CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: sarukhan

UPDATE #51 #91 : Bapa mertua nafsu tonggang langgang?

  [Copy link]
Post time 4-8-2016 10:49 PM | Show all posts
waaa....dasat... sib bek aku jejak ke FD malam ni....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 12:48 AM | Show all posts
Jijiknya....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:56 AM | Show all posts
pada aku buat bodoh jer (part ni mmg sakit hati sebab aku pun rasa mcm ni jugak,different but similar case) ... at the same time ada masa simply talk about gay things... kunun ckp pasal org lain yang gay... selit perkataan tak masuk syurga tapi masuk neraka lah... pastu carik program tv pasal gay and masa program tu make sure tv pasang kuat... and such... tgk reaksi dia mcm mana dulu... sebab kata FIL kau garang panas baran kan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:11 PM | Show all posts
mana dia letak muka dia.. anak menantu semua tau perihal dia gay songsang yg jijik sgt tu.. tak tau malu ke..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:03 PM | Show all posts
menarik kisah ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:19 PM | Show all posts
bunga_lestari replied at 3-8-2016 03:22 PM
ohh.. kiranya bapak ucap atas desakan si anak laa.. ada kemungkinan si bapak boleh pusing nanti..
...

Dulu my SIL ada problem dgn husband dia (naik tangan). semua adik beradik dah setuju supaya dia mintak cerai dgn husband dia. Tapi dia mcm reluctant, tak nak mintak cerai. So my husband bincang dengan his BIL ( suami adik dia) and suruh dia buat surat lafaz taklik, pergi daftarkan dan fail dekat pejabat kadi. So far  tak de lagi dengar my SIL komplen pasal husband dia lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:47 PM | Show all posts
UMMI_MAI replied at 5-8-2016 04:19 PM
Dulu my SIL ada problem dgn husband dia (naik tangan). semua adik beradik dah setuju supaya dia mi ...

takder jadi apa2 sebagaimana taklid tak apa laa.. so tak der isu kat situ..

doakan jerlaa semoga rumahtangga deme berbahagia hgga akhir hayat.. itu yg sebaiknya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:54 PM | Show all posts
Edited by bidacool at 5-8-2016 04:57 PM
bunga_lestari replied at 3-8-2016 03:22 PM
ohh.. kiranya bapak ucap atas desakan si anak laa.. ada kemungkinan si bapak boleh pusing nanti..
...

boleh pusing tu bila niatnya utk kebaikan... misal di desak bini pertama ceraikan bini kedua... cth laki cakap, "kalau saya tak ceraikan si B (bini kedua)) esok, jatuh talak satu atas awak (bini pertama)" ... kalau laki tak juga ceraikan, masuk mahkamah laki blh cakap tujuan saya lafaz tu sbb nak redakan suasana, tak nak gaduh2 dgn bini dan utk jaga keharmonian keluarga.

yang aku pernah baca, ada kes tu tidaklah jatuh talak itu...

Kalau sudah jelas taklik itu di buat sbb dosa yang tak boleh diterima di pihak isteri, kalau isteri sendiri yang lafaz "jatuh talak kalau awak mengunyit lagi dgn jantan itu", laki pula jawab "baiklah, saya setuju"..... itu dah kira lafaz taklik, samada jatuh talak atau tak bila laki mengunyit lagi, baik la rujuk ke mahkamah, biar hakim buat keputusannya...


taklik tak perlu tulisan mahupun daftar di mana2... asalkan bila berlaku langgar talak, salah seorang mereport ke mahkamah, berdasarkan keterangan dan sumpah, mahkamah akan bg keputusannya...

tapi bagusnya daftar atau buat secara bertulis... ada kes takde saksi, salah satu pihak bermatian tak ngaku pernah lafaz/dengar taklik tu... ada org sumpah2 ni dia tak kisah, mcm sembang hari2 je...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 06:37 PM | Show all posts
bunga_lestari replied at 3-8-2016 03:22 PM
ohh.. kiranya bapak ucap atas desakan si anak laa.. ada kemungkinan si bapak boleh pusing nanti..
...

Apakah definisi "melakukan perkara sebegini lagi?"

Adakah maksudnya,
1. Masih berhubungan dengan lelaki itu?
2. Masih berjumpa dengan lelaki itu?
3. "Berzina" dengan lelaki itu?

Lafaz taklik pakcik itu dah jelas, yang tak jelasnya maksud "perkara sebegini lagi".

Setahu gue, jika dah jelas lafaz, tak perlukan niat.

Sama seperti lafaz taklik yang di buat selepas akad nikah. Lafaznya jelas maka niat tidak perlu.
Andai masih perlukan niat, dan jika berlaku perlanggaran taklik, maka akan ada la kes suami memberi alasan di mahkamah.

1. Saya tak berniat pun lafaz taklik tapi terpaksa mengikut prosedur akad nikah yg sudah ditetapkan.
2. Saya tak berniat pun lafaz taklik, saya langsung tak bersetuju lafaz taklik yg sudah ditetapkan dan saya di paksa.
3. Saya tak berniat pun lafaz taklik tapi demi menjaga keharmonian majlis kahwin saya, maka saya terpaksa akur.
4. Saya tak berniat pun lafaz taklik, memang saya langsung tak berniat nak buat taklik.
5. Saya tak berniat pun lafaz taklik tapi kalau saya tak lafaz nanti tak dapat sijil nikah maka dapat status anak luar nikah pula nanti anak


Lucu kan? Maka sia2 pejabat aga




Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:45 PM | Show all posts
Eh hilang separuh ayat ku

Akhirnya lucu dan sia2 sahaja pejabat agama menetapkan lafaz taklik selepas akad nikah. Sebab apabila si isteri memgadu di mahkamah, jelas suami melanggar lafaz takliknya, isteri membayar RM1 seperti yang dinyatakan dalam lafaz taklik, tiba2 suami memberi alasan  saya tak berniat jatuhkan talak sebab saya lafaz atas desakan dari orang lain.

