changa=famri7 Publish time 27-7-2015 04:41 PM

Orang Utan dari Indonesia dijual RM20k seekor

Kuala Lumpur: Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negera (PERHILITAN) menahan empat lelaki yang didapati menyeludup masuk dua ekor Orang Utan berasal daripada Medan, Sumatera, Indonesia, untuk dijual di negara ini pada harga RM20,000 seekor.

Semua suspek termasuk seorang warga tempatan dan dua warga Indonesia itu ditahan pegawai PERHILITAN di sebuah hotel di Bandar Bukit Tinggi, Klang, Selangor pada 8.30 malam, Jumaat lalu.Pengarah Bahagian Penguatkuasa PERHILITAN Abdul Kadir Abu Hashim berkata, Orang Utan itu disyaki diseludup masuk melalui jalan laut oleh suspek.

Menurutnya, Orang Utan jantan dan betina itu dianggarkan berusia kurang setahun. "Salah seorang suspek adalah warga tempatan berusia 35 tahun dan dipercayai menggunakan laman sosial bagi tujuan mengiklan dan menjual hidupan liar diseludup. “Suspek dipercayai berurusan untuk membawa masuk dan menjual Orang Utan itu di negara ini," katanya.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 27 Julai 2015 @ 4:30 PM
http://assets.hmetro.com.my/images/articles/orangutan.jpg.transformed.jpgPegawai PERHILITAN menunjukkan dua Orang Utan yang diseludup ke negara ini dari Indonesia.- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/66525#sthash.nvNuTIJL.dpuf

ipes2 Publish time 28-7-2015 01:08 AM

Sian depa, padahal ragam depa mcm manusia je. Tetapi org Rohingya akle samapi rm20k pulak, walaupun ragam depa mmg sah dah ragam manusia dan tak perlu pakai diapers.
Pages: [1]
View full version: Orang Utan dari Indonesia dijual RM20k seekor


ADVERTISEMENT