sabunkk Publish time 11-8-2014 04:58 PM

Data Cepat Habis lah!!!

Apalah ni, DATA handphone I cepat habis!!

Setiap kali tak ada line nak I loading banyak kali baru boleh tengok web page yang I buka!!

Macam ni bazir duit lah, cadang nak tukar plan sekarang ni memandangkan kontrak I pun nak tamat!!

Plan apa yang boleh anda syorkan untuk i??


tuliperfancy Publish time 12-8-2014 08:19 AM

kadang2 dgn data i juga face masalah ni, sentiasa load dan x dak result mia. i lebih suka guna internet, cepat lagi lebih stable.. Last edited by tuliperfancy on 12-8-2014 08:23 AM

nacuwin Publish time 12-8-2014 11:20 AM

u mobile kalau kat KL mmg terbaik.
1gb dan call dan sms hanya rm28. cubalah anda pasti tertawan.

apekcool Publish time 13-8-2014 11:19 AM

gua pakai sampai 100 lebiy sebulan ok je. 3gb data + call byk2. bayar mahal2 tp yg penting servis kena tip top

ainamafan Publish time 13-8-2014 03:38 PM

pasaran skrang dah ada byk pakej data plan.. u mestilah tau dulu yg mana 1 lbh sesuai u baru u dpt tau pakej data plan mana 1 sesuai kamu...
i skrang guna 3GB rm68/bulan punya.. tiap bulan ngam2 habes.

sabunkk Publish time 14-8-2014 11:58 AM

ainamafan posted on 13-8-2014 03:38 PM static/image/common/back.gif
pasaran skrang dah ada byk pakej data plan.. u mestilah tau dulu yg mana 1 lbh sesuai u baru u dpt t ...

walaueh.. RM68 boleh dapat 3GB, macam OK woh!!
Plan apa yang u guna tu?? Teranglah sikit..
Rasa 3GB cukup untuk FB dan whatapps non stop lo:laugh3:

qalahbar Publish time 15-8-2014 11:40 AM

kat malaysia ni, plan mobile data memang mahal. baik awak beli jenis portal wifi (broadband) murah skit..

ainamafan Publish time 15-8-2014 03:34 PM

qalahbar posted on 15-8-2014 11:40 AM static/image/common/back.gif
kat malaysia ni, plan mobile data memang mahal. baik awak beli jenis portal wifi (broadband) murah s ...

bukan lgy mahal ke kalo amik portable wifi + line

ainamafan Publish time 15-8-2014 03:38 PM

sabunkk posted on 14-8-2014 11:58 AM static/image/common/back.gif
walaueh.. RM68 boleh dapat 3GB, macam OK woh!!
Plan apa yang u guna tu?? Teranglah sikit..
Rasa...

ak amik Celcom First One plan. yg baru pnye tu. bulan ni data pkai lebih sikit. da terlanjak skit bulan ni. baru top up RM15 utk dpt 1GB lgy hehe. http://s16.postimg.org/msekokgg5/Screen_Hunter_406_Aug_14_12_03.jpg

pandanball Publish time 16-8-2014 12:14 PM

i pun tak tahan yang ada data tapi tak ada liputan pulak@!!!
Plan yang i pakai sekrang ni RM38 untuk 1 GB dan ada free call 150 minutes!!
Kalau boleh pilih alangkah bagus boleh tukar free call jadi free data, lagi pun tak ada orang guna phone dah.. Whatapps lagi cepat dan boleh hantar gambar sekali

gaekkoo Publish time 18-8-2014 10:18 PM

eh skrg ni ade apa pe pelan yg best x? tlg cadang kt sy sat! nk sign gak. sbb skrg ni aku pakai prepaid eh, mahal lah bila nk pakai data kan. dh nk sign pelan lama dh tp x tau nk pilih yg mane satu, sbb terlalu byk sgt, susah nk pilih tau. huhu

fidra Publish time 19-8-2014 12:34 AM

x tau mcm mana pilih tapi berdasarkan kegunaan u utk pilih paling penting.
I baru baca satu blog tentang kebandingan telco plan. Blogger itu banding tentang perkhidmatan, harga,tawaran pakej, talian luputan. U mmg blh berdasarkan apa yg u perlu utk pilih pelan yg paling sesuai. U blh click link ni utk lbh byk info.
http://www.sop.name.my/2014/08/apa-pelan-talian-terbaik-untuk-anda.html

luckyhum Publish time 20-8-2014 07:03 AM

aku tak akan subscribe data pelan kerana wifi di rumah unlimited.u nak guna berapa pun boleh tak payah takut u akan guna terlampau banyak.

fidra Publish time 21-8-2014 12:33 AM

luckyhum posted on 20-8-2014 07:03 AM static/image/common/back.gif
aku tak akan subscribe data pelan kerana wifi di rumah unlimited.u nak guna berapa pun boleh tak pay ...

jika u punya wifi x blh guna, u juga perlu beli data baru blh guna. dan satu keburukan wifi ialah kita x blh bawa keluar,di luar x blh guna juga.
jika u x tau mcm mana pilih, u blh cuba paling murah punya pelan dari celcom, satu bulan baru bayar

AmyCheah90 Publish time 5-9-2014 05:19 PM

Maxis in Kl suck. LOL

AbiUmmi2014 Publish time 23-9-2014 06:30 PM

Pages: [1]
View full version: Data Cepat Habis lah!!!