montok89 Publish time 27-6-2014 10:31 AM

Macam mana wat website sendiri

Nak tanya forumer sekalian :)
ada x sapa2 yang wat website bukan blog ya, :D
korang beli domain kat na and cmna korang buat website korang sendiri guna html css or template?
TT teringin nak ada website sendiri nak promote business cuma x brapa nak reti beli2 domain ni,
TT tau guna css and html, just nak tau kot2 forumer yang ada website boleh la share pendapat and experience korang,
Thanks {:1_141:}

aziz79 Publish time 27-6-2014 11:39 AM

banyak di bincangkan tentang website dlm thread yg lepas2.
boleh guna template,CMS atau plain html.

cara paling senang beli hosting + Control Panel.
Install CMS (Joomla, chart)
pastu edit sikit2.



nacuwin Publish time 27-6-2014 08:50 PM

bole pakai template.
bole code sendiri.
bole instal cms macam joomla, wordpress.

untuk hosting bleh try yang free dulu macam

http://www.000webhost.com/764434.html

atau nak yang berbayar cam exabyte, jomhosting, klnet dll.

good luck.

jack_ainsley Publish time 5-7-2014 01:07 AM

dah main-main dengan blogspot dengan wordpress.com? dapatkan feel dulu sebagai blogger ;)

tinjau Publish time 9-7-2014 10:15 PM

Hosting dan Domain Murah..

Budget Hosting Plan (RM50 setahun) -
0.5 GB Storage Space
10 GB Monthly Bandwidth
Single (1) domain
Unlimited MySQL Databases
Unlimited Sub Domains
Unlimited e-mail Accounts
Unlimited FTP Accounts
CGI Access
FREE Setup
FREE Web Templates using Softaculous Auto Installer
99.9% Uptime: Guarantee
24x7 Ticket Support


Standard Hosting Plan (RM140 setahun) -
20 GB Storage Space
200 GB Monthly Bandwidth
Single (1) domain
Unlimited MySQL Databases
Unlimited Sub Domains
Unlimited e-mail Accounts
Unlimited FTP Accounts
CGI Access
FREE Setup
FREE Web Templates using Softaculous Auto Installer
99.9% Uptime: Guarantee
24x7 Ticket Support


Professional Hosting Plan (RM240 setahun) -
100 GB Storage Space
500 GB Monthly Bandwidth
Single (1) domain
Unlimited MySQL Databases
Unlimited Sub Domains
Unlimited e-mail Accounts
Unlimited FTP Accounts
CGI Access
FREE Setup
FREE Web Templates using Softaculous Auto Installer
99.9% Uptime: Guarantee
24x7 Ticket Support

Single Domain Unlimited Hosting - RM300/setahun
Single (1) domain
Unlimited GB Storage Space
Unlimted GB Monthly Bandwidth
Unlimited MySQL Databases
Unlimited Sub Domains
Unlimited e-mail Accounts
Unlimited FTP Accounts
CGI Access
FREE Setup
FREE Web Templates using Softaculous Auto Installer
99.9% Uptime: Guarantee
24x7 Ticket Support

Layari http://hosting.tinjau.net

tinjau Publish time 9-7-2014 10:16 PM

Lihat tutorial membina laman web

http://hosting.tinjau.net/knowledgebase.php
Pages: [1]
View full version: Macam mana wat website sendiri