sunburn Publish time 5-2-2015 06:22 PM

Problem Sign in Yahoo

Salam..boleh kwn2 tolong..
Saya dah ingat Yahoo ID yg lama..masalah skrg,bila sy teka forgot password,dia kata nk send verification code tu ke nombor phone.
Nombor tu memang saya ingat,tapi dah lama tak guna dan orang lain yg guna dah.
Jd ada tak cara lain utk sy recover pswrd baru ..
t.kasih:)

iey_iyda Publish time 5-2-2015 11:25 PM

dulu akaun yahoo aku pernah kena virus. Siap yahoomail aku tu sebar link yang pelik kat semua member2 yang ada dalam email aku, aku syak link tu adalah virus. Virus tu siap tukar password sampai aku tak boleh masuk. Virus tu juga telah LOCKED aku punye "secret questions" untuk elakkan aku dapatkan password semula. Memang hantu punye virus.

lepas tu email kedua (Optional email) yang aku masukkan dulu adalah akaun hotmail yang memang dah lama expired. so tak dapat la nak mintak reset balik password. kalo ko ada second email, boleh kot mintak reset balik. itupun kalo active lagi la.

Disebabkan risau kot kawan2 lain terima email virus dari yahoomail aku, aku pun emailed to yahoo customer care (customercare-en@cc.yahoo-inc.com - masa tu mamat nama micheal dok tolong aku).

Dan dorang memang tolong sampai aku berjaya masuk semula akaun tu. Kalau tak silap, masa setkan email tu dulu, kita akan ada key-in details diri kita termasuk soalan2 rahsia yang kita dah setkan jawapan siap2 incase kalau lupa password. So diorang tanya macam-macam soalan untuk buktikan memang kita owner akaun tu. Last2 dapat juga akses akaun ku itu.

sunburn Publish time 6-2-2015 04:09 PM

ok..t.k..nnt sy cuba cara ni..:)
Pages: [1]
View full version: Problem Sign in Yahoo