Acong_II Publish time 16-4-2016 02:54 AM

Ceramah Dr Zakir Naik yg mengukuhkan keyakinan para ateis bahawa TIADA TUHAN

https://www.youtube.com/watch?v=sXa-UQjSNn0

sXa-UQjSNn0

kewujudan tuhan, syurga & neraka adalah TEORI yg tidak dapat dibuktikan......


kena tunggu lepas mati atau kiamat baru tau   {:1_563:}

zamkumis Publish time 18-4-2016 05:28 PM

Ramai betul yang nak masuk islam, dah pergi sendiri tengok ceramah drZakir di stadium hoki bukit jalil baru faham, dia letakkan 4 microfon diberlainan tempat, satu microfone yang berbaris nak buat pertanyaan dalam 30 orang, so 4 mic lebih kurang 60 orang.. tetapi hanya 8-15 soalan sahaja yang dijawab, selebihnya tak jadi nak tanya sebab terpaksa menunggu lama, kalau dr.zakir sempat jawab ke semua yang berbaris... tak taulah berapa ramai yang masuk islam. Ada yang datang terus mahu syahadah masuk islam, ada yang nak tanya, tak kurang juga yang nak buat kecoh. sabar ajalah...

Acong_II Publish time 18-4-2016 09:39 PM

Sembang boleh laa.. Tgk video. Si zakar naik sentap ;P

zamkumis Publish time 18-4-2016 10:15 PM

Ini fenomena baru chong. Dr.zakir tak dapat dikalahkan sebab dia ada semua bukti dan fakta. Manusia tak dapat lawan bukti dan fakta.Dah dengar ceramah beliau.. banyak maklumat yg dapat.. terutama masalah non muslim... mereka hidup dalam teka-teki... where is god, who is god, yesus dekatakan god. Sebenarnya ini ada isu yang besar dikalangan manusia... mereka tidak mampu cari jawapan yang pasti.Dengan ada dr.zakir persoalan merekater terjawab...

Acong_II Publish time 18-4-2016 10:17 PM

zamkumis replied at 18-4-2016 05:28 PM
Ramai betul yang nak masuk islam, dah pergi sendiri tengok ceramah drZakir di stadium hoki bukit jal ...

Macam MLM... Ramai saja org bodoh pi join... Kakaka ;P

zamkumis Publish time 18-4-2016 10:19 PM

Dr.zakir juga menghuraikan masalah athiest macam chong. Tak percaya tuhan. Kenapa mereka jadi seperti itu dan dimana tahap pemikiran mereka. Bagus chong tengok video dr.zakir....

Acong_II Publish time 18-4-2016 10:22 PM

zamkumis replied at 18-4-2016 10:19 PM
Dr.zakir juga menghuraikan masalah athiest macam chong. Tak percaya tuhan. Kenapa mereka jadi sepert ...

Lepas tgk video dzn, aku lagi confirm tuhan x wujud... Kalau aku cakap mak ko dlm peti ais, ko caya kaa? Atau ko nk buka tgk dulu? Kalau mak ko bukan dlm peti ais, kt mana dia?

tagas Publish time 18-4-2016 11:06 PM

Lantak ko la chong

May u peace 4eva in hellllzzzz {:1_545:} (ala2 suara vin diesel)

Acong_II Publish time 18-4-2016 11:55 PM

tagas replied at 18-4-2016 11:06 PM
Lantak ko la chong

May u peace 4eva in hellllzzzz(ala2 suara vin diesel)

Neraka tu pun wujud secara teori saja ;P

zamkumis Publish time 19-4-2016 08:21 AM

Edited by zamkumis at 19-4-2016 08:26 AM

Pertama sekali untuk seseorang itu kalau nak buktikan adanya neraka, surga, kehidupan selepas mati dan lain-lain dia perlukan bukti bahawa adakah agama itu benar, untuk tahu agama itu benar mesti baca kitab dia. Kalau kitab itu tidak ada keraguan.. terimalah. Kemudian ikut ajaran dia, nanti akan datang satu rasa yang positif. Lagi banyak diamalkan ajaran agama itu lagi bertambah baik kualiti kehidupan, itu adalah bukti agama itu benar. Kemudian ujilah setiap ayatnya dan start mula berfikir... setiap orang dikurniakan akal, tugas akal untuk berfikir.. jika tidak mahu berfikir maka sia-sialah akal yang diberikan... Sebab itu tidak ada agama untuk mereka yang tidak berakal seperti orang gila, kanak-kanak yang belum boleh berfikir, haiwan dan lain-lain. Agama hanya untuk mereka yang ada akal sahaja.

Acong_II Publish time 19-4-2016 08:45 AM

zamkumis replied at 19-4-2016 08:21 AM
Pertama sekali untuk seseorang itu kalau nak buktikan adanya neraka, surga, kehidupan selepas mati d ...

Kitab ditulis oleh manusia. Bukan jatuh dari langit. ;P

zamkumis Publish time 19-4-2016 09:27 AM

Acong_II replied at 19-4-2016 08:45 AM
Kitab ditulis oleh manusia. Bukan jatuh dari langit.

Bagi orang ethiest yang sudah membuat keputusan bahawa agama itu karut, maka sepanjang masa dia akan borong sahaja semua agama karut, namun agama merupakan satu keperluan manusia secara umum. Samada mereka dari sebelah barat, utara, timur dan selatan dunia, semuanya memerlukan agama. Bahkan orasng Asli dalam hutan pun mencari dan berfikir siapa tuhan, sebab itu orang asli dimanapun ada cara sembahyang mereka. Namun disebabkan mereka tidak tahu cara yang betul, sembahyang mereka cara mereka sendiri. Ini menunjukkan agama adalah keperluan manusia secara natural.

