CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: 9teen

Siapa Shark, BF Aku Ni? & Kisah Kisah Lain (PENERANGAN : #726 - 19/11)

  [Copy link]
Post time 24-7-2016 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
9teen replied at 24-7-2016 10:49 AM
Tak pasti kalau hari ni dapat update apa apa. Apa apa pun terima kasih pada yang sudi singgah & baca ...

Memacam ko dekk, sambung lagikkk  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 24-7-2016 11:15 AM
Memacam ko dekk, sambung lagikkk

Nak sambung sampai mana?      
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
9teen replied at 24-7-2016 11:47 AM
Nak sambung sampai mana?

Sambung episod 10 plak.
Ko banyak cite kan, sambung je pape  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 24-7-2016 12:09 PM
Sambung episod 10 plak.
Ko banyak cite kan, sambung je pape


Insya-ALLAH. Amboi! Episode 10!

Ingat ni drama malam malam Puaka Niyang Rapik ke?    
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
9teen replied at 24-7-2016 12:20 PM
Insya-ALLAH. Amboi! Episode 10!

Ingat ni drama malam malam Puaka Niyang Rapik ke?

Puaka ice merepek    
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku rasa baca cerita TT ni mcm olahan dari seorang gadis. Huhu. Cantik bahasanya. Cuba tgk olahan jokescope n dammerung atau sham. Nampak terasa kejantanannnya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 02:13 PM | Show all posts
CERITA SEPULUH - SAKAT

Ingat lagi tak abang senior bongek yang masa aku balik rumah sebab demam tu dia cari aku? Yang dia kata mamat gay lagi sekor?

Okay. Benda ni berlaku dekat dia.
Damn! I am so happy!

Cerita dia macam ni, satu malam tu, agaknya diorang dah tak ada kerja sangat. Dia plan dengan kawan dia 2 orang lagi nak menakutkan budak budak. Dan of courselah blok yang akan jadi sasaran - Blok A (blok Form 1 & Form 2)

Diorang plan nak sakat budak budak. Benda paling senang, of courselah jadi hantu kan? Hantu yang paling senang dan agak low budget pulak, for sure Cik Pocong. Cuma perlu modal kain putih.

So 3 orang senior lahanat ni pun ambiklah kain cadar masing masing. Boleh balut balut badan. Ikat kat bahagian kepala berbonjot macam tu. Kira sekali pandang memang ingat Cik Pocong.

So, diorang melompatlah dari Blok D ke Blok B turun tangga ke Blok A. Time nak sakat tu, diorang ternampak macam ada  2 orang budak junior tengah duduk dekat tempat bar bar belakang blok tu. Dating kot? Akal jahat diorang pun datang. Berpecahlah 3 orang senior lahanat ni.

Plannya, sorang datang dari arah belakang Blok B. Sorang datang dari Blok A. Dan, sorang lagi datang dari arah tasik depan blok A. Means diorang akan melompat lompat masuk aras bawah blok tu semua dan keluar ikut pintu belakang setiap blok nak sergah budak 2 orang yang ada dekat dekat tempat bar tu. Serangan 3 penjuru.

Bila dah dekat tu 3 orang senior lahanat ni memang nampak ada 2 orang budak lelaki dekat tempat bar tu. Bila 3 senior di dah makin dekat, tiba tiba budak junior 2 orang ni macam nak belah dari tempat kejadian. Diorang ingat budak budak ni ketakutan sebab nampak ada 3 pocong tengah approach diorang yang berdua je dekat tempat bar tu.

So 3 senior lahanat berbalut Cik Pocong tu pun berkumpul satu sama lain lepas tayang muka masing masing dekat 2 budak ni. Diorang lompat lompat dekat belakang 2 budak junior ni bila macam tak dilayan.

Senior yang paling aku anti tu dah happy dah sebab rupa rupanya yang dia nak sakat ni budak yang tak sempat dia nak buli masa minggu orientasi. So, dia tanya,

"Sshhhhh...Nak mana tu. Dah tahu ke?"
"Dah habis bual ke takut?"

Lepas tu budak junior 2 orang ni stop. 3 Senior lahanat ni dah tunggu nak sergah budak budak ni sampai pengsan.  Yang satu budak junior ni, tiba tiba kepala dia tercabut sendiri. Bergolek atas jalan tar dengan mata bergerak gerak pandang 3 senior lahanat tu.

Yang satu lagi budak junior tiba tiba macam ringan je melayang layang. Mencicit 3 senior lahanat ni melompat lompat balik blok diorang. Siap esoknya budak budak blok diorang (Blok D) yang bangun awal bising sebab air kencing merata atas lantai aras bawah. Nasib baiklah hari tu cuti.

