bubuchong312 Publish time 11-11-2014 10:48 AM

Hosting

Korang use apa company punya hosting? Saya mau create satu website :)

bubuchong312 Publish time 13-11-2014 09:43 AM

Saya buat research dah,

Ada sesiapa pernah guna Exabytes?

wendylim1991 Publish time 13-11-2014 11:27 AM

I applied a domain name under Exabytes and get FREE hosting :)

bubuchong312 Publish time 14-11-2014 02:47 PM

wendylim1991 posted on 13-11-2014 11:27 AM static/image/common/back.gif
I applied a domain name under Exabytes and get FREE hosting

Is it the power hosting from Exabytes?

wendylim1991 Publish time 15-11-2014 08:48 AM

bubuchong312 posted on 14-11-2014 02:47 PM static/image/common/back.gif
Is it the power hosting from Exabytes?

Yes! :) I like their services!

mziskandar Publish time 15-11-2014 08:00 PM

semua hosting lebih kurang sama je.

cuma pastikan:
1. PALING PENTING, time problem, hosting co. akan answer/angkat call (willing to assist). x de nak nyorok/lari.
2. hosting co. slalu buat backup - user pun kena slalu backup.
3. hosting co. akan inform awal2 bila ada scheduled maintainance.
4. friendly (eg: willing to assist on domain transfer, update info., backup, etc.)

stakat nie exabytes ok - menepati ciri2 diatas.
Tips pilih hosting: call directly. tanya mcm2. kalau diorg layan dgn baik/sabar, biasanya hosting tu ok - server x bnyk problem (stabil), customer x bnyk complain, dedicated staff (technical, crm, etc) , professional.

wendylim1991 Publish time 17-11-2014 09:21 AM

mziskandar posted on 15-11-2014 08:00 PM static/image/common/back.gif
semua hosting lebih kurang sama je.

cuma pastikan:


Are you using any Hosting now? blh recommend??

mziskandar Publish time 17-11-2014 10:07 AM

wendylim1991 posted on 17-11-2014 09:21 AM static/image/common/back.gif
Are you using any Hosting now? blh recommend??

hosting tu Exabytes dah ok.. dulu ada Freenet skrng dah tukar nama (e-globalhosting kot kalau x silap).

co-lo yg paling best is jaring. (kalau ada budget, 100k initial, taruk server/switches/setting power2, monthly around 1k)

shared hosting yg murah2 pun boleh pakai. tapi kena make sure (call n tanya) x share dgn memana business MLM/pelaburan illegal - kalau ip diorg kena block (under investigation), ko punya site/email pun kena block. pastu, kalau ko pakai thirdparty script, kena paham/doublecheck/triplecheck apa yg script tu buat (sbb shared hosting punya antivirus/antimalware x berapa kuat/maybe outdated)

wendylim1991 Publish time 17-11-2014 10:33 AM

mziskandar posted on 17-11-2014 10:07 AM static/image/common/back.gif
hosting tu Exabytes dah ok.. dulu ada Freenet skrng dah tukar nama (e-globalhosting kot kalau x si ...

Thanks for the sharing!;)

bubuchong312 Publish time 17-11-2014 10:59 AM

mziskandar posted on 17-11-2014 10:07 AM static/image/common/back.gif
hosting tu Exabytes dah ok.. dulu ada Freenet skrng dah tukar nama (e-globalhosting kot kalau x si ...

Whoa, thanks for your sharing on that!!!

aimanfrepaid Publish time 18-11-2014 09:08 AM

saya guna internet-webhosting..

hosting standard RM80 setahun. 10GB disk quota.

Msia company juga.

Kalau nk yang oversea, ambil hostgator , tp kalau dah international mungkin servis reply lewat sikit lah.

wendylim1991 Publish time 18-11-2014 09:31 AM

aimanfrepaid posted on 18-11-2014 09:08 AM static/image/common/back.gif
saya guna internet-webhosting..

hosting standard RM80 setahun. 10GB disk quota.


yea...kalau oversea sure reply lewat.. terlalu jauh drpd M'sia. haha....I prefer Malaysia's webhosting.

bubuchong312 Publish time 18-11-2014 03:51 PM

Saay juga prefer malaysia company. tapi 80 itu mcm mana ya packaage itu?

aimanfrepaid Publish time 18-11-2014 06:19 PM

RM80 tu

Tak termasuk domain (kalau .com RM35)

Disk space : 10GB

Bandwidth : 50GB

BOleh addon Domain : 5 Domain, (maksudnya, boleh masukkan 5 nama domain pada hosting yang sama.)

wendylim1991 Publish time 19-11-2014 08:55 AM

aimanfrepaid posted on 18-11-2014 06:19 PM static/image/common/back.gif
RM80 tu

Tak termasuk domain (kalau .com RM35)


harga bg domain .com tu yearly ke? setiap thn RM35??

aimanfrepaid Publish time 19-11-2014 02:19 PM

Yup, domain yearly.. RM35 . hosting pon yearly.

kalau nak dapat diskaun, order lah untuk 3 tahun terus..

kalau nak survey yg murah, boleh dpatkan di godaddy.com (ikut promotion).

kalau exabytes tu boleh bgi domain free sebab harga hosting dia dah cukup mahal. every year renew harga sama juga kan hostingnya

bubuchong312 Publish time 20-11-2014 11:58 AM

aimanfrepaid posted on 19-11-2014 02:19 PM static/image/common/back.gif
Yup, domain yearly.. RM35 . hosting pon yearly.

kalau nak dapat diskaun, order lah untuk 3 tahun...

so actually its quite same lo? 80+35 still need la an amount hhaha.

I mau cari company that can be trusted! :)

aimanfrepaid Publish time 20-11-2014 11:53 PM

U have 30 days money back guarantee.. kalau tak puas hati, boleh minta refund dalam masa 30 hari.

Yup, RM80 + RM35 (RM125) .. If you are serius on Internet Marketing, thats very small amount to pay per year.

bubuchong312 Publish time 24-11-2014 09:26 AM

aimanfrepaid posted on 20-11-2014 11:53 PM static/image/common/back.gif
U have 30 days money back guarantee.. kalau tak puas hati, boleh minta refund dalam masa 30 hari.

...

Tapi I tengok the package from exabytes ya. Ebiz power hosting macam worth, what you think ya?

http://www.exabytes.com.my/web-hosting/sme-ebiz-power-hosting/

Macam bagus, tapi mahal juga

bubuchong312 Publish time 24-11-2014 09:28 AM

Kalau compare, which one is more worth ya? terlalu banyak la
Pages: [1] 2
View full version: Hosting