Acong_II Publish time 19-4-2016 09:31 AM

Agama adalah satu pembohongan :$

Manusia yg mencipta tuhan, syurga & neraka. Kebenaran mana yg engkau nak nafi kan? :)

zamkumis Publish time 19-4-2016 09:47 AM

Acong_II replied at 19-4-2016 09:31 AM
Agama adalah satu pembohongan

Manusia yg mencipta tuhan, syurga & neraka. Kebenaran mana yg en ...

Apa yang chong dikata agama satu pembohongan" nada dia macam satu perasaan kecewa dan giveup, ini dipanggil penyakit dendam sejarah. Orang melayu kata" marahkan nyamuk kelambu dibakar" ini adalah satu perasaan kecewa/merajuk yang pernah dilalui satu masa lalu. Disebabkan rasa marah dan kecewa maka dia nak tunjukkkan marah dan kecewa dia dengan cara... "aku tidak mahu lagi agama". Perasaan itu nak ditunjukkan pada orang yang menyebabkan dia marah/kecewa. Kesimpulannya chong ini adalah seorang yang pernah melalui satu keadaan kecewa.

Sebagai contoh seorang anak nak kahwin dengan gf dia, tetapi bapanya menghalang, lalu dia membuat keputusan tidak mahu kahwin sampai mati. Ini dipanggil dendam sejarah.

zamkumis Publish time 19-4-2016 09:56 AM

Edited by zamkumis at 19-4-2016 09:58 AM

Adanya golongan Athiest ini adalah satu cabaran atau advanture kepada orang islam, bagaimana nak tackle orang yang macam ini. Di zaman nabi dulu datang seorang arab yang athiest, dia bawa tulang manusia depan nabi, kemudian di pijak-pijak tulang tersebut sampai hancur, kemudian dia cakap macamana tulang yang sudah hancur ini boleh dihidupkan semula?, so ada banyak golongan dan kategori non muslim dalam dunia ini, athiest pun ada macam-macam jenis athiest. Ini semua adalah satu cabaran dan tanggngjawab orang islam untuk handle mereka-mereka ini agar terbuka minda mereka.

Acong_II Publish time 19-4-2016 10:08 AM

zamkumis replied at 19-4-2016 09:47 AM
Apa yang chong dikata agama satu pembohongan" nada dia macam satu perasaan kecewa dan giveup, ini...

Logik ko yg ini tidak boleh diguna pakai... Sbb tu ko kena tipu penganjur ketuhanan ;P

Acong_II Publish time 19-4-2016 10:09 AM

zamkumis replied at 19-4-2016 09:56 AM
Adanya golongan Athiest ini adalah satu cabaran atau advanture kepada orang islam, bagaimana nak tac ...

Jiran aku boleh terbang sama spt superman... Mesti ko percaya kan? ;P

zamkumis Publish time 19-4-2016 10:38 AM

So, di negara eropah majority beragama kristian, tetapi jika kita masuk dalam masyarakan mereka.. kebanyakan mereka adalah ethiest. Mereka bosan dengan ajaran agama mereka yang memeningkan kepala. Jalan singkat yang mereka ambil... hidup dan nikmati kehidupan. Sebab agama mereka tidak ada feel, mereka lebih senang jadi athiet. Lagipun jadi atiest no rules in life. Boleh buat apa sahaja.. bebas. Tetapi, walaupun begitu naluri manusia tetap memerlukan agama. Oleh itu sekarang ramai yang memilih islam sebab lebih simple, logik dan fleksible, senang dipraktiskan dan tidak ada keraguan. Oleh itu negara mereka merasa bimbang dan cuba menyekat masyarakat dari masuk islam, mereka menggunakan media massa untuk burukkan islam supaya rakyat mereka salah faham tentang islam dan menjauhkan diri dari islam. Mereka kata islam terrorist dan macam-macam fitnah. Sehingga ujud situasi islamifobis di eropah.

Walaubagaimanapun islam diakui terlalu kuat(too strong) sehingga kini kerajaan mereka merasa pening bagaimana nak sekat rakyat mereka yang setiap hari mahu masuk islam.

zamkumis Publish time 19-4-2016 10:47 AM

Semakan banyak fitnah dan propaganda yang mereka keluarkan, makin bayak yang masuk islam... ini yang ditakuti oleh kerajaan mereka... mereka tidak mampu berbuat apa-apa.

generalsoap Publish time 19-4-2016 12:28 PM

Acong_II replied at 18-4-2016 09:39 PM
Sembang boleh laa.. Tgk video. Si zakar naik sentap

What's the point of this discussion really? Just because one speaker fails to explain an answer doesnt make the religion karut. It's the person who failed to answer a question, it wasnt God answering. Hahaha. So your debate here is also pretty freakin weak. If you wanna be an athiest, by all means, go ahead. Nobody actually cares what you want to believe in. In the end when we die we'll soon find out whether religion is a hoax. Debating while still living here on earth doesnt cut it. People have been debating about religion for thousands of years, even before the coming of Islam and Christianity.

All im saying here is dearest Achong the Athiest, go on, believe in nothing. But also ask yourself how was everything from the moon stars sun gravity, even evolution was created from. From what? How? When? And then when you find thay answer (I'm not even saying it's from God, that's your journey, your quest for answers if you are looking for it), and I also hope you find peace whether or not you believe in 1 God or 10 Gods or no Gods. Again, nobody actually cares about your stance. Im just annoyed at how u start a forum and your answers just seem to be cynically shallow.
Pages: [1] 2 3 4 5 6
View full version: Ceramah Dr Zakir Naik yg mengukuhkan keyakinan para ateis bahawa TIADA TUHAN


ADVERTISEMENT