wds Publish time 28-11-2014 12:43 PM

Penting!!! Joomla Group Buy Team

Salam sejahtera semua.

Aku ingin menubuhkan satu team untuk membeli semua subscription Joomla extension dan template developer seluruh dunia dan korang sebagai team boleh download sepuas hati extension ataupun template dari laman web ini http://www.rainspark.net (masih lagi under development). Korang akan dapat Login ID (Special User) untuk access ke semua file2 tersebut itu.

Selain itu korang juga akan dapat web hosting dengan resources seperti dibawah.

Operating System : CloudLinux (Migrate From CenTOS 6 64 bit)
Control Panel : CPanel
Processor : 500 Mhz
RAM : 1 GB
HDD : 250 GB
Bandwidth Speed : 100 Mbps
Bandwidth Data Transfer : 1 TB
Email Accounts : Unlimited
Subdomains : Unlimited
Parked Domains : Unlimited
Addon Domains : Unlimited
FTP Account : Unlimited
MySQL Database : Unlimited

Server ini adalah unmanage dedicated server dan 100% aku uruskan.

Kalo korang compare dengan VPS dekat sini http://internet-webhosting.com/vps.php, aku punya resources lagi tinggi dan lagi menjimatkan.

Korang cuma bayar RM 100 sebulan sahaja semua di atas.

Syarat2 :
- Anda hendaklah commitment sekurang2nya 3 tahun tapi anda bayar bulan2 lah. Tak perlu bayar 3 tahun segali gus.
- Tidak dibenarkan sharing extension dengan mana2 kawan ataupun forum di alam maya.
- Tidak dibenarkan sharing Login ID dengan sesiapa pun.
- Tidak dibenarkan melakukan spamming email atau seumpamanya sebab server ni port 25 is open.

Kelebihan:
- Dapat memiliki pelbagai Joomla extension dan template dengan modal yang rendah.
- Memiliki web hosting high resources.
- Kalo korang tak pandai CMS Joomla aku leh tolong ajarkan sebab aku ni expert Joomla tapi jangan la suruh aku ajarkan A-Z. Korang pun kena la gak usaha sendiri.
- Aku akan buat auto backup data setiap 12 tengah malam bagi database MySQL dan 3 hari sekali bagi files dan folder.

Orang2 yang digalakkan join group ini:
- Aktif dalam pembangunan laman web CMS Joomla.
- Orang yang bersungguh-sungguh mahu belajar laman web design Joomla. Aku boleh ajarkan korang jadi lebih advance seperti PHP, MYSQL, CSS tapi basic pengurusan Joomla tu korang kena belajar sendiri la. Sangat senang dan amik masa 1-2 hari je nak expert pengurusan Joomla.
- Yang telah memiliki VPS atau web hosting yang mahal tapi resources lebih rendah daripada aku senaraikan.
- Orang yang memerlukan high resources web hosting dengan harga yang murah.
- Orang yang serius. Penting ni.

Aku cuma perlukan 9 orang sahaja jadi dalam group ni ada 10 orang termasuk aku. Taknak banyak2. Buat pening kepala je.

Kita boleh berjumpa sekiranya perlu dan korang kena datang Klang Selangor lah. Takmo aku nak travel jauh2 dengan naik motosikal. Kereta takde lagi :'(. Duit dah banyak berhabis beli software secara persendirian. Sebab tu sekarang aku perlukan group buy purchasing.

Sapa2 berminat boleh PM aku sedikit sebanyak latar belakang korang.

Terima Kasih.

Last edited by wds on 28-11-2014 01:05 PM

aziz79 Publish time 28-11-2014 03:56 PM

ok. guna PM
Pages: [1]
View full version: Penting!!! Joomla Group Buy Team