Benda ni jadi masa aku dekat rumah, bercuti 2 minggu untuk sesi pemutihan. Ni jugak salah satu penampakan yang terjadi dekat asrama sepanjang aku tak ada dekat sana selain dari penampakan penampakan yang Doeh & Pak Guard kena sebelumnya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 24-7-2016 01:02 PM
Puaka ice merepek

Dah sambung. Cerita 10 pendek je.      
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kronix replied at 24-7-2016 01:38 PM
Kenapa aku rasa baca cerita TT ni mcm olahan dari seorang gadis. Huhu. Cantik bahasanya. Cuba tgk ol ...

Sebab tu dekat awal awal, aku dah mention yang aku ni lelaki. Kawan misteri aku, Shark yang sekarang jadi bestfriend aku pun lelaki.

Agak agak kau, kenapa orang boleh buat gosip konon Shark tu Shuben (Husband) & aku ni Wifey (Wife) dek orang sebar cerita aku & Shark tidur sekatil malam pertama orientasi?

Takpe, aku dah lali dikatakan sebegitu. Maklum anak bongsu. Atas aku kakak kakak    
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kronix replied at 24-7-2016 01:38 PM
Kenapa aku rasa baca cerita TT ni mcm olahan dari seorang gadis. Huhu. Cantik bahasanya. Cuba tgk ol ...

Tt ni budAk kecik baru lepas skolah, plus wujud jah lelaki sopan ayat baik2 sebab latar belakang family.

Spesis terancam neh  
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
9teen replied at 24-7-2016 02:16 PM
Dah sambung. Cerita 10 pendek je.

Gituhh, kiranya salah sorang junior tu ko la ek  

Aku nak padankan je muka senior tu   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 24-7-2016 02:34 PM
Gituhh, kiranya salah sorang junior tu ko la ek  

Aku nak padankan je muka senior tu

Ada sebab sebenarnya kenapa sepanjang aku tak ada tu, ada orang nampak nampak Aku ada dekat sekolah. Maybe Aku ni pengembara masa kot?

Apakah sebabnya? Jeng! Jeng! Jeng!      
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
9teen replied at 24-7-2016 02:37 PM
Ada sebab sebenarnya kenapa sepanjang aku tak ada tu, ada orang nampak nampak Aku ada dekat sekola ...

Ko tak payah jengjengjeng sangat, dah free ni episod 11 pls    
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 24-7-2016 02:38 PM
Ko tak payah jengjengjeng sangat, dah free ni episod 11 pls

Insya-ALLAH. Ada jugak orang beraya kat rumah setinggan ni      
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jer yang beraya ni... sibuk bergentayangan kat MPS kot-kot ada updates daripada para Tuan tanah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Inezkhalidi replied at 24-7-2016 03:30 PM
Ada jer yang beraya ni... sibuk bergentayangan kat MPS kot-kot ada updates daripada para Tuan tanah  ...

Owh I see. Maklumlah rumah aku setinggan je. Banglo belum siap renovate

Muda muda macam ni. Dengan orang duk speku aku itu ini, kalau grand sangat pun, jadi umpatan orang. So, eloklah aku jadi diri sendiri.

Rumah setinggan pun okey dah kat MPS ni. Dari takde rumah    
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kronix replied at 24-7-2016 01:38 PM
Kenapa aku rasa baca cerita TT ni mcm olahan dari seorang gadis. Huhu. Cantik bahasanya. Cuba tgk ol ...

aku pun rasa sebegitu..
bahasa tt ni terlalu indah bagi seorg lelaki mksd aku gaya penceritaan tt lebih mcm seorg wanita jerrr
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
9teen replied at 24-7-2016 03:37 PM
Owh I see. Maklumlah rumah aku setinggan je. Banglo belum siap renovate

Muda muda macam ni. De ...

sekurang2 nya kau ada rmh..iols ni menempel jer d rmh2 org jd SR..huhu..cepatla sambg cerita..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2016 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
jiji85 replied at 24-7-2016 04:11 PM
sekurang2 nya kau ada rmh..iols ni menempel jer d rmh2 org jd SR..huhu..cepatla sambg cerita.. :ma ...

Selama ni, aku pun SR jugak. Cuma ada sedikit rajin nak bukak rumah setinggan sebab pikirkan masa depan.

At least, bila ada rumah setinggan ni, dapatlah jugak tumpang teduh kalau hujan ke, panas ke, kan?  
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Weh comment aku tak balas pun. Yang lain balas pulak. Hish jeles betul aku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 08:33 AM GMT+8 , Processed in 0.084142 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list