CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2821|Reply: 18

Jualan Hebat! The Body Shop "May Sale", Diskaun Hingga 70%

[Copy link]
Post time 20-5-2016 03:01 AM | Show all posts |Read mode
The Body Shop Malaysia akan mengadakan jualan tahunannya "May Sale", pada 20 Mei hingga 12 Jun 2016. Jualan ini akan diadakan di semua kedai-kedai The Body Shop di Semenanjung Malaysia dan Sabah serta di E-Store (www.thebodyshop.com.my). 1300 produk akan dijual pada tahun ini dengan diskaun hebat sehingga 70%.






Di ulangtahun ke-40, The Body Shop® International secara global meluncurkan strategi Corporate Social Responsibility (CSR)  New Commitment yang  akan menegaskan posisinya sebagai peneraju dalam perniagaan yang beretika.


New Commitment akan membantu The Body Shop® mencapai tujuannya untuk menjadi perniagaan global yang paling beretika dan berkelanjutan di dunia. Ini merupakan program ekstensif dari beberapa aktivis yang kami lakukan secara global dan diharapkan akan tercapai di tahun 2020.


The Body Shop® selalu percaya bahawa perniagaan boleh menjadi kekuatan untuk kebaikan dan juga untuk membuat perubahan yang positif. New Commitment The Body Shop® ini adalah Enrich Not Exploit™, yang akan mendorong lebih jauh prinsip-prinsip etika yang telah membangunkan The Body Shop® sebagai jenama kosmetik selama ini.






Dalam siaran pers, Jeremy Schwartz, Chairman dan CEO, The Body Shop® International, mengatakan di ulang tahun ke-40 The Body Shop® International menjadi saat yang tepat untuk mempertegaskan kembali tujuannya untuk memimpin era perniagaan yang beretika.


New Commitment juga memungkinkan The Body Shop® untuk melindungi dan memelihara lingkungan masyarakat di setiap bahagian dari perniagaannya: bahan-bahan, produk, pembungkusan, kedai, pekerja, pembekal, dan kempen.


Jika dilihat secara skop besar, maka ketiga pilar (tunjang utama) tersebut adalah seperti berikut:


Enrich Our People merupakan sebuah komitmen untuk merayakan keberagaman manusia dan menolak stereotype dalam dunia kecantikan, membayar harga yang adil untuk komuniti rakan dagang mereka, serta mendukung para pekerjanya untuk terus berkembang.






Enrich Our Products memiliki erti bahawa produk The Body Shop yang terinspirasi dari keanekaragaman alam dan kebudayaan masyarakat di seluruh dunia ini yang mampu memberikan manfaat, memperkaya, serta memberikan nutrisi tanpa memberi janji kosong.






Enrich Our Planet merupakan komitmen The Body Shop untuk secara aktif membantu meningkatkan kesedaran tentang kekayaan tempat asal sumber produk alaminya dengan cara melakukan berbagai aktiviti dan kempen untuk melestarikan kekayaan alam.






Sedangkan maksud dari perkataan  “It's in our hand” adalah setiap manusia memiliki kekuatan yang sangat besar untuk menciptakan sebuah perubahan positif di dunia ini. Jadi... we dare you to be a part of it!






Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-5-2016 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka yg perfume vanila tu jer
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Untung laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 10:48 AM | Show all posts
iols suka perfume amorito..tp mcm dh discontinue je
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 11:09 AM | Show all posts
dlu salu beli perfume kapel, since dh breakup xde dah beli kt body shop ni

#terowbek
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 11:09 AM | Show all posts
wowwwwwwwww...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 02:30 PM | Show all posts
nk cari  shower gel
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2016 03:15 PM | Show all posts
website bodyshop tgh down....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-5-2016 04:20 PM | Show all posts
tiba satu tempoh...produk stop..kuor pesen len
packaging br.. tukor nama ckit..hrga melambung naik..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2016 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
-electrifying- replied at 20-5-2016 11:09 AM
dlu salu beli perfume kapel, since dh breakup xde dah beli kt body shop ni

#terowbek

mesti ko tgk botol dia pn dh benci kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 11:06 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 21-5-2016 04:28 PM
mesti ko tgk botol dia pn dh benci kan

ha taw xpe
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 12:45 PM | Show all posts
dulu awek aku layan perfume OCEANUS... skrg dh jadik bini , xmasuk kedai Bodyshop dah... pakai perfume LACOSTE plak... kopak aihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 02:29 PM | Show all posts
the moment when org UK label body shop as drugstore

untunglahhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2016 05:08 AM | Show all posts
tak leh tahan la dengan bau perfume dia....idung sesitip sangat....lotion pon bau kuat giler.....penin kepala....

tapi scrub dengan body butter dia sedap baunya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2016 09:43 AM | Show all posts
nak cari afgan bath..
anak rajin main bubble bath..cepat benau dah nak habis..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2016 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah try shower gel dia je. Lain2 x try lagi
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-5-2016 06:09 PM | Show all posts
Sesak betul outletnya last weekend jadi tak sepat nak tengok apa yang on good bargain
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Esok baru sempat pegi. Yay nk stok edt banyak2. Yg aku perasan perfume dia mmg tahan kalau duk dlm aircon sepanjang hari. Harga pun jauh murah dr perfume2 kat parkson kalau gi mitsui tu aku tgk reject2 pun harga 200.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2016 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Yayyy dpt beli perfume yg rege 200!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:28 AM GMT+8 , Processed in 0.098923 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list