goldring51 Publish time 4-2-2015 03:44 PM

Mane ade pelan postpaid yg bagus???

Edited by goldring51 at 4-2-2015 04:29 PM

lama i cari untuk pelan yg bagus untuk call rates dan internet data quota tu. skrg tak ramai yg nak dua2 ni, segelintir yg suka call, segelintir pula suka guna internet je. Itulah yg buat telco semua buat pelan khas untuk kategori masing2 tu. Pening i nak cari pelan yg bagus. minta tanya forumer semua yg mana ko org suka? Call ke texting lagi byk ?

geraldsimy Publish time 4-2-2015 04:33 PM

Sebenarnya, ni bergantunglah pada mcm mane user tu guna. Kalau mmg text byk sangat tu dan suka guna internet, baik guna apps yg byk2 kat app store mcm whatsapp, wechat mcm2 lah..

cyclebin10 Publish time 5-2-2015 04:23 PM

Edited by cyclebin10 at 5-2-2015 04:29 PM

Yea lah.. saya punya kuota pun cepat habis...

design_ninja Publish time 5-2-2015 05:07 PM

Mahal betul tu nak sign pelan, kena sign utk contract paling kurang pun 1 thn.. habis kalau tak puas hati nak batal kena bayar lebih lagi.. leceh betul tu.. Pasti ada syarat yg mereka X bagi tau masa sign. masa nak batal baru cakap ada syarat2 tu lah ni lah...

ducat Publish time 6-2-2015 03:24 PM

Postpaid ni bagus ke tidak bergantunglah... sbb kalau call banyak dan blh handle bill setiap bulan bolehlah gune postpaid.

goldring51 Publish time 9-2-2015 04:14 PM

yaaa, i rs postpaid lbh bagus, sbb blh tunggu bil je, xyah susah2 cari topup.

pikochew Publish time 10-2-2015 11:06 AM

smue telco pn ada supporternya krn semua telco tawar plan utk customer yg rase lbh sesuai
baru2 ni celcom jgk promote celcom first dgn function pggil optimiser yg boleh ikut kpd mcm mana kite gna data dn smue tu la.https://www.celcom.com.my/personal/plans/first

balibali78 Publish time 11-2-2015 09:47 AM

x der plan paling bagus ler..smua tgk bujet...ada duit tu blh ambil maxis dan celcom sbb coverage mmg terbest..klau x der $$$ tu ambil ajer digi dan umobile la...coverage tu potong half..
aku ni guna telefon awam ajer kakakakaka..x pyah nak ambil apa2 plan

gupinter87 Publish time 11-2-2015 10:16 AM

pikochew replied at 10-2-2015 11:06 AM
smue telco pn ada supporternya krn semua telco tawar plan utk customer yg rase lbh sesuai
baru2 ni...

mmg i tgk kat Celcom FIRST fungsi baru dia tu Optimiser™, mcm canggih sial. Agaknya apa lagi yg fungsi ni blh buat, rasa mcm nak tukar lah.

meijimeijiji Publish time 11-2-2015 10:39 AM

geraldsimy replied at 4-2-2015 04:33 PM
Sebenarnya, ni bergantunglah pada mcm mane user tu guna. Kalau mmg text byk sangat tu dan suka guna...

betul bro. kena tgk kegunaan kita mcm mana. kalau tak tahu, eloklah tanya. supaya nnt tak membebankan. skg ni pakej byk. tp utk selamat, amik pakej yg murah dan puas hati pada coverage. {:3_98:}

debdeb Publish time 11-2-2015 05:05 PM

Tak kira baru ke tidak, saya tetap akan hadapi masalah kewangan kalau guna postpaid tu.. I tak rekomen guna postpaid la sebab kita tak dapat check berapa kredit sudah diguna.. senang2 je lepas limit

ebootan Publish time 12-2-2015 10:29 AM

smue jgk ada pilihanya sdri x smue suka org suke benda yg sama tp aq dh tgk link tu
npk berbaloi dgn plan gitu dpt call dn msg 150 atau 2gb data/wifi
aq confirm pkai data la app2 smue guna data dh tk call dah

goldring51 Publish time 13-2-2015 01:15 PM

Edited by goldring51 at 13-2-2015 01:16 PM

lps tgk reply2, i nk cuba amik celcom first nih. nampak mcm bes je
Pages: [1]
View full version: Mane ade pelan postpaid yg bagus???