Ini yang gue bandingkan. Apapun, rujuklah kepada mahkamah seperti yang disarankan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 08:12 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-8-2016 06:45 PM
Eh hilang separuh ayat ku

Akhirnya lucu dan sia2 sahaja pejabat agama menetapkan lafaz taklik s ...

tq kakak sarahmirza atas penjelasan..


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2016 02:57 PM | Show all posts
susukambingbest replied at 24-7-2016 08:09 PM
Moga mil kwn chuol tu kuat smngat. Anak2 pastinya sbelahkn ibu cz bapak yg wat hal. Biar si tua kutu ...

ehhh kalau dah jumpa cara sila ajarin aku yah hahah
dah try juga untuk backup wasap ke email..tp tak jadi2..entah kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 12:25 PM | Show all posts
OMG perangai saiton apekah ini..

saya faham bile mak kawn awak tu tknk cerai salah satuye sebb malu..

malu pada org kampung laki org trnama.

malu ank cucu nenk n atuk da tua pun pergai lagi.

malu pada saudra mara,pada kawan2..

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 05:10 PM | Show all posts
ok..di tmpt i kerja ni ada sorg dato la..mmg selalu keluar TV la..anak ikan bersepah...sponsor ke luar negara la bf terbaru die tu....takde yg akan dapat ubah die..sekian
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2016 06:54 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 22-7-2016 12:41 PM
Emmmmm, wujud rupe nye cerita songsang org dah tua ni...

For me antara 2:

Bagi seorang isteri yg sudah lama ada suami, bukan mudah nak ambil tindakan bercerai atau fasakh kerana kasih sayangnya pada suami.  Kalaulah Kalaulah kesilapan suami itu boleh dimaafkan tentu isteri akan memaafkan tetapi kalau sudah itu rupa perangainya bak pengikut nabi Lut, parah dan dilaknati Allah juge.  Remok hati seorang isteri bila suami berpoligami barangkali remok lagi dlm kes yg sebegini.  Tak mudah bagi seseorang menyuruh orag lain berubah, hanya hidayah Allah jua yg dpt menolong.

Saya ingin cdangkan satu trik (kalau boleh pakailah idea saya ni ye), iaitu keluarga mengadakan satu majlis makan ala-ala family feast (strictly private) dan  ajak si Nasrul trs. Di akhir gathering, anak sulong berpura2lah memberi satu kejutan, kemudian semukakanlah perkara berkenaan bersama2 bukti2nya. Kalau boleh print-out message wassap yg tak semenggah tu dan berikan kpd 2 makhluk trs.  Kemudian secara tenang, minta keterangan bagi mencari kesohihan sangkaan drp message berkenaan.  Luahkanlah segala harapan keluarga atau tindakan yg bakal diambil demi kebaikan keluarga.
Tak dpt pula dibayangkan skenario seterusnya bagaimana kerana segala2nya bergantung kepada pengendalian suasana.


Saya benar2 ngeri membaca kisah sebegini.  Sebelumnya kisah ipar pompuan jatuh cinta kat adik ipar lelaki, kali ini seorang tua pula bertingkah mcm ni.  Astaghfirullah hal azeem....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2016 11:11 AM | Show all posts
nolya replied at 25-8-2016 06:54 PM
Bagi seorang isteri yg sudah lama ada suami, bukan mudah nak ambil tindakan bercerai atau fasakh k ...

DOes not apply to SM.......mintak cerai baginya Tak susah......dah jadik habitual....






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-8-2016 12:11 AM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Unlimited Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 12:15 PM | Show all posts
adoyaiii..ini macam pn ada ka???
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 03:23 PM | Show all posts
sarukhan replied at 4-8-2016 09:28 AM
Jijik kakak oi.. kalau yg si tua tu kacak mcm laki normala samsudin ke, idok terasa jijik sgt

tua ke muda ke sama jijik nye uolss

tahun 2016 skg ni makin menjadi2 hal2 gay ni

ada yg selamba je x malu buat benda2 terkutuk mcmni

lg2 dh tua ni xtau la nape la sgt melayan nafsu tu

for me bg la masa dia bertaubat org yg nk bertaubat kita jgn asingkan diri dia lg

tau mmg dia salah..kalau kita tinggalkan dia mesti dia senang utk kembali buat benda jahat

ckp kt kwn u anak2 kene main peranan penting..

get more closer ngn ayah nye..hati ke hati biar dia cite all out xpe

janji dia berubah

yg penting org sekeliling n tuan badan kene btl2 byk doa

banyak2 kan buat tahajud

kalau rajin buat tahajud akan rasa nikmat dia

byk2 join program agama ni..

anak2 isteri mmg main peranan

si anak hekan tu senang je upah keling dtg pukul dia

biar dia tau


Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 04:09 PM | Show all posts
mcmana nak check whatsapp guna email tu?
maaf la larikk topik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 03:50 PM GMT+8 , Processed in 0.102381 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list