ska_n_dal Publish time 25-1-2015 02:44 PM

Malaysia Best Blog 2015

Mungkin ada blogger yang masih aktif di dalam forum ini, jadi apakata korang sertai satu contest SEO - Malaysia Best Blog 2015. Contest ini di anjurkan oleh ohduit.com dengan menawarkan hadiah utama berupa wang ringgit RM1500. Antara contest yang menawarkan hadiah tertinggi setakat ini pada taun 2015.

Syarat pun cukup mudah, cuma senaraikan paling kurang 10 blog yang menjadi pilihan korang. Dan pastikan korang letak sekali nama blog penganjur dalam senarai tersebut. Cukup mudah bukan? Cuma korang perlu pastikan ia ditulis mengikut keperluan teknik SEO.

Mungkin akan ada yang berikan alasan tidak reti atau tahu nak buat teknik SEO, bagi aku ketika inilah kita boleh belajar dan asah kemahiran kita. Disamping itu kita juga dapat kenal-kenal rakan blogger yang baru. Disamping mempromosikan nama blog kita, sebab selalunya apabila ada contest seperti ini, peserta lain akan blogwalking ke blog-blog yang turut bertanding.

Sebenarnya aku sudha buatkan satu video khas untuk contest ini, aku berikan tajuk "Malaysia Best Blog 2015" untuk video ini. Jom layan video pertama yang kau hasilkan ini, aku muatkan senarai 10 blog yang menjadi pilihan aku di dalam video pendek ini.

https://www.youtube.com/watch?v=x5ZKguJXWEg

Pasla video ini, orang putih panggil sebagai kinectic typography. Tulisan bergerak-gerak dan disusun dengan cantik. Cuma video yang aku buat ini tidaklah terlalu canggih dan hebat, aku buat terlalu simple. Ini adalah video percubaan pertama aku. Banyak lagi yang perlu aku pelajari dan asah kemahiran aagr video aku nampak gempak.

Baiklah, setakat ini dahulu perkongsian aku, jangan lupa sertai contest yang bagitahu tadi. Manalah tahu rezeki korang nak menang.

bestblog Publish time 25-1-2015 10:15 PM

Terbaik bro! Aku pun salah seorang peserta contest Malaysia Best Blog ini, memang mengiurkan hadiahnya :)

ska_n_dal Publish time 26-1-2015 10:05 PM

bestblog replied at 25-1-2015 10:15 PM
Terbaik bro! Aku pun salah seorang peserta contest Malaysia Best Blog ini, memang mengiurkan hadiahn ...

semoga berajay bro di dalam contest nie...persaingan masih panjang lagi nie:)

ismailn Publish time 4-2-2015 09:59 PM

Amboi kat sini pun promote ehhh..
Kawe tumpang sekaki leh ... :lol:
Ni lah blog ku yang bukan Malaysia Best Blog 2015 tapi harap-harap bukan the worst...

ska_n_dal Publish time 7-2-2015 04:22 PM

hu3...sampai ke sini pun bro masuk yer

ismailn Publish time 7-2-2015 09:30 PM

ska_n_dal replied at 7-2-2015 04:22 PM
hu3...sampai ke sini pun bro masuk yer

Ni dinamakan "spying".. Mcm James Bond :lol:
Tak de lah.. Kawe tgh buat 'experiment' je. Ada pendapat berbeza mengenai forum link ni.. Mahu cari kebenaran aje. :loveliness:

ska_n_dal Publish time 8-2-2015 03:43 PM

entahlah susah cakap pasal backlink nie...lagipun enjin carian google dah banyak berubah..cuba dekat forum yang ada PR tinggi..pada aku backlink dari forum lebih kepada backup je...

ismailn Publish time 9-2-2015 04:48 PM

ska_n_dal replied at 8-2-2015 03:43 PM
entahlah susah cakap pasal backlink nie...lagipun enjin carian google dah banyak berubah..cuba dekat ...

kat mana tu ehhh.. cer citer sikit. :$

ska_n_dal Publish time 9-2-2015 07:45 PM

ismailn replied at 9-2-2015 04:48 PM
kat mana tu ehhh.. cer citer sikit.

kena cari la bro..hahaha

ismailn Publish time 14-2-2015 05:12 PM

ska_n_dal replied at 9-2-2015 07:45 PM
kena cari la bro..hahaha

:'(sampainya hati mu....
Ini mcm kawe beli spy software lah... he he ..

ska_n_dal Publish time 14-2-2015 09:45 PM

ismailn replied at 14-2-2015 05:12 PM
sampainya hati mu....
Ini mcm kawe beli spy software lah... he he ..

hu3..saya pun tak berani jamin bro..sebab saya banyak try n error je....spy software tu macam mana bro..apa kegunaan dia..ada masa boleh share dengan saya pasal software ni..adakah ia bagus untuk SEO

karkunum Publish time 1-3-2015 05:16 AM

Alhamdulillah sempat join contest Malaysia Best Blog 2015 ni awal-awal.

ska_n_dal Publish time 1-3-2015 08:14 PM

karkunum replied at 1-3-2015 05:16 AM
Alhamdulillah sempat join contest Malaysia Best Blog 2015 ni awal-awal.

sampai ke sini bro cari yer...hahaha..jauh tu merantau

atiputera Publish time 24-3-2015 10:50 PM

Dah nak sampai penghujung dah contest Best Of Malaysia Blog Year 2015
Pages: [1]
View full version: Malaysia Best Blog 2015