 AM
Edited, baru prasan u cakap pasal Mark and Kim rupanya, bukan Kimmy sorang. Mark tu muka dia jenis ...

Ok2...haha,
sian mark, muka lawak ..tp kalau talented actor,walau muka lawak,boleh je transform jd serius..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 19-9-2016 10:56 AM
hahaha.. iolls like kalau jln cerita cam tu, tp xmau revenge byk2 sgt
uolls tgk dkt mn?

Youtube je..

Iols,kalau cite ada watak jahat yg iols benci gile,skip je
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
yellowprestige replied at 19-9-2016 12:58 PM
wah, best nye ade thread ni. hehehe. tq TT. iols belum berkesempatan layan thai lakorn. tp iols masi ...

Satu pon xprnh layan ke? The princess yg meletup2 kt tv2 dlu pon x?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2016 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 19-9-2016 03:57 AM
ulasan uolls buat iolls nak tgk je cite ni
cuma iolls nk tau, last jadi apa dkt Watit? boleh ke d ...

Watit brain dead. Ada satu scene watit datang say goodbye kat bapak dia. Lepas tu baru May cari Rut. Rasanya mati
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 02:33 PM | Show all posts
azimodin replied at 19-9-2016 09:42 AM
Edited, baru prasan u cakap pasal Mark and Kim rupanya, bukan Kimmy sorang. Mark tu muka dia jenis ...

iolls minat mark sejak Punya chon kon krua, lawak ja tgk, hehe

lepas tu tgk mark-bella dlm phope ruk

then baru ni mark ada drama boran - buang atitharn, cam pelik ja gaya rambut mark zaman dlu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 02:35 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 19-9-2016 12:58 PM
wah, best nye ade thread ni. hehehe. tq TT. iols belum berkesempatan layan thai lakorn. tp iols masi ...

I Fine, Thank You, Love You... tgk byk kali pon xjemu, hehe
uolls dah tgk ATM: Er Rak Error? lawak film tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2016 02:37 PM | Show all posts
Glass_shoes replied at 19-9-2016 01:10 PM
Youtube je..

Iols,kalau cite ada watak jahat yg iols benci gile,skip je

orait... nanti iolls cari
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 02:38 PM | Show all posts
azimodin replied at 19-9-2016 01:25 PM
Watit brain dead. Ada satu scene watit datang say goodbye kat bapak dia. Lepas tu baru May cari Ru ...

kalau cam tu leh la iolls layan nt..
malas nk tgk kalau kembar berebut heroin
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 19-9-2016 02:37 PM
orait... nanti iolls cari

Ok..tp kena tabah sikit tau..kalau x tahan,skip je
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2016 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Glass_shoes at 19-9-2016 03:12 PM
masdiana-ana replied at 19-9-2016 02:46 PM
drama lakorn yg iols ingat sampai sekarang.. wai rai high school.. season 1 dan 2.. iols suka watak  ...


Ada jgk yg ingat cite ni..big meninggal,ingat lg iols tgok video masa dia sakit,sian
Lama dia koma kan..

Iols rembes kat Dan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:09 AM GMT+8 , Processed in 0.331394 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list