Eva_yy_Ellin Publish time 9-11-2015 08:48 AM

Chapter 2 Rumah Borak Tinggi Tinggi


Setelah lebih setahun maka rumah baharu pun dibina di board Teka-Teki & Trivia.
Kali ni kita kembali ke zaman silam dengan tinggal dan berborak di menara zaman Medieval
Jemput masuk. Jemput masuk. Jangan segan-segan {:1_152:}

Jom terus memeriahkan lagi board Teka-Teki & Trivia dengan soalan-soalan yang menarik dan mencabar minda.


http://spain-toys.com/27-35-thickbox/kit-model-of-board-of-medieval-tower-clever-142421.jpg


Rumah Borak Tinggi Tinggi
Siapa gayat, duduk di pintu masuk je ;P



Eva_yy_Ellin Publish time 9-11-2015 08:53 AM

Sambung di sini ya,

@Elle_mujigae @Aiira @AisPrince

Eva_yy_Ellin Publish time 9-11-2015 08:53 AM

Elle, nanti saya reply posting you :$

Elle_mujigae Publish time 10-11-2015 06:47 AM

Check in....

bawa bihun goreng...{:loveo

http://uf.cari.com.my/forumx/mforum/album/201511/10/064550iqyt29iqfidd11dn.jpg
lately sukaaa sangat makan bihun..sedapp..nyumnyum


Elle_mujigae Publish time 10-11-2015 06:48 AM

http://forcechangecom.c.presscdn.com/wp-content/uploads/2013/07/demolition-1024x768.jpg

haha ganasnya guna jentolak robohkan rumah lama...:lol:

Elle_mujigae Publish time 10-11-2015 06:57 AM

I google zaman Medieval tu apa...Zaman Medieval itu zaman abad pertengahann.....Zaman abad pertengahan tu apa...

Menurut para sejarawan, Abad Pertengahan dimulai sejak kejatuhan Kerajaan Romawi pada tahun 476. Kejatuhan Kerajaan Romawi ini terjadi tepat setelah masa seorang theolog agung yang bernama Agustinus dari Hippo. Kejatuhan ini disebabkan oleh penyerangan terus-menerus oleh bangsa barbar yang bernama Visigoth pada tahun 410. Akhirnya pada tahun 476 ibukota Kerajaan Romawi berhasil diduduki dan dikuasai oleh raja barbar yang bernama Odoacer.

banyak terma yang tak pernah baca pun...huhu :sweat3:

tapi mesti ada orang yang baca pernyataan di atas dan terus faham..soo nice...

Aiira Publish time 11-11-2015 12:59 PM

Assalamualaikum.
Baru hari ni berkesempatan online.
Lunch time is now.

Cantik rumah Eva. :loveliness:

Zaman Knight - ada yang handsome tak? :$;P

Eh kenapa nickname Eva tak boleh tag ye?

Aiira Publish time 11-11-2015 01:01 PM

Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:47 AM
Check in....

bawa bihun goreng...


Rajinnya anak dara seorang ini masak bihun.Nampak sedap because it served with a lettuce and some cherry tomatoes.:loveliness:


Ada lagi tak?:$
Me lapar bihun tu. ;P

nizamXF Publish time 11-11-2015 02:26 PM

sambil minum kopi pon best ni

Aiira Publish time 12-11-2015 08:49 AM

nizamXF replied at 11-11-2015 02:26 PM
sambil minum kopi pon best ni

Morning... tengah minum kopi ke tu?
Mai secawen.... nak jugak minum kopi.
Hihi:$

nizamXF Publish time 12-11-2015 09:22 AM

Aiira replied at 12-11-2015 08:49 AM
Morning... tengah minum kopi ke tu?
Mai secawen.... nak jugak minum kopi.
Hihi

good morning. mai secawen ke sekawen?? kiki{:smileomai mai jemput. kopi kapal api jer, boleh ke bulan. starbuck mahai sgt

Aiira Publish time 12-11-2015 09:42 AM

nizamXF replied at 12-11-2015 09:22 AM
good morning. mai secawen ke sekawen?? kiki    mai mai jemput. kopi kapal api jer, boleh k ...

Amboii... siap tukar C kepada K ye :curse::'(;P;P
Pandainya dia :curse: siapa ajar :lol::lol::lol:

Tak perlulah starbucks, mahai.. nanti takde pula duit untuk makan lunch ;P
Kopi O pun dah okay, orang cakap rezeki jangan ditolak... lagi-lagi benda free :$;P

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 09:51 AM

Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:47 AM
Check in....

bawa bihun goreng...


Makan mihun dengan shake

http://del.h-cdn.co/assets/15/24/980x490/landscape-1433889344-del-milkshakes-index.jpg

:lol:

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 09:52 AM

Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:48 AM
haha ganasnya guna jentolak robohkan rumah lama...

