Nusantara77 Publish time 26-3-2015 09:53 AM

Facebook Mengumumkan Messenger Untuk Perniagaan

Edited by Nusantara77 at 26-3-2015 10:22 AM

Lanjutan daripada pengenalan Facebook Messenger sebagai sebuah platform dengan integrasi aplikasi pihak ketiga, laman sosial terkemuka berkenaan turut sama mengumumkan fungsi baru dinamakan sebagai “Business on Messenger”.
http://amanz.my/wp-content/uploads/2015/03/facebook-messenger-business.jpg
Seperti pada namanya, ia memfokuskan kepada penggunaan aplikasi Messenger untuk tujuan perniagaan, sekaligus memudahkan para perniagaan berkomunikasi dengan pelanggan mereka dengan lebih mudah.

Melalui fungsi ini, pemilik perniagaan boleh menawarkan pilihan untuk pelanggan berkomunikasi menggunakan Messenger – termasuk untuk menerima invois, pengesahan tempahan, mengetahui status semasa tempahan, mahupun berkomunikasi dengan pemilik perniagaan terus melalui aplikasi Facebook Messenger.
Perkara ini sekaligus menjadikan pengguna boleh berkomunikasi dengan lebih mudah menggunakan hanya satu platform sahaja dan tidak lagi perlu risau untuk berhubung sama ada menggunakan WhatsApp, emel, nombor telefon dan sebagainya.

Menurut Facebook, mereka akan memulakan ujian secara terhad untuk fungsi ini dengan beberapa rakan kerjasama terpilih, sebelum ia ditawarkan secara meluas kepada semua.

kredit:www.amanz.my

                                                                                                                                          
                                                                                                                                                               
                        
Pages: [1]
View full version: Facebook Mengumumkan Messenger Untuk Perniagaan