rothion Publish time 18-6-2014 08:23 PM

WebGL

Salam semua.. kalau tak salah aku, kat belakang2 ni ada thread pasal OpenGL.
Tapi aku mencari sesapa yang ada pengalaman dalam menggunakan WebGL.
Bleh la share2 info sini.. contohnya mana lagi praktikal? OpenGL atau WebGL.
Kalau tak salah aku OpenGL ni sesuai untuk stand-alone application manakala WebGL pula sesuai untuk web-based application.
Atau pun ada sesapa yang pernah guna WebGL? share le sket experience korang...


mziskandar Publish time 30-8-2014 08:36 AM

webgl belum sesuai utk direct product based item. eg: single player game.
webgl sesuai utk presentation, info graphics, mmo gaming, console/terminal.

sbb, source code (game asset) senang dihack atau curik. cara mengatasi. embed+encrypt webgl dlm v8(c/c++) engine atau java. kebiasaanya kalau dah biasa ngan opengl, baik pakai opengl je utk standalone atau customized web player. webgl ngan opengl x jauh beza.

kelebihan webgl adalah pada input/output (webcam, controls, etc). x yah nak coding bebanyak.

webgl bergantung kpd keupayaan opengl.
Pages: [1]
View full version: WebGL