|
BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 24
[Copy link]
|
|
keypochino replied at 18-11-2020 10:19 PM
Yupp so kalau masih ada kerja dan gaji x potong bersyukurlah.. sbb ramai yg yg tiba2 kena retrench ...
Betul tu. Yg kena tetiba tu la kesian. Kdg savings pun x byk. Komitmen lg. Kita doakan agar murah rezeki & dipermudahkan urusan mrk ni |
|
|
|
|
|
|
|
keypochino replied at 18-11-2020 10:21 PM
B4 this mmg berat less than 50.. around 47 to 48 je.. since pkp duk lama di rumah dah join the 50s ...
Wow, bestnya. Mesti comel ngat keypo ni Den x penah la kurang 50. Atas 50 biasanya. |
|
|
|
|
|
|
|
keypochino replied at 18-11-2020 10:22 PM
Xpe.. just give u an idea kalau nak beli groceries nnt bole beli yogurt n manggo
Kumowo chingu, for your kind effort to whet my almost zero appetite will keep that in mind bila nk order grocery nnt |
|
|
|
|
|
|
|
Scheherazade replied at 18-11-2020 10:19 PM
X penah try la keypo. Leh ke share caner cara buat nya?
Ok simple je.. ni resepi olahan keypo.. if u nak resepi yg proper boleh tgk kat sini
https://www.aziekitchen.com/2015/06/ikan-tenggiri-masak-cuka.html?m=1
Cara keypo mcm ni
Ikan tenggiri gaul garam kunyit.. goreng dan ketepikan.
Tumbuk bawang merah, bwg putih, halia dan kunyit hidup. Then tumis bhn2 tumbuk tu.. masukkan air asam jawa, garam dan gula skit atau cukup rasa dan beberapa titik cuka.. last masukkan ikan.. biar kejap. Siap |
|
|
|
|
|
|
|
Scheherazade replied at 18-11-2020 10:20 PM
Kekeke, esok2 dah tua, kalo den rongak, ni la yg plg sesuai utk den mkn
Hahahaha so funny la u |
|
|
|
|
|
|
| |
|