Ahahaha...

Ganas meh?
Selalu pindah rumah je, kali ni kita robohkan terus :lol:

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 09:57 AM

Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:57 AM
I google zaman Medieval tu apa...Zaman Medieval itu zaman abad pertengahann.....Zaman abad pertengah ...

Zaman Medieval ini lebih kurang seperti zaman peralihan daripada zaman klasik purba sebelum masuk ke zaman moden. Sekolah rasanya guna zaman pertengahan.
Terma Medieval ni saya dengar dalam konteks seni.
Hari tu terbaca buku muzik, ternampak topik muzik era Medieval.
Saja la google, eh, macam menarik je rumah-rumah dia :lol:



Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 09:59 AM

Aiira replied at 11-11-2015 12:59 PM
Assalamualaikum.
Baru hari ni berkesempatan online.
Lunch time is now.


Waalaikumsalam Aiira.
Lama tak nampak :bye:

Meh masuk singgah, borak-borak walaupun macam dah sunyi sepi rumah borak ni :$

Entah eh...
http://www.medievalages.net/wp-content/uploads/2013/07/medieval-knight.jpg

Cuba Aiira minta dia tanggalkan topeng, tengok handsome ke tidak. ;P

Tak boleh tag meh? :o

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 10:02 AM

nizamXF replied at 11-11-2015 02:26 PM
sambil minum kopi pon best ni

Jemput masuk. Jemput masuk.

http://1.bp.blogspot.com/-AGdMdfvtPbQ/Vae-YAhtnVI/AAAAAAAAFRg/OPKwgGBVzTA/s1600/coffee-and-breakfast1.png
Jemput minum kopi

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 10:04 AM

@Elle_mujigae

Evaaaa.. ada mesin jahit portable jenama Brother harga RM199 je kat Spotlight...

ni I screenshot dari email I dapat..tengok kat katalog takde pun deal ni..
tadi pergi Spotlight , pekerja sana kata mesin jahit SL100 ni belum sampai Malaysia lagi....
motifff belum sampai stock tapi dah iklan...>.<

Sooo...?
Dah ada ke belum mesin jahitnya ni?
Motif iklan untuk barangan yang tak ada stok? :L

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 10:10 AM

@Elle_mujigae

since free tomorrow ,kita join kelas roti...finally..dah lama tangguh nak join kelas roti Best tak kelas roti?

Saya pernah join juga, gantikan mak di bawah Puspanita.
Terus terang saya tak puas hati dengan kelas tu sebab cikgunya macam kedekut ilmu.
Contohnya, masa tengah uli adunan, dia kata belum boleh lagi, kena uli lagi. Tapi dia tak bagitahu macam mana nak tahu adunan tu belum boleh, atau macam mana nak tahu kenapa dan bila kena tambah air atau tepung lagi. Dia cuma cakap, tambah tepung, tambah air, uli lagi...:L
Mak cik saya yang rajin join kelas memasak bagitahu, dia selalunya pergi tiga kelas yang berbeza untuk satu menu sahaja. Macam roti, dia pergi tiga kelas roti yang dibuat oleh cikgu dan sekolah yang berbeza. Sebabnya macam kes cikgu kedekut ilmu itulah. Kalau pergi banyak kelas, boleh ambil ilmu kelas sana sikit, kelas situ sikit.

So yang you pergi ni macam mana?
Best tak?
Roti apa yang you belajar?

Eva_yy_Ellin Publish time 12-11-2015 10:13 AM

@Elle_mujigae

my area ni tengah2 , so nak pergi mana2 pun kena tol dan kebanyakkan tol yg naik tu I akan lalu..stress betull....tadi pergi mines lalu tol yg dulu RM1.30, sekarang jadi RM2... naik banyak sangat la....
ada jalan yg tak kena tol, tapi jauh dan jam...of course la tak ikut jalan tu sebab masa itu emas..so ya...huhu...


rasanya mesti lagi ramai la yg pilih naik motor pergi kerja lepas ni... tapi motor bahaya la bawa jauh2 terutamanya kalau lalu kat highway...Awal-awal kenaikan tol ni, nampak la juga kereta kurang di atas jalan bertol. Mungkin protes kot.
Lepas dua hari, bilangan kereta kembali banyak macam biasa.
Rasanya orang pun tak ada pilihan dah kot sekarang, terpaksa juga guna jalan bertol.
Tak sanggup la nak lalu jalan jauh yang jem, kecuali itu je jalan yang ada.
Simpati pada you.
Saya balik kerja ada dua pilihan, jalan bertol dan tidak. Tapi saya tak kisah sangat sebab penumpang saya yang bayarkan tol :lol:
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full version: Chapter 2 Rumah Borak Tinggi Tinggi