kroit92 Publish time 6-6-2014 01:51 PM

Low Network Utilization


Salam, harapnya kroit parking kat bod yang betul.
nak tanya, baru terperasan benda ni dalam task manager,
tentang Network Utilization ni, normal ke low percentage macam ni?

http://i377.photobucket.com/albums/oo213/kroit1992/LowNetworkUtilization1-1.jpg

Link speed 100mbp/s
Network Utilization: tak pernah exceed 5%

waktu printscreen ni, test download speed, 500kbp/s.
memang max 500kbps je pun.. tak pernah sampai 1mbp/s ke.

bila buat speedtest, result,

http://www.speedtest.net/result/3546436928.png

adakah ini normal? atau slow yang tidak sepatutnya?
pakej 4mb

aziz79 Publish time 6-6-2014 05:27 PM

normal. kalau ada sharing data kat rumah baru benda tu naik.
Link speed tu, speed network kat rumah tu, bukannya speed internet

http://s17.postimg.org/4wkncg6nj/2014_06_06_172611.png

kroit92 Publish time 7-6-2014 09:40 PM

aziz79 posted on 6-6-2014 05:27 PM static/image/common/back.gif
normal. kalau ada sharing data kat rumah baru benda tu naik.
Link speed tu, speed network kat rumah ...

oh, normal.. baru faham, ingatkan ade masalah ke tadi, slow semacam..
terima kasih :loveliness:
Pages: [1]
View full version: Low Network Utilization