moltenx Publish time 6-8-2014 10:31 AM

Point of sales system

Assalam. Saya skrg ni dalam proses nk siapkan fyp. dan sy punya projek adalah point of sales system. bt masa sekarang ni sy bt dalam bentuk web based. dan ianya adalah offline. jadi nak minta pendapat, adakah system ini sesuai dibina dalam bentuk web based atau stand alone system? ianya untuk rujukan pada masa depan. terima kasih. :)

nacuwin Publish time 10-8-2014 03:35 PM

sekarang dah tak jadi masalah.

sbb server sripting dah dah bole deal dengan database.

develop sahaja pakai php dan guna database mysql

kalau nak guna stand alone, just publish local server guna apache

atau nak guna online, publish je kat web server , tanpa perlu adjust code apa2.

sekian

moltenx Publish time 10-8-2014 06:19 PM

nacuwin posted on 10-8-2014 03:35 PM static/image/common/back.gif
sekarang dah tak jadi masalah.

sbb server sripting dah dah bole deal dengan database.


terima kasih atas jawapan diberi.. sbb sy byk mencari system seperti point of sales system ini di internet, tp kebanyakkannya stand alone. tu yg tanya.. skrg ni pun fyp saya rujuk pada satu software namanya copper, tp sy bt dalam web based la.

*mggu depan nk kena present sdd plak :funk:

Akshay_M Publish time 14-7-2021 11:38 PM

Edited by Akshay_M at 26-7-2021 07:14 PM

A POS system is simply whatever system you use to process and record transactions. It can be as basic a carbon paper receipt book and sales ledger. Most common are the PC-based systems and electronic cash registers.

Regards,
Akshay
Technical Consultant
Apps4Rent | CloudDesktopOnline | O365CloudExperts





Pages: [1]
View full version: Point of sales system