Malikmalika Publish time 13-10-2014 07:49 PM

Tolong masalah sesetengah web tak boleh buka

hai . nak mintak tolong abang2 akak2 yang pro tentang masalah nie . laptop tak boleh buka facebook dan sesetengah web . macam forum nie ok pulak buka . aku tak tahu masalah laptop ke wifi . pakai tm punya streamyx yang murah dalam rm65 kot sebulan . cukup la tu aku guna sorang .

dah call tm dia datang tengok kata phone problem ada bunyi hujan dia suruh tukar telefon . aku pun tukar rm50 .
aku ingat laptop aku problem aku format . tetap tak boleh buka
aku buka guna laptop lain tetap sama tak boleh buka .

ada sape boleh tolong tak ? ke nak telefon tm balik ?

wds Publish time 13-10-2014 11:50 PM

1. Clear cache
2. Use different browser
3. Update latest driver
4. Use static IPv4 ip address, google preferred DNS Server 8.8.8.8 and Alternate DNS Server 8.8.4.4

Malikmalika Publish time 14-10-2014 12:25 AM

wds posted on 13-10-2014 11:50 PM static/image/common/back.gif
1. Clear cache
2. Use different browser
3. Update latest driver


dah buat sampai nombor tiga tu tetap sama juga . no 4 tu nak buat macamana ? nak masuk forum nie pun kena banyak reload . tapi bukan laptop nie je tak boleh buka . laptop lagi satu pun tak boleh . kalau phone whatsapp semua tu boleh buka,facebook pun boleh

wds Publish time 14-10-2014 12:28 AM

Untuk tukar DNS sila follow link dibawah.

http://www.ipserverone.info/dns-2/change-dns-settings-to-google-dns-in-windows-7-8/

Malikmalika Publish time 14-10-2014 12:41 PM

wds posted on 14-10-2014 12:28 AM static/image/common/back.gif
Untuk tukar DNS sila follow link dibawah.

http://www.ipserverone.info/dns-2/change-dns-settings-t ...

dah buat bro malam tadi ok . buka siang nie jadi balik . macamana nie bro ?

wds Publish time 14-10-2014 04:31 PM

Malikmalika posted on 14-10-2014 12:41 PM static/image/common/back.gif
dah buat bro malam tadi ok . buka siang nie jadi balik . macamana nie bro ?

Pastikan buat static IP dekat IPv4

Malikmalika Publish time 14-10-2014 07:23 PM

wds posted on 14-10-2014 04:31 PM static/image/common/back.gif
Pastikan buat static IP dekat IPv4

yup saya buat kat situ tetap tak jadi juga

wds Publish time 14-10-2014 07:34 PM

Connection pakai pe.. Wireless atau Network Cabel?...

Malikmalika Publish time 14-10-2014 08:47 PM

wds posted on 14-10-2014 07:34 PM static/image/common/back.gif
Connection pakai pe.. Wireless atau Network Cabel?...

wireless . dah call tm dia kata xde problem apa2 . tapi suh upgrade internet . aduhai . tapi still takleh bukak nie . dua2 laptop tak boleh buka

wds Publish time 14-10-2014 09:30 PM

Ko ada teamviewer. Kalo xde download TeamViewer 9. Nanti aku remote control tolong checkkan laptop ko tu.

Nanti pmkan ID dan password teamviewer kepada aku.

Malikmalika Publish time 14-10-2014 10:09 PM

wds posted on 14-10-2014 09:30 PM static/image/common/back.gif
Ko ada teamviewer. Kalo xde download TeamViewer 9. Nanti aku remote control tolong checkkan laptop k ...

ok jap aku download
Pages: [1]
View full version: Tolong masalah sesetengah web tak boleh buka