CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 19666|Reply: 112

Baju Raya 2016 Pilihan Korang

[Copy link]
Post time 2-6-2016 11:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by mamija at 2-6-2016 11:45 AM

Forumers, jom share kat sini u all beli baju raya kat mana, brand apa, klu beli online, online shop mana yg bes.
Klu nak cerita beli online, memang berlambak2 sekarang ni, Fashionvalet, Mimpikita, Zalora, Shopatt22, sekadar tulis sikit2 je
Tu belum lagi dari IG or Fb, mmg newsfeed penuh ngn gambar baju raya sesaja sekarang ni

Please share korang beli kat mana, harga berapa, kualiti kain/jahitan bagus ke tak,setanding tak dengan harganya?setanding tak dengan gmbar yg korang nmpak dlm online tu?

And ada tak yg pernah ada pengalaman,beli baju dr on9 ni, cuma indah khabar dari rupa. Dalam gambar punya lah cantik, tp bila dpt kt tgn, nak pakai pn tak smpai hati




Ni i tepek sikit2 baju raya online

Jom share pilihan korang

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Related collections:

  • · Raya|Threads: 2, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2016 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Sendu je thread ni. Kalau dulu-dulu bukan main meriah. Iols vote matase sutera. Harga sepadan dengan kualiti.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2016 12:51 PM | Show all posts
My girl beli baju for raya.
Tapi da pakai pi wedding plak.

This one


Dia ckp nak beli lagi color lain plak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2016 02:04 PM | Show all posts
dulu2 ade iamlady sume tu..mana diorg p..OOTD pun dh xde
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2016 05:13 PM | Show all posts
lelaiskandar replied at 6-6-2016 12:51 PM
My girl beli baju for raya.
Tapi da pakai pi wedding plak.

beli kat mn dan berapa RM?
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 09:14 AM | Show all posts
Tahun ni beraya beli baju siap je, senang.
Mek Kembang Cotton
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 11:44 AM | Show all posts
dah beli baju kurung siap kosong aje, material lycra heavy... tp dah ter"pakai" pi wedding anak sedara last week... best baju tu, mek nampak kurus lampai..  hahhahahhaa buat raya terus lah.. kosong je takde corak, tp cutting dia cantekkkk.. less is more konsep nya...  RM80 je sepasang ok..r asa nak beli lagi kaler lain..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 7-6-2016 11:44 AM
dah beli baju kurung siap kosong aje, material lycra heavy... tp dah ter"pakai" pi wedding anak seda ...

Letak gambar please siap watermark
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 03:12 PM | Show all posts
Sampai la x jumpak2 lg bj raya nk beli kt mana..last choice poplook lah..brapa kali return dah baju ke derang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju melayu raya ada di instagram
anakandasayang
Sudi2lah jenguk ya.
Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2016 04:07 PM | Show all posts
iamalady pegi mana dah...senyap lama dah,tgh tgk ig minaz tp rasa mcm over sgtlah utk raya...for my eyes lah
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 09:34 AM | Show all posts
minahsenget replied at 7-6-2016 04:07 PM
iamalady pegi mana dah...senyap lama dah,tgh tgk ig minaz tp rasa mcm over sgtlah utk raya...for my  ...

for me design minaz cun gak..yg kurung pendek dia...
xbape crowded sgt...bunga kt belah tepi2...
hrga je x bape nk dlm bdjet...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 01:18 PM | Show all posts
Tahun ni buat sendiri..nk sedondon dengan anak. Inagt nak buat kurung moden. Tapi dia pulak request nak dress..terpaksa mendress la gamaknya. Suka tengok Innai red..lawo2 jugak baju dia..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 01:19 PM | Show all posts
awat tak kluar gamboo
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 01:34 PM | Show all posts
green~tea replied at 7-6-2016 11:44 AM
dah beli baju kurung siap kosong aje, material lycra heavy... tp dah ter"pakai" pi wedding anak seda ...

uols beli kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 01:35 PM | Show all posts

uols pandai menjahit

untunglahhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 01:35 PM | Show all posts
uols pki  shawl mcm mna raya ni, sharing la

tp jgn la tudung lopa, bosan kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 01:37 PM | Show all posts
radiusite shawl

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 02:59 PM | Show all posts
lom beli lagi bju raya..
klu online korang beli kat mana?
tudung dah beli naelopa tp vietnam mari... hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 04:02 PM | Show all posts
green~tea replied at 7-6-2016 11:44 AM
dah beli baju kurung siap kosong aje, material lycra heavy... tp dah ter"pakai" pi wedding anak seda ...

beli kt mana tu..nk tau jgk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 10:30 PM GMT+8 , Processed in 4.840